Connect with us

Bar

Afera CKB: Ko je podizao novac s računa građana!?

Published

on

Više Barana u šoku je posle saznanja da je na njihovo ime podizan kredit.

Neprijatno saznanje uslijedilo je posle poziva da dođu u Centar bezbjednosti Bar, gdje su dali izjave. Klijenate Crnogorske komercijalne banke saslušavali su inspektori Centra bezbjednosti Bar jer policija prikuplja podatke zbog osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo zloupotreba u privrednom poslovanju.

Da li je u pitanju piramidalna šema zaposlenih, o kakvim zolupotrebama se radi, koliko je oštećenih klijana, za koje iznose tek treba da se utvrdi. Na listi osumnjičenih je nekadašnja direktorka poslovnice CKB u Baru M. M.

U tužilaštvu je „Novostima“ potvrđeno da je advokat CKB banke prijavu podneo Specijalnom državnom tužilaštvu.

“Zgrada policije mi se srušila na glavu kad mi je inspektor rekao da je na moje ime podignut kredit. Falilo mi je vazduha kad su mi rekli. Istina je neko je podigao kredit na moje ime, redovno vraćao rate. Sve to saznao sam u policiji. Nakon što sam dao izjavu rečeno mi je da pođem u CKB banku i dam izjavu direktoru poslovnice u Baru – kazao je sagovornik „Novosti“. – Koliko sam čuo od drugih kolega koji su, takođe, pozivani na razgovor, bivša direktorka te banke je podizala kredite i na ime rodbine.

Prema riječima našeg sagovornika, krediti su podizani i na imena nekliko radnika Luke Adria. LJudi su, kako kaže, šokirani, zbunjeni, zabrinuti.

Crnogorska komercijalna banka (CKB) je nadležnom državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv bivše direktorke barske filijale u Ulici maršala Tita zbog moguće zloupotrebe službenog položaja.

Istom krivičnom prijavom obuhvaćen je i deo zaposlenih u ovoj filijali.

Moguća zloupotreba službenog položaja uočena je kroz proces interne kontrole poslovanja koju banka u kontinuitetu sprovodi, naveli su u saopštenju iz CKB banke.

– CKB u potpunosti štiti interese klijenata i garantuje da će svaka eventualna šteta pričinjena klijentima biti nadoknađena. Zbog poštovanja procedure koju sprovode nadležne institucije, banka će se uzdržati od daljeg komentarisanja i oglašavanja u vezi sa pomenutim slučajem, naveli su u saopštenju iz Crnogorske komercijalne banke.

(novosti.rs)

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Đukanović se uvjerio da su mu “džepovi” sa glasačima u Sutomoru prazni

Published

on

Da su mu “džepovi” sa glasačima u Sutomoru prazni, predsjednički kandidat DPS-a Milo Đukanović uvjerio se i danas tokom posjete ovom turističkom naselju.

Sudeći po fotografiji na kojoj se obraća malobrojnim pristalicama, Đukanović ni u drugom krugu predsjedničkih izbora neće moći da računa na dobar rezultat u Sutmoru.

U prvom krugu, kadndiat DPS-a je osvojio više nego duplo manje glasova od kandidata izborne većine koji će, kako je saopšteno iz tabora DF-a, Demokrata i Ujedinjene Crne Gore sliti u podršku Jakovu Milatoviću, kandidatu Evrope sad.

 

Skroman broj pristalica dočekao ga je i u Baru. Skup u naselju Podi djelovao je nestvarno za nekadašnjeg nedodirljivog gospodara Crne Gore.

Nastavi Citanje

Bar

Lidija Đukanović sa nakitom od 16,800 dolara na Alijansi žena DPS-a!

Published

on

Prva dama Crne Gore pojavila se nedavno na događaju koji je u Nikšiću organizovala Alijanse žena DPS-a sa nakitom vrijednim 16,800 dolara!

