Connect with us

Bar

Lekić: Đoković je opet pobijedio u Australiji, Nole srećan Božić!

Published

on

Slučaj u Australiji postaje sve teži i mučniji sa mnogim neshvatljivim detaljima, i zato nimalo slučajno izaziva mnoge reakcije. Sada već prevazilazi pitanje da li će Novak Đoković na kraju igrati ili ne, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore i čelnik Demosa Miodrag Lekić.

Kako je poručio, „saopštavajući da sam vakcinisan, da sam za poštovanje pravila, sve to ne utiče na revoltiranost zbog postupanja vlasti u Australiji prema velikom, svjetskom šampionu Đokoviću“.

Da budem precizniji, smatram da je zbog načina odnosa prema Đokoviću zvanična australijska strana doživijela bruku. Novak Đokovic je ozbiljan, inteligentan i pristojan mladić. On je javno saopštio prije odlaska da nije vakcinisan i sasvim sigurno ne bi krenuo za Australiju da nije dobio uvjeravanja upravo sa australijske strane da pod određenim uslovima može da uđe u zemlju i igra na turniru. Moguće je da je došlo do nesporazuma među australijskim institucijama u tumačenju propisa“, rekao je Lekić.

On je u objavi na Fejsbuk profilu Demosa naveo „uzmimo da je tumačenje visokih predstavnika vlasti saopšteno i od predsjednika vlade meritorno u odnosu na ono drugo suprotno, koje je takođe iz Australije. bilo stiglo Novaku“.

I da je izlaz iz situacije bio povratak Đokovića kući. Da je, dakle, sve imalo takav epilog. Nedopustiv je arogantan odnos državnih predstavnika koji je teško povezati sa našom neslučajnom predstavom Australije kao civilizovane i kulturne zemlje. Otkuda zvaničnicima pravo – da se u medijskom pojavljivanju, istina i sa benefitima da su zahvaljujući Đokoviću, s korijenima iz Jasenovog Polja, postali nešto šire poznati u svijetu – otkud im, dakle, pravo da medijski, u formi prijetnji i jezikom ponižavanja, govore o velikom šampionu koji je došao, između ostalog, da svojim učešćem uveliča australijski teniski turnir. Da li je iste zvaničnike obavezivalo na nešto pristojniji jezik i tretman, kakvu god odluku donosili, činjenica da je Đoković rekordno devet puta osvajao ‘Australian Open’, da je tim povodom govorio kulturnim tonom i izrazima visokog respekta, mnogo više od kurtoazije, prema zemlji i državi Australiji“, poručio je Lekić.

Kako je rekao, slušajući gotovo prijeteće izjave premijera, ministara – nakon čega je uslijedio smještajni tretman Novaku Đokoviću u božićnim danima baš u kazneno-restriktivnim prostorima nesrećnih migrantata, na ivici delikvencije – postavljalo se pitanje da li će zvaničnici ostaviti nešto od verbalne hrabrosti i principijelnosti i za domaću upotrebu prilikom rješavanje problema pandemije i drugih javnih iskušenja u svojoj zemlji“.

Ne želimo da vjerujemo da se iza ovakvog i nepotrebno stvorenog skandala negđe mogu otvoriti sumnje da čitav odnos proističe i iz drugih inspiracija, recimo šovinističkih, čiji je korijen uvijek neznanje, zatim lakoća inercije predrasuda prema nekom prostoru. A ono što dosta pouzdano možemo znati jeste da nema zemlje na Balkanu u kojoj bi se ovakav tretman zbog neke sporne situacije na granicii mogao dogoditi nekom Austalijancu, sasvim običnom, anonimnom, daleko od slave svjetskog šampiona. Zato je ova arogancija neshvatljivo toliko agresivana od strane predstavnika australijske vlasti prema Novaku Đokoviću izazvala na našem prostoru opravdano zgražavanje i ljutnju“, kazao je Lekić.

Kako tvrdi, Đoković je – i to ne moraju znati australijski zvaničnici – pored objektivne sportske veličine donio istom ovom balkanskom prostoru svojim velikim igrama i pobjedama, ali i inteligencijom i kulturom, duhom izmirenja na istom prostoru, mnogo radosti, pa i utjehe. Kako kaže, bio je za neke melem na ranu za traume i nesreće kroz koje su prošli u novijoj istoriji.

Novak zna da mi to znamo. I poštujemo. Zato ima snage da i u uslovima poniženja bude dostojanstven. Naime, slutimo da Novak kao inteligentna osoba u ovom trenutku ne zaoštrava tamo, ne zato što mu fali temperamenta i hrabrosti, već da upravo želi smanjiti bruku australijske strane ispoljenu prema njemu, sada vidljivu cijelom svijetu. Novak Đoković je opet pobijedio u Australiji. I može već da se vrati. Nole, srećan Božić“, kazao je Lekić.

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Đukanović se uvjerio da su mu “džepovi” sa glasačima u Sutomoru prazni

Published

on

Da su mu “džepovi” sa glasačima u Sutomoru prazni, predsjednički kandidat DPS-a Milo Đukanović uvjerio se i danas tokom posjete ovom turističkom naselju.

