Sport

Đokoviću na aerodromu saopšteno da mora da napusti Australiju za dan!

Published

on

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, dobio je zvaničnu zabranu ulaska u Australiju od Granične policije te zemlje i uput da napusti aerodrom u Melburnu na kom je proveo noć pod kontrolom policije. Prema navodima medija, očekuje se da njegovi advokati ulože žalbu, a njegov otac Srđan Đoković je objavio da se Novak vraća kući.

Granična policija Australije je objavila da potvrđuje da Đoković nije uspio da prezentuje prave dokaze kako bi ispunio uslove za ulazak u Australiju, posle čega je njegova viza poništena.

„Advokati Novaka Đokovića su u procesu podnošenja žalbe. Đoković nije pokazao dovoljne dokaze za svoje medicinsko izuzeće od vakcinisanja protiv virusa korona“, naveo je Sakal.

Novinar Klint Stanavej je potvrdio te navode.

„Đoković ostaje na aerodromu, njegova viza je poništena odlukom Granične policije Australije. Pretpostavljam da će se on na tu odluku žaliti pred sudskim instancama države Viktorija“, naveo je Stanavej.

On je zatim objavio da je uvedena procedura po kojoj će Đoković, posle osam sati provedenih u jednoj prostoriji, biti prebačen u hotel u Melburnu.

„Novak ostaje u Melburnu neko vrijeme, verovatno jedan dan. Biće prebačen i gradski hotel za karantin pod kontrolom federalne vlasti. U toku je potraga za povratnim letom za Evropu, vjerovatno u toku dana“, istakao je Stanavej.

Sa druge strane, Srđan Đoković je na Instagramu objavio da se Novak vraća kući.

„Deportacija! Naš ponos, naš Novak se vraća. Svi treba da ga dočekamo kako dolikuje“, naveo je Đoković.

List „Ejdž“ piše i da je Vlada države Viktorija odbila kasni zahtev da potvrdi vizu Đokoviću, nekoliko sati prije nego što je on sleteo u Melburn, a izvor iz Tenis Australije tvrdi da je taj potez „predstava za javnost“ koja je za cilj imala targetiranje samo Đokovića, a ne drugih igrača koji su već ušli u Australiju sa medicinskim izuzećem.

Upravo je medicinsko izuzeće izazvalo problem i inicijalne spekulacije da viza koju posjeduje Đoković nije u skladu sa propisima propisanim za osobe koje žele da dobiju dozvolu za rad u Australiji, a ne ispunjavaju uslov vakcinacije protiv virusa korona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U Trendu

Exit mobile version