Sport

Đoković će braniti titulu u Melburnu!

Published

on

Novak Đoković će braniti titulu na Australian openu i pokušati da potvrdi status najuspješnijeg tenisera u istoriji!

Najbolji sportista planete je na društvenim mrežama objavio da je dobio izuzeće od organizatora prvog grend slema sezone i da će nastupiti u Melburnu.

„Sada krećem u Australiju, jer sam dobio izuzeće i spreman sam da živim i dišem tenis narednih par nedjelja takmičenja. Hvala svima na podršci. Idemooooo ‘22”, napisao je Đoković na svom Twiter nalogu.

Đoković je devet puta osvojio Australian open i ako 30. januara opet podigne pehar “Norman Bruks” ispisaće istoriju tenisa – 21. grend slemom bi na vječnoj listi pretekao Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a ujedno i postao drugi igrač u istoriji, nakon Nadala, koji je uzeo dvocifren broj trofeja na jednom od najvećih turnira.

Njegova objava o učešću u Melburnu dolazi nakon mjeseci negativne kampanje zbog činjenice da nije htio da otkrije da li je vakcinisan a zbog kojeg je u dijelu javnosti koji se protivi Kovid pasošima dobio status najvećeg sportskog idola u istoriji.

Na kraju je pobijedio, jer nije popustio, smatrajući da je to njegova lična stvar, koju mediji ne moraju da znaju. Đokovićev nastup u Australiji zbog svega navedenog imaće i dimenziju okršaja dva svijeta – onog koji ne pristaje na ukidanje sloboda i tzv. globalističkog u kojem naš as nikada nije stajao dobro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U Trendu

Exit mobile version