Connect with us

Budva

Nije bilo kvoruma: DF ponudio dogovor oko svih funkcija, Carević mora ostati gradonačelnik!

Published

on

Sjednica Skupštine opštine Budva jutros je prekinuta, jer nije bilo kvoruma. U skupštinskoj sali, kako se i očekivalo bili su samo odbornici Demokratskog fronta njih 11, nakon čega je šef parlamenta Krsto Radović prekinuto zasijedanje.

Odbornici novog političkog bloka Demokrate, SNP, Prave Cene Gore i UrA nisu došli, a nisu ni prisustvovali ni odbornici SDP kao i koalicije DPS, Crnogirska, SD i Liberalne partije. Ovim je potvrdjeno da nema političkog saglasja i volhe da se zaključi postkoalicioni sporazum dva suprotstavljena politička bloka. Na dnevnom redu bio je rebalans za ovu, kao i budžet i plan investicija za narednu godinu. Iz DF optužili su odbornike Demokrata SNP i Prave da necolaskom su blokirale grad , jer neusvajanjem budžeta neće moći da funkcuoniše grad, realizuje se investicioni program, isplaćuju socijalna davanja, ali i plate.

Radović je kazao da nije prvi put da se budžet ne usvaja 31. decembra i da je zakonski rok 31. mart, pa je optužbe iz klupa DF nazvao patetičnim.

“Privremeno finansiranje je bilo i ranijih godina, sve će moći da funkcioniše. Mi nijesmo glasačka mašina, nismo ni učestvovali ni u izradi budžeta, nema ni koalicionog sporazuma”, kazao je Radović.

Odbornik DF Filip Vujović pozvao je na dogovor, ali i jasno poručio da se o svemu može dogovarati izuzev o mjestu predsjednika Opštine.

“Možemo im poručiti da smo raspoloženi da pregovaramo oko svih funkcija u gradu i da se raspodijele shodno izbornim rezultatima. Oko svake možemo se dogovoriti osim jedne, a to je predsjednik Opštine. Carević je na izborima dobio najviše glasova. Što se tiče o mjestu predsjednika i o eventualnoj ostavci Carevića, o tome nema pregovora i mogu im poručiti da se manu ćorava posla. Dozovote se pameti i da se dogovorimo”, kazao je Vujović.

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Budva

Zenović: Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati

Published

on

Đorđe Zenović, nosilac liste Demokrata na lokalnim izborima u Budvi, kazao je da preliminarni podaci pokazuju da su osvojili isti broj mandata kao i na prethodnim izborima.

Rekao je na pres konferenciji da je svaki glas podrške toj stranci “apsolutno čist glas koji nije dobijen ucjenama, pritiscima i na bilo koji drugi način” i da je iz tog razloga posebno ponosan.

“Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati”, poručio je on.

“Vidjećemo kako će teći pregovori nakon zvaničnog proglašenja rezultata. Kao što smo i najavili, sa kime možemo i ne možemo, imamo crvene granice ispod kojih ne možemo preći. Činjenica je da su se na ovim izborima pojavile nove političke grupacije koje nisu učestvovale na prethodnom, i iz tog razloga je ovaj rezultat dodatan podstrek da nastavimo jače”, kazao je Zenović.

“Sigurno je da ćemo u narednom periodu dići ovaj grad na mjesto koje mu pripada”, poručio je.

Zenović je rekao da je ključno to da su “u žestokoj konkurenciji funkcionerskih zloupotreba” prethodnih dana uspjeli da zadrže broj mandata sa prethodnih izbora.

Na pitanje TV Vijesti hoće li moći sa tim ljudima sad sjesti za pregovarački sto, rekao je:

“Sa svima ćemo… Kad se ozvaniče rezultati izbora, vidjećemo. Sješćemo svakako, mi imamo neke granice ispod kojih nećemo preći, zahtjeve koji se prije svega tiču javnog interesa i onoga što Budva u naredne četiri godine mora da ispuni. Otvoreni smo za razgovor sa svima, vidjećemo ko će nas prvi pozvati, tu smo svakako”.

(Vijesti)

Nastavi Citanje

Budva

Mandić proglasio pobjedu koalicije Za budućnost Budve

Published

on

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, koji je u štabu liste “Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj, kazao je da su građani na današnjim lokalnim izborima održali čas demokratije.

“Naša koalicija osvojila 25,41 odsto glasova, objavljujem da smo pobijedili“, rekao je Mandić.

Mandić je kazao da jedino neće pregovarati sa Demokratskom partijom socijalista oko vlasti.

Nastavi Citanje

Budva

Jovanović: Naša lista biće najjača u novom parlamentu Budve, nema vlasti bez nas!

Published

on

Nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović poručio da je njegova lista apsolutni pobjednik izbora u toj opštini sa devet mandata na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova.

“Kao što sam najavio na završnoj tribini i sada imam samo jedno da kažem – proglašavam pobjedu naše liste, ona će biti najjača u u budućem sastavu parlamneta”, rekao je Jovanović.

Naglašava da sve to pokazuje da je njegova lista više nego dvostruko jača od Nove srpske demokratije…

“Koja je provodila funkcionersku kampanju i Budva je dala odgovor. Naš rezultat nekoliko puta je bolji od Pokreta Evropa sad… Budva ne želi da se pita Podgorica. Mi ćemo upravljati Budvom sa pozicije predsjednika Opštine u naredne četiri godine”.

Dodaje i da rezultat pokazuje da “niko drugi osim njih ne može da formira vlast”.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.