Connect with us

Bar

Bez kovid potvrde u tržne centre, u sportske hale do četvrtine kapaciteta

Published

on

U Crnoj Gori se od sjutra ukidaju kovid potvrde u tržnim centrima, predviđeno je novim epidemiološkim mjerama koje će važiti do 18. februara.

Takođe, pod određenim uslovima biće dozvoljeno i prisustvo publike na utakmicama koje se održavaju u sportskim objektima,

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je na konferenciji za novinare da je Vlada nove mjere usvojila shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji. On je saopštio  da se prisustvo publike sportskim takmičenjima u sportskim objekta dozvoljava do četvrtine od ukupnog broja mjesta za sjedjenje, uz posjedovanje COVID potvrde, nošenje maske i odstojanja od dva sjedišta između gledalaca.

Galić je rekao da je, nakon porasta broja novooboljelih krajem prošle i u početkom januara ove godine, uslijedio pad u broju novoregistrovanih slučajeva, tako da je broj novooboljelih u posljednje dvije sedmice manji za oko 50 odsto u odnosu na predhodne dvije nedjelje.

„Bez obzira na ovaj podatak, dnevni nivo obolijevanja je i dalje visok, tako da opuštanja ne treba da bude. Istina je da se u Crnoj Gori sprovodi najveći broj testiranja u regionu na hiljadu stanovnika čime smo u prethodnom periodu i detektovali veliki broj slučajeva, što ukazuje na dobar nadzor nad pandemijom. Nakon 21. decembra od kada je Omikron soj dominantan u Crnoj Gori, broj prijavljenih smrtnih slučajeva je 0,3 odsto u odnosu na ukupnog broja novooboljelih. To je četiri do šest puta manje nego kada je Delta soj bio dominantan u našoj zemlji, i ovi podaci ukazuju da je letalitet od novog korona virusa u Crnoj Gori manja nego u zemljama regiona“, kazao je Galić.

On je istakao da je svakako i dalje neophodno da se poštuju protivepidemijske mjere, sa posebnim akcentom na vakcinaciju.

„Samo poštovanjem mjera uz adekvatno sprovedenu imunizaciju možemo uticati na smanjenje udjela smrtnosti“, poručio je Galić.

On je rekao da je više od 80 odsto pacijenata koji su izgubili bitku sa tom bolešću bilo nevakcinisano i apelovao na građane da se vakcinišu ukoliko to nijesu učinili, ili ako im je prošlo pet mjeseci od posljednje doze vakcine prime i treću, buster dozu.

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Ilegalne aktivnosti na Skadarskom jezeru pratiće se sa 138 kamera, pet dronova i termovizijskim dronom za noćno osmatranje!

Published

on

Ilegalne aktivnosti u Nacionalnom parku Skadarsko jezero pratiće 138 kamera, pet dronova sa pilotima i jedan termovizijski dron za noćno osmatranje, saopšteno je iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Kako se navodi u saopštenju, opremu je ustupila Agencija i volonteri NPCG.

Većina kamera opremljena je karticama i lokatorima, tako da će u istom momentu snimak biti poslat Službi zaštite NP Skadarsko jezero i Agenciji. Stoga, molimo da ih ne uklanjate u koliko ih pronađete jer ste već snimljeni”, navodi se u saopštenju.

Jedan dio ove opreme je već u funkciji.

Ovih dana nastavljamo postavljanje… Konačno ćemo znati brojno stanje vidre u kanalima, te sakupiti snimke gniježđenja značajnijih vrsta ptica”, navodi se u saopštenju.

Juče su zamijenili i akumulator na kameri u rezervatu Pančeva oka kako bi sa bezbjedne udaljenosti snimali situaciju na platformama za gniježđenje pelikana koja za sada, nije baš ohrabrujuća.

Ilegalne aktivnosti biće, preko Službe zaštite, procesuirane policiji i tužilaštvu”, zaključili su iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Nastavi Citanje

Bar

Bar predstavio turističku ponudu na sajmu u Beču

Published

on

Turistička organizacija Bar predstavlja turističku ponudu opštine Bar na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2020“ koji se održava od 16. do 19. marta u Beču, u okviru štanda Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Sajam „Ferienmesse Wien“  je najveći sajam turizma u Austriji, sa prosječnom posjetom od 150.000 ljudi,  a učestvuje više od 900 izlagača iz 70 zemalja.

Poznavajući navike austrijskih turista, tokom promocije u Beču, očekivano najviše interesovanja je bilo za: kampove, biciklističke i pješačke staze, seoski turizam i kulturna dobra..

Takođe će  posjetioci  imati priliku da kroz sastanke i promotivni materijal, dobiju informacije o kompletnoj turističkoj ponudi Bara sa posebnim akcentom na aktivni turizam za koji vlada najveće interesovanje.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore svoju ponudu uz turističku organizaciju Bar i “Hotela Kalamper & SPA”  predstavljaju i lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Ulcinja i Podgorice.

Nastavi Citanje

Bar

TO Bar na sajmu turizma u Varšavi „ ITTF Warsaw“ 2023

Published

on

Turistička organizacija Bar predstavlja ponudu naše opštine na jednom od najvažnijih međunarodnih događaja u sektoru turizma u Poljskoj, sajmu „ITTF Warsaw 2023″ koji se održava od 16. do 18. marta u Varšavi, a na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Prvi dan sajma je bio posvećen  poslovnim sastancima, dok su drugi i treći dan namijenjeni svim posjetiocima.

Brojnim posjetiocima našeg štanda smo putem kvalitetnog i raznovrsnog turističkog materijala približili  aktuelnu ponudu barske opštine.Posebno bismo istakli interesovanje za kulturna dobra, vinarije i vinske rute, kao i za hotele sa četiri i tri zvjezdice manjeg kapaciteta. Od izuzetnog značaja je što je turistička privreda našeg grada prepoznala interes i nastupila zajedno sa nama na ovom sajmu.

Tržište Poljske spada u red prioritetnih emitivnih tržišta za Crnu Goru sa kojeg se bilježi kontinuirani rast turističkog prometa u prethodnom periodu. U 2022. Godini je ostvareno 14 249 dolazaka, što je 90% više u odnosu na 2021. godinu, a ostvarili su 94 746 noćenja što je 82% više u odnosu na 2021. godinu. Dobroj posjeti sa ovog tržišta u značajnoj mjeri doprinosi sve bolja aviopovezanost. U toku su pregovori uvođenja diretnih avio linija sa Poljskog tržišta.

Na štandu NTO CG su pored TO Bar svoju ponudu predstavile i lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Herceg Novog i Ulcinja.

 

 

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.