Connect with us

Bar

Preporuka IJZ da drugo polugodište počne 31. januara

Published

on

Institut za javno zdravlje preporučuje da školski raspust u Crnoj Gori bude produžen sedam dana, a konačnu odluku o tome donijeće Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

„Preporuka IJZ-a je da raspust bude produžen sedam dana, tako da drugo polugodište umjesto 24. počne 31. januara“, rekla je Borovinić Bojović na konferenciji za novinare i dodala da će časovi trajati pola sata uz obavezno nošenje zaštitnih maski.

Borovinić Bojović je saopštila da je u narednih sedam dana granice moguće prelaziti uz ispunjen najmanje jedan od četiri uslova iz EU digitalne kovid potvrde. „To je da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza vakcina i da
od dobijanja posljednje doze nije prošlo duže od šest mjeseci“, saopštila je ministarka zdravlja.

Ona je kazala da je granicu moguće preći i uz negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati, ili uz dokaz da je osoba preboljela COVID-19, ukoliko je prošlo ne manje od deset dana i ne više od šest mjeseci od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa.

Borovinić Bojović je rekla da se omogućava rad fitnes centrima i teretanama uz EU digitalnu COVID potvrdu i uslov da se za jednu osobu mora obezbijediti prostor od deset metara kvadratnih.

Bar

Branka Barbara Romanov pripremila veliko iznenađenje u “Nikad nije kasno”!

Published

on

Ove nedjelje spremite se za novu epizodu emisije „Nikad nije kasno“ koja vam donosi lavinu emocija, smijeha i najljepše muzike,

Pored predsjednika žirija Saše Miloševića Mareta, u goste dolaze glumica Nataša Stanišić i muzičar Zijo Valentino koji će pred sobom imati težak zadatak na kraju emisije.

Veliko iznenađenje pripredila je učesnica Barbara Romanov koja se pojavila u majici sa porukom za Mareta.

Takmičari će svojim performansima probuditi najljepše emocije ne samo kod publike, već i kod članova žirija.

Nastavi Citanje

Bar

Pantović napustio PES: U stranci se dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima

Published

on

Miloš Pantović, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad u Baru, danas je podnio ostavku na sve funkcije u partiji, uključujući mjesto predsjednika tog odbora, mjesto u Glavnom odboru PES-a, a podnio je ostavku i na članstvo u toj stranci.

Prije nešto više od godinu dana, kada drugi nisu htjeli, neki nisu smjeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsjednika OO PES Bar. Moje namjere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike“, kazao je Pantović za Vijesti.

Dodao je da, s obzirom na to da je jedan od njih istupio iz PES-a, a da se u toj stranci “dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima”, te da na te pojave one ne može uticati, osjeća djelimičnu odgovornost, te podnosi ostavku.

On nije htio detaljnije da komentariše ovaj potez, kao ni unutrašnje odnose u PES-u.

Ta stranka je danas saopštila da je Izvršni odbor PES-a na današnjoj sjednici konstatovao da su, zbog kršenja odredbi Statuta, raspušteni odbori u Podgorici i Baru, kao i da Odbor Glavnog grada nije zasijedao više od godinu.

Nastavi Citanje

Bar

Andrija Mandić na tajnom glasanju na Skupštini partije jednoglasno izabran za predsjednika NSD

Published

on

Četvrta Skupština Nove srpske demokratije (NSD) održana je danas u Staroj zgradi Vlade u Podgorici.

Započela je himnom Bože pravde, nakon čega je uslijedila stranačka himna „Onamo ‘namo„.

kupštinu je, na početku, blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Tapušković, podgorički paroh.

Prisutnima se, u uvodnom dijelu, obratio i Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

Za predsjednika stranke, u narednom četvorogodišnjem mandatu, jednoglasno je izabran Andrija Mandić, koji je bio i jedini predsjednički kandidat.

Slijedi opširnije izvještaj…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.