Connect with us

Sport

Maestralni Jokić razbio Detroit

Published

on

Nikola Jokić predvodio je Denver Nagetse do pobjede nad Detroit Pistonsima 110:105.Jokiću je za malo izmakao novi tripl-dabl, a postigao je 28 poena (9/20 iz igre) uz 21 skok i 9 asistencija.Već u prvom poluvremenu je imao 19+11+5, a Nagetsi su vodili 69:59.

Ajzea Stjuart, koji ga je čuvao, zaradio je četvrti i peti faul početkom treće četvrtine, što je omogućilo Nagetsima da povećaju razliku na +15.

Jokić je na ovom meču stigao do 3.000 asistencija u karijeri, ali ne žali što nije zabeležio novi tripl-dabl.

“Ne brinem zbog toga. Bila je ovo dobra utakmica za mene i velika pobjeda za nas. Znao sam da imam veliko veče, ali nisam razmišljao o statistici“, rekao je Jokić.

Srbin je jedini igrač u istoriji Nagetsa sa 5.000 skokova i 3.000 asistencija u NBA ligi.

Svi starteri Nagetsa imali su dvocifren učinak, a Jokića je najbolje pratio Džef Grin sa 20 poena.

Aron Gordon je dodao 16 uz po 5 skokova i asistencija, 12 je ubacio Monte Moris, a 10 Ostin Rivers.

Pistonsima nije pomoglo impresivno veče Kejda Kaningema sa 34 poena uz po 8 skokova i asistencija.

Sadik Bej je postigao 21 poen.

 

NBA, rezultati:

Toronto – Šarlot 125:113

Vašington – LA Klipers 115:116

Filadelfija – Nju Orleans 117:107

Boston – Sakramento 128:75

Bruklin – LA Lejkers 96:106

Hjuston – San Antonio 104:134

Golden Stejt – Dalas 130:92

Portland – Minesota 107:109

 

Izvor:https://www.b92.net/

 

Budva

Flojd Mejveder želi da pokrene biznis u Budvi!

Published

on

Legendarni američki bokser Flojd Mejveder namjerava da ulaže u hotelski i turistički biznis, kao biznis sa nekretninama u Budvi.

Mejveder je, naime, došao u Crnu Goru na poziv svojih partnera Jakova Zorje i Haima Mizrahija.

Moji prijatelji su ovdje dolazili godinama i na njihov poziv sam došao da ulažem. Trenutno radimo na različitim projektima, jer je Crna Gora nevjerovatno mjesto”, rekao je Mejveder „Vijestima“.

Jedan od najatraktivnijih boksera u istoriji tog sporta istakao je da su ljudi u Crnoj Gori divni, da je atmosfera odlična, te da želi da sa partnerima realizuje projekte…

Nastavi Citanje

Novosti

Vuković: Nisam imala namjeru da unizim grb i zastavu Crne Gore

Published

on

Crnogorska atletičarka Marija Vuković izvinila se zbog izjave u kojoj je grb na zastavi Crne Gore nazvala kokoškom.

Njeno saopštenje na društvenim mrežema prenosimo integralno.

“Dragi prijatelji, Duboko se izvinjavam zbog svoje nepromišljene izjave tokom snimanja serijala Igram svoju igru. Namjera mi nije bila da povrijedim ničije osjećaje, niti da unizim grb zemlje kojoj sa ponosom pripadam. Nadam se da ćete oprostiti ovaj nepromišljeni trenutak zbog kojeg se duboko kajem.

Možete da me osuđujete, zbog moje brzopletosti i onog što sam izgovorila. Na to imate svako pravo. I priznajem da kao sportista imam veću odgovornost prema izgovorenoj riječi. Ali u jedno budite sigurni – nikada ne bih ni pomislila, a kamoli namjerno unizila grb i zastavu svoje zemlje. A Crna Gora jeste moja zemlja. Unižavajući nju, unizila bih i sebe.

Nastaviću i dalje punim srcem da skačem za Crnu Goru, onako kako sam to uvijek i radila!

A jedini cilj koji trenutno imam pred sobom je da predstavljam našu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu i nadam se učinim sve vas ponosnim.” napisala je Vuković na društvenim mrežama.

Nastavi Citanje

Budva

Humanitarni plivački maraton „Open Water” održan u Budvi (FOTO)

Published

on

Danas je na plaži Pizana u Starom gradu, održan 11. Humanitarni plivački maraton “Open Water”. Ovaj inspirativni događaj počeo je u 11 sati i okupio hrabre plivače spremne na šest kilometara izazova u simbolu žute vrpce koja ima duboko emotivno značenje – simbolizuje prevenciju samoubistva.

“Sve je proteklo kako treba, uprkos velikim talasima humanitarni maraton održan je danas u Budvi. Vrijeme je 1h i 58 minuta, a distanca šest kilometara”, prokomentarisao je Luka Vučković, jedan od učesnika i glavnih organizatora maratona.

Spisak učesnika:

Trener: Luka Zenović

Doktor: Dragan Gazivoda

Pratnja: Petar Radjenović, Zano Vučković, Mišo Vukoje, Vladimir Duletić, Rajko Kuzman, Anita Sabotic, Željko Dapčević, Sanja Vojnić, Laki Jovanović, Milena Asanović

Farmaceut: Marija Duletić

Učesnici:
1. Snježana Sarajkić
2. Alyona Astafeva
3. Dusan Miloševic
4. Goran Nedovic
5. Luka Vučković
6. Petar Milić
7. Uroš Vujović
8. Dragan Jovanović
9. Ruben Vergara
10. Dragan Mihaljević
11. Boško Ilijev
12. Dušan Dapčević
13. Aco Jovanović
14. Milija Bulatović
15. Ado Gargović
16. Blanka Djurašević
17. Danko Mitrović

“Zahvalni smo svim učesnicima 11. Humanitarnog plivačkog maratona OPEN WATER S.R.D OPEN WATER”, istakao je on.

Ruta ovog humanitarnog maratona vodila je plivače od plaže Pizana, preko ostrva Sv. Nikola do plaže Brijeg od Budve kod hotela Avala.

“Svjedoci smo visoke stope samoubistava u našoj državi, što zahtijeva hitnu podršku i angažovanje zajednice. Zato je veoma važno podrška kroz razgovor, pružanje pomoći osobama u psihološkim krizama i upućivanje na stručnu pomoć. Podizanje svijesti o ovoj temi ključno je za prevenciju samoubistava, a zatražiti pomoć nije znak slabosti, već hrabrosti. Svi životi su neprocjenjivi i važno je zajedno raditi na očuvanju istih”, istakli su organizatori ovog humanitarnog marataona iz organizacije S.R.D OPEN WATER, dodajući da se unaprijed zahvaljuju svim učesnicima, ističući njihov doprinos i podršku ovom važnom događaju”, istakao je Vučković.

“Želimo da apelujemo na svakoga ko je u mogućnosti da pomegne Vanji Jovanoviću i Sanji Pešalj za uspješno liječenje i donaciju za adaptaciju Doma starih “Sveti Vid” u Petrovcu”.

Ovaj maraton nije samo sportski događaj, već i prilika da zajednica pokaže solidarnost i podršku u borbi protiv samoubistava.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.