Connect with us

Bar

Afera CKB: Ko je podizao novac s računa građana!?

Published

on

Više Barana u šoku je posle saznanja da je na njihovo ime podizan kredit.

Neprijatno saznanje uslijedilo je posle poziva da dođu u Centar bezbjednosti Bar, gdje su dali izjave. Klijenate Crnogorske komercijalne banke saslušavali su inspektori Centra bezbjednosti Bar jer policija prikuplja podatke zbog osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo zloupotreba u privrednom poslovanju.

Da li je u pitanju piramidalna šema zaposlenih, o kakvim zolupotrebama se radi, koliko je oštećenih klijana, za koje iznose tek treba da se utvrdi. Na listi osumnjičenih je nekadašnja direktorka poslovnice CKB u Baru M. M.

U tužilaštvu je „Novostima“ potvrđeno da je advokat CKB banke prijavu podneo Specijalnom državnom tužilaštvu.

“Zgrada policije mi se srušila na glavu kad mi je inspektor rekao da je na moje ime podignut kredit. Falilo mi je vazduha kad su mi rekli. Istina je neko je podigao kredit na moje ime, redovno vraćao rate. Sve to saznao sam u policiji. Nakon što sam dao izjavu rečeno mi je da pođem u CKB banku i dam izjavu direktoru poslovnice u Baru – kazao je sagovornik „Novosti“. – Koliko sam čuo od drugih kolega koji su, takođe, pozivani na razgovor, bivša direktorka te banke je podizala kredite i na ime rodbine.

Prema riječima našeg sagovornika, krediti su podizani i na imena nekliko radnika Luke Adria. LJudi su, kako kaže, šokirani, zbunjeni, zabrinuti.

Crnogorska komercijalna banka (CKB) je nadležnom državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv bivše direktorke barske filijale u Ulici maršala Tita zbog moguće zloupotrebe službenog položaja.

Istom krivičnom prijavom obuhvaćen je i deo zaposlenih u ovoj filijali.

Moguća zloupotreba službenog položaja uočena je kroz proces interne kontrole poslovanja koju banka u kontinuitetu sprovodi, naveli su u saopštenju iz CKB banke.

– CKB u potpunosti štiti interese klijenata i garantuje da će svaka eventualna šteta pričinjena klijentima biti nadoknađena. Zbog poštovanja procedure koju sprovode nadležne institucije, banka će se uzdržati od daljeg komentarisanja i oglašavanja u vezi sa pomenutim slučajem, naveli su u saopštenju iz Crnogorske komercijalne banke.

(novosti.rs)

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Branka Barbara Romanov pripremila veliko iznenađenje u “Nikad nije kasno”!

Published

on

Ove nedjelje spremite se za novu epizodu emisije „Nikad nije kasno“ koja vam donosi lavinu emocija, smijeha i najljepše muzike,

Pored predsjednika žirija Saše Miloševića Mareta, u goste dolaze glumica Nataša Stanišić i muzičar Zijo Valentino koji će pred sobom imati težak zadatak na kraju emisije.

Veliko iznenađenje pripredila je učesnica Barbara Romanov koja se pojavila u majici sa porukom za Mareta.

Takmičari će svojim performansima probuditi najljepše emocije ne samo kod publike, već i kod članova žirija.

Nastavi Citanje

Bar

Pantović napustio PES: U stranci se dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima

Published

on

Miloš Pantović, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad u Baru, danas je podnio ostavku na sve funkcije u partiji, uključujući mjesto predsjednika tog odbora, mjesto u Glavnom odboru PES-a, a podnio je ostavku i na članstvo u toj stranci.

Prije nešto više od godinu dana, kada drugi nisu htjeli, neki nisu smjeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsjednika OO PES Bar. Moje namjere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike“, kazao je Pantović za Vijesti.

Dodao je da, s obzirom na to da je jedan od njih istupio iz PES-a, a da se u toj stranci “dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima”, te da na te pojave one ne može uticati, osjeća djelimičnu odgovornost, te podnosi ostavku.

On nije htio detaljnije da komentariše ovaj potez, kao ni unutrašnje odnose u PES-u.

Ta stranka je danas saopštila da je Izvršni odbor PES-a na današnjoj sjednici konstatovao da su, zbog kršenja odredbi Statuta, raspušteni odbori u Podgorici i Baru, kao i da Odbor Glavnog grada nije zasijedao više od godinu.

Nastavi Citanje

Bar

Andrija Mandić na tajnom glasanju na Skupštini partije jednoglasno izabran za predsjednika NSD

Published

on

Četvrta Skupština Nove srpske demokratije (NSD) održana je danas u Staroj zgradi Vlade u Podgorici.

Započela je himnom Bože pravde, nakon čega je uslijedila stranačka himna „Onamo ‘namo„.

kupštinu je, na početku, blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Tapušković, podgorički paroh.

Prisutnima se, u uvodnom dijelu, obratio i Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

Za predsjednika stranke, u narednom četvorogodišnjem mandatu, jednoglasno je izabran Andrija Mandić, koji je bio i jedini predsjednički kandidat.

Slijedi opširnije izvještaj…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.