Sudeći po fotografiji na kojoj se obraća malobrojnim pristalicama, Đukanović ni u drugom krugu predsjedničkih izbora neće moći da računa na dobar rezultat u Sutmoru.

U prvom krugu, kadndiat DPS-a je osvojio više nego duplo manje glasova od kandidata izborne većine koji će, kako je saopšteno iz tabora DF-a, Demokrata i Ujedinjene Crne Gore sliti u podršku Jakovu Milatoviću, kandidatu Evrope sad.

 

Skroman broj pristalica dočekao ga je i u Baru. Skup u naselju Podi djelovao je nestvarno za nekadašnjeg nedodirljivog gospodara Crne Gore.

Nastavi Citanje

Bar

Lidija Đukanović sa nakitom od 16,800 dolara na Alijansi žena DPS-a!

Published

on

Prva dama Crne Gore pojavila se nedavno na događaju koji je u Nikšiću organizovala Alijanse žena DPS-a sa nakitom vrijednim 16,800 dolara!

Đukanovićeva je na ovom skupu poručila je da je ponosna šta je sve njen muž Milo postigao kao i na svoju porodicu, i unuke koji su “doprinijeli da dodatno shvatimo šta su prave vrijednosti i šta je najvažnije u životu svakog čovjeka”.

Dirljiva poruka prve dame prošla je, međutim, u sijenci nakita koji je imala na sebi tokom ovog skupa ogrlicu i dijamantski krst koji koštaju 16.850 dolara!

Riječ je o komadu nakita koji je vrijedan oko 37 minimalnih plata u Crnoj Gori!

Na zvaničnom sajtu Agencije za sprječavanje korupcije nema podataka da je u svojim imovinskim kartonima predsjednik države prijavio postojanje tog vrijednog nakita.

U novembru prošle godine mediji su objavili da su iz te institucije, kojom rukovodi Jelena Perović, najavili postupak vezan za porodicu Đukanović, odnosno da će pod lupom biti prva dama i njen skupocjeni stajling.

Đukanovićeva je i ranije skretala pažnju glamuroznim komadima garderobe pa se tako recimo, zimus na protestu “Ima nas” pojavila u Diorovom kompletu koji košta 5,500 eura…

Prema pisanju Monitora na vrhu liste najbogatijih porodica, “mora biti porodica Đukanović”.

“Bogatstvo porodice Đukanović prepoznali su i u svijetu. Aktuelni predsjednik Crne Gore i njen dvodecenijski premijer Milo Đukanović našao se i na Forbosovoj listi najbogatijih vladara svijeta, sa bogatstvom procijenjenim na 167 miliona.  No, taj broj je u stvari procjena bogatstva Đukanovića još iz 2009. godine. Tokom deset godina koje su uslijedile, u porodici Đukanović stasao je još jedan milioner. Predsjednikov sin Blažo postao je biznismen u jednom od najunosnijih poslova –  izgradnji hidorelektrana. Samo ta činjenica dovoljna je za procjenu da je bogatstvo ove porodice mnogo veće.

Kako se Đukanović s  platom koja ne prelazi hiljadu eura,  našao na listi najbogatijih svijeta? Kako je mlađahni premijer siromašne zemlje koji je nosio džemper, postao premijer i predsjednik još siromašnije zemlje koji  samo na ruci ima satove vrijedne milion eura.

Više svjedoka tvrdilo je da je Đukanović prve velike novce u stvari zaradio od šverca cigareta. Zbog kog se našao i na međunarodnoj optužnici za šverc cigareta“, pisao je Monitor.

Nastavi Citanje

Bar

Published

on

U prostorijama Nove srpske demokratije Bar večeras je održan sastanak između predstavnika Nove srpske demokratije i Evrope sad u cilju zajedničke podrške Jakovu Milatoviću u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Preovladavala je prijateljska atmosfera i iskazano jedinstvo u pogledu organizacije izbornoh aktivnosti.

Predstavnici OO NSD Bar su istakli da će uložiti maksimalne napore da se tehnickom i organizacionom smislu pomogne kolegama iz Evropa sad kako bi Jakov Milatović ostvario što bolji rezultat u Baru.

Svi prisutni su izrazili zadovoljstvo izbornim rezultatom koji su ostvarili predsjednički kandidati koji su izraz većinske volje naroda od 30.avgusta 2020. godine, a koji su zajedno imali u prvom krugu izbora imali više glasova od predsjedničkog kandidata DPS-a“, saopšteno je iz NSD Bar.

Oni vjeruju da će broj glasova koji ostvari Milatović u drugom krugu biti još i veći, te da će “posljednji balkanski diktator biti proslost Crne Gore“.

Zajedničkom sastanku su prisustvovali ispred Evrope sad odbornik Darko Janković i funkcioneri Miloš Marković i Dobrica Ćorić, a ispred Nove srpske demokratije odbornik Branimir Lakićević i funkcioneri Marko Maraš i Branko Knežević.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.