Connect with us

Budva

I budvanska tržnica zasijala u novom ruhu!

Published

on

U sklopu D.O.O “Komunalno” posluje i radna jedinica Tržnica se nalazi u ulici Filipa Kovačevića br.6 i raspolaže sa 36 poslovnih objekata (po 9m2), 20 tezgi kao i parking prostorom za potrošače.

Na ovoj lokaciji građani mogu kupiti: voće i povrće, mliječne proizvode, domaće (suve) mesne proizvode, maslinovo i kantarionovo ulje, rakije i likere raznih vrsta, što upotpunjuje ponudu grada.

Tržnica trenutno posjeduje i dva objekta za prodaju garderobe, tri objekta za prodaju plastike i sitnih stvari za domaćinstvo.

Nešto sa čime još raspolaže tržnica jesu tri zanatska objekta (ključar, obućar i šnajder).

Takođe, želimo da podijelimo informaciju, da su za građane, sa teritorije Opštine Budva, koji imaju isključivo svoje (domaće) proizvode, tezge za izlaganje tih proizvoda besplatne, a sve u cilju podrške proizvodnje domaćih proizvoda.

Tržnica trenutno ima nekoliko slobodnih objekata, koje nudi na zakup, po povoljnoj cijeni, a sve informacije možete dobiti na 033 452 512. – zaključuje se u saopštenju D.O.O “Komunalno” Budva.

Budva

Roditelji mališana vrtića „Ljubica V. Jovanović – Maše“ najavili protest: Žrtvuju dio dvorišta vrtića za luksuzni hotel!

Published

on

U utorak 7. maja ispred centralnog objekta JPU „Ljubica V. Jovanović – Maše“ u Budvi biće održan miran protest roditelja, u cilju sprečavanja oduzimanja dijela parcele, odnosno dvorišta. Ova budvanska vaspitno – obrazovna ustanova prije nekoliko dana proslavila je svoj 48. rođendan.

Rješenje kojim se obavještava ova JPU o rušenju ograde na ovom objektu zbog izgradnje turističkog objekta hotel kondo sa pet zvjezdica vrtiću je uručeno 22.aprila, a sama izmjena u katastru napravljena je 29. februara ove godine, piše Primorski portal.

U obavještenju koje je „Barquito“d.o.o. Budva uputio JPU „Ljubica V. Jovanović – Maše“, a u koji je Primorski portal imao uvid, a koje potpisuje izvršna direktorica ovog društva Ana Marković, stoji da će se „od ponedeljka 22.04.2024. pristupiti rušenju ograde na prostoru koji se graniči sa parcelom vrtića, sa južne strane, u dužini 137,00 m2 kat. Parc. 2390/1 KO Budva a shodno Rješenju sekretarijata za Komunalno stambene poslove o zauzimanju javne površine br. UPI 07-341/24-474/3 od 22.04.2024. godine“.

Prema rješenju Sekretarijata za komunalno stambene poslove, u koji je Primorski portal takođe imao uvid, predviđeno je da radovi traju do 14. maja.

– Zabranjuje se saobraćaj svih kategorija vozila i učesnika u saobraćaju na dijelu javne površine u ulici Mila Milunovića na katastarskoj parceli 2391/1 KO Budva sa južne strane, površine zauzimanja 137,00 m², u periodu od 22.04.2024. godine do 14.05.2024. godine, radi rušenja ograde zbog izgradnje TURISTIČKOG OBJEKTA HOTEL KONDO PET ZVJEZDICA 3Po+P+Mz+8, na UP 10.11, blok 10A, katastarske parcele br. 2392 i 2393 KO Budva, u zahvatu DUP- a Budva Centar izmjene i dopune, Opština Budva, za koji je investitor izvršio prijavu gradnje br. 09- 745/24-4439/1 od 21.03.2024. godine Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine. Izvođač je dužan da postavi propisanu saobraćajnu signalizaciju prema Glavnom projektu privremene saobraćajne signalizacije i opreme tokom zauzimanja dijela javne površine – trotoara za potrebe izgradnje hotela kondo pet zvjezdica*****, izrađenog od strane „VL inženjering“ d.o.o. Budva i istu održava za vrijeme izvođenja radova, radi bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju i da o periodu zatvaranja obavijesti Upravu policije – PJ Budva i sredstva javnog informisanja. U slučaju potrebe hitnog prolaska vozila posebnih službi (policija, hitna pomoć, vatrogasna i dr.) korisnik je dužan da obezbijedi prolaz istih. Izvođač je dužan da po završetku radova predviđenih ovim rješenjem, javnu površinu dovede u prvobitno stanje – navodi se u rješenju.

Dođite da sačuvamo vrtić!- poručuju roditelji.

Jovanović: Podrška roditeljima da se sačuva dvorište za mališane vrtića JPU “Ljubiša V. Jovanović- MAŠA“

Nastavi Citanje

Budva

Jovanović: Podrška roditeljima da se sačuva dvorište za mališane vrtića JPU “Ljubiša V. Jovanović- MAŠA“

Published

on

“Zahtjev roditelja da se sačuva dvorište vrtića i ne dozvoli zauzimanje javne površine smatram u potpunosti opravdanim i ovom prilikom im pružam punu podršku”, poručio je predsjednik SO Budva i nosilac liste Budva naš grad Nikola Jovanović.

On je naglasio da kao građanin Budve i otac čije dijete pohađa vrtić smatra da je neophodno da se radi na povećanju kapaciteta predškolskih ustanova.

“Kao i na izgradnji novih jer je to jedna od najvažnijih potreba ovog grada. S obzirom da je iniciran postupak po žalbi pred drugostepenim organom Opštine Budva, očekujem da će Glavna administratorka u skladu sa zakonom i rukovodeći se javnim interesom, u najkraćem mogućem roku razmotriti zahtjev i donijeti pravednu odluku. Obaveza svih nas kao javnih funkcionera je da radimo u interesu građana, a posebno naših najmlađih sugrađana kojima smo dužni da obezbijedimo uslove za bolji i prijatniji život”, poručio je Jovanović.

On je dodao da se kao predsjednik Skupštine opštine Budva stavlja na raspolaganju roditeljima i zainteresovanim građanima da se zajedničkim snagama brane i odbrane prava naše djece.

Nastavi Citanje

Budva

Motociklista stradao iznad Budve

Published

on

a magistralnom putu Budva Cetinje, u mjestu Košljun, stradao je motociklista P.D. (34) iz Podgorice, u saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovalo još dva vozila, saopštio je Operativno-komunikacioni centar Uprave policije.

Do nesreće je došlo u 17:11 časova.

Saobraćaj je u prekidu.

Saobraćajna policija OB Budva po nalogu kotorskog tužioca obavlja uviđaj.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.