Connect with us

Budva

Opština Budva za rekonstrukciju Doma zdravlja ulaže 190.000 eura

Published

on

Opština Budva i JU Dom zdravlja Budva potpisali su juče Ugovor o zajedničkoj nabavci ustpanja i izvođenja radova na odjeljenju Opšte prakse i fizijatrije budvanskog Doma Zdravlja . Vrijednost projekta koji podrazumijeva brigu o primarnoj zdravstvenoj zaštiti građana Budve je 190.000 eura, a rok za završetak radova je početak juna

Ovaj projekat predstavlja nastavak svega onoga što je lokalna samouprava zajedno sa Domom zdravlja radila u prethodnom periodu, a ulaganjem u sanaciju i poboljšanje uslova iskazana je briga o primarnoj zaštiti građana kazao je šef kabineta predsjednika Opštine Budva, Nikola Jovanović.

“Ovdje se radi o značajnom ulaganju u vrijednosti od 190.000 eura, i o kompletnom renoviranju Opšte prakse i Fizijatrije. Rok za izvršetak radova je 120 dana od trenutka uvođenja u posao i nadamo se da će kompletna procedura biti gotova u periodu pred ljetnju turističku sezonu”, kazao je Jovanović.

Sekretar Sekretarijata za investicije Joko Popović naglasio je da će zbog epidemiološke situacije ovaj sekretarijat biti na raspolaganju DZ narednih 120 dana, te je zamolio sugrađane za razumijevanje.

Sekretarijat za investicije će svakako stajati na raspolaganju DZ Budva, tako da su i naši stručni sardanici učestvovali kao komisija. Razumijemo kakva je situacija, te stoga apelujemo i na sve korisnike zdravstvenih usluga da imaju strpljenja, jer će u narednih 120 dana dobiti bolje sulove za liječenje i za sve ostalo“, istakao je Popović.

Zamjenik dirketora JU Dom zdravlja Budva, Nikola Božović zahvalio se lokalnoj samoupravi na saradnji istakao da je to najveća investicija u Domu zdravlja od njegove uzgradnje.

Ovo je najznajčajnija i navrjednija investicija na Domu zdravlja od njegove izgradnje, ovom prilikom bih naveo da su doktori i sva ostali medicinski i nemdeicinski kadar istinski heroji ovoga vremena i da zaslužuju nabolje uslova za rad što ćemo im ovom invetsicijom i priuštiti“, kazao je Božović.

Ovo je velika stvar za opštinu Budva koja ima za cilj kvalitetnu podršku građana kada je u pitanju zdravstvena zaštita kazao je predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

Zahvalni smo svim ljudima u Domu zdrvalja, kao i minstarstvu jer su u ovom vremenu pandemije bez obzira na skromne uslove dali veliki doprinos u očuvanju zdravlