Connect with us

Bar

Bez kovid potvrde u tržne centre, u sportske hale do četvrtine kapaciteta

Published

on

U Crnoj Gori se od sjutra ukidaju kovid potvrde u tržnim centrima, predviđeno je novim epidemiološkim mjerama koje će važiti do 18. februara.

Takođe, pod određenim uslovima biće dozvoljeno i prisustvo publike na utakmicama koje se održavaju u sportskim objektima,

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je na konferenciji za novinare da je Vlada nove mjere usvojila shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji. On je saopštio  da se prisustvo publike sportskim takmičenjima u sportskim objekta dozvoljava do četvrtine od ukupnog broja mjesta za sjedjenje, uz posjedovanje COVID potvrde, nošenje maske i odstojanja od dva sjedišta između gledalaca.

Galić je rekao da je, nakon porasta broja novooboljelih krajem prošle i u početkom januara ove godine, uslijedio pad u broju novoregistrovanih slučajeva, tako da je broj novooboljelih u posljednje dvije sedmice manji za oko 50 odsto u odnosu na predhodne dvije nedjelje.

„Bez obzira na ovaj podatak, dnevni nivo obolijevanja je i dalje visok, tako da opuštanja ne treba da bude. Istina je da se u Crnoj Gori sprovodi najveći broj testiranja u regionu na hiljadu stanovnika čime smo u prethodnom periodu i detektovali veliki broj slučajeva, što ukazuje na dobar nadzor nad pandemijom. Nakon 21. decembra od kada je Omikron soj dominantan u Crnoj Gori, broj prijavljenih smrtnih slučajeva je 0,3 odsto u odnosu na ukupnog broja novooboljelih. To je četiri do šest puta manje nego kada je Delta soj bio dominantan u našoj zemlji, i ovi podaci ukazuju da je letalitet od novog korona virusa u Crnoj Gori manja nego u zemljama regiona“, kazao je Galić.

On je istakao da je svakako i dalje neophodno da se poštuju protivepidemijske mjere, sa posebnim akcentom na vakcinaciju.

„Samo poštovanjem mjera uz adekvatno sprovedenu imunizaciju možemo uticati na smanjenje udjela smrtnosti“, poručio je Galić.

On je rekao da je više od 80 odsto pacijenata koji su izgubili bitku sa tom bolešću bilo nevakcinisano i apelovao na građane da se vakcinišu ukoliko to nijesu učinili, ili ako im je prošlo pet mjeseci od posljednje doze vakcine prime i treću, buster dozu.

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Branka Barbara Romanov pripremila veliko iznenađenje u “Nikad nije kasno”!

Published

on

Ove nedjelje spremite se za novu epizodu emisije „Nikad nije kasno“ koja vam donosi lavinu emocija, smijeha i najljepše muzike,

Pored predsjednika žirija Saše Miloševića Mareta, u goste dolaze glumica Nataša Stanišić i muzičar Zijo Valentino koji će pred sobom imati težak zadatak na kraju emisije.

Veliko iznenađenje pripredila je učesnica Barbara Romanov koja se pojavila u majici sa porukom za Mareta.

Takmičari će svojim performansima probuditi najljepše emocije ne samo kod publike, već i kod članova žirija.

Nastavi Citanje

Bar

Pantović napustio PES: U stranci se dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima

Published

on

Miloš Pantović, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad u Baru, danas je podnio ostavku na sve funkcije u partiji, uključujući mjesto predsjednika tog odbora, mjesto u Glavnom odboru PES-a, a podnio je ostavku i na članstvo u toj stranci.

Prije nešto više od godinu dana, kada drugi nisu htjeli, neki nisu smjeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsjednika OO PES Bar. Moje namjere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike“, kazao je Pantović za Vijesti.

Dodao je da, s obzirom na to da je jedan od njih istupio iz PES-a, a da se u toj stranci “dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima”, te da na te pojave one ne može uticati, osjeća djelimičnu odgovornost, te podnosi ostavku.

On nije htio detaljnije da komentariše ovaj potez, kao ni unutrašnje odnose u PES-u.

Ta stranka je danas saopštila da je Izvršni odbor PES-a na današnjoj sjednici konstatovao da su, zbog kršenja odredbi Statuta, raspušteni odbori u Podgorici i Baru, kao i da Odbor Glavnog grada nije zasijedao više od godinu.

Nastavi Citanje

Bar

Andrija Mandić na tajnom glasanju na Skupštini partije jednoglasno izabran za predsjednika NSD

Published

on

Četvrta Skupština Nove srpske demokratije (NSD) održana je danas u Staroj zgradi Vlade u Podgorici.

Započela je himnom Bože pravde, nakon čega je uslijedila stranačka himna „Onamo ‘namo„.

kupštinu je, na početku, blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Tapušković, podgorički paroh.

Prisutnima se, u uvodnom dijelu, obratio i Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

Za predsjednika stranke, u narednom četvorogodišnjem mandatu, jednoglasno je izabran Andrija Mandić, koji je bio i jedini predsjednički kandidat.

Slijedi opširnije izvještaj…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.