Đukanovićeva je na ovom skupu poručila je da je ponosna šta je sve njen muž Milo postigao kao i na svoju porodicu, i unuke koji su “doprinijeli da dodatno shvatimo šta su prave vrijednosti i šta je najvažnije u životu svakog čovjeka”.

Dirljiva poruka prve dame prošla je, međutim, u sijenci nakita koji je imala na sebi tokom ovog skupa ogrlicu i dijamantski krst koji koštaju 16.850 dolara!

Riječ je o komadu nakita koji je vrijedan oko 37 minimalnih plata u Crnoj Gori!

Na zvaničnom sajtu Agencije za sprječavanje korupcije nema podataka da je u svojim imovinskim kartonima predsjednik države prijavio postojanje tog vrijednog nakita.

U novembru prošle godine mediji su objavili da su iz te institucije, kojom rukovodi Jelena Perović, najavili postupak vezan za porodicu Đukanović, odnosno da će pod lupom biti prva dama i njen skupocjeni stajling.

Đukanovićeva je i ranije skretala pažnju glamuroznim komadima garderobe pa se tako recimo, zimus na protestu “Ima nas” pojavila u Diorovom kompletu koji košta 5,500 eura…

Prema pisanju Monitora na vrhu liste najbogatijih porodica, “mora biti porodica Đukanović”.

“Bogatstvo porodice Đukanović prepoznali su i u svijetu. Aktuelni predsjednik Crne Gore i njen dvodecenijski premijer Milo Đukanović našao se i na Forbosovoj listi najbogatijih vladara svijeta, sa bogatstvom procijenjenim na 167 miliona.  No, taj broj je u stvari procjena bogatstva Đukanovića još iz 2009. godine. Tokom deset godina koje su uslijedile, u porodici Đukanović stasao je još jedan milioner. Predsjednikov sin Blažo postao je biznismen u jednom od najunosnijih poslova –  izgradnji hidorelektrana. Samo ta činjenica dovoljna je za procjenu da je bogatstvo ove porodice mnogo veće.

Kako se Đukanović s  platom koja ne prelazi hiljadu eura,  našao na listi najbogatijih svijeta? Kako je mlađahni premijer siromašne zemlje koji je nosio džemper, postao premijer i predsjednik još siromašnije zemlje koji  samo na ruci ima satove vrijedne milion eura.

Više svjedoka tvrdilo je da je Đukanović prve velike novce u stvari zaradio od šverca cigareta. Zbog kog se našao i na međunarodnoj optužnici za šverc cigareta“, pisao je Monitor.

Nastavi Citanje

Bar

Published

on

U prostorijama Nove srpske demokratije Bar večeras je održan sastanak između predstavnika Nove srpske demokratije i Evrope sad u cilju zajedničke podrške Jakovu Milatoviću u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Preovladavala je prijateljska atmosfera i iskazano jedinstvo u pogledu organizacije izbornoh aktivnosti.

Predstavnici OO NSD Bar su istakli da će uložiti maksimalne napore da se tehnickom i organizacionom smislu pomogne kolegama iz Evropa sad kako bi Jakov Milatović ostvario što bolji rezultat u Baru.

Svi prisutni su izrazili zadovoljstvo izbornim rezultatom koji su ostvarili predsjednički kandidati koji su izraz većinske volje naroda od 30.avgusta 2020. godine, a koji su zajedno imali u prvom krugu izbora imali više glasova od predsjedničkog kandidata DPS-a“, saopšteno je iz NSD Bar.

Oni vjeruju da će broj glasova koji ostvari Milatović u drugom krugu biti još i veći, te da će “posljednji balkanski diktator biti proslost Crne Gore“.

Zajedničkom sastanku su prisustvovali ispred Evrope sad odbornik Darko Janković i funkcioneri Miloš Marković i Dobrica Ćorić, a ispred Nove srpske demokratije odbornik Branimir Lakićević i funkcioneri Marko Maraš i Branko Knežević.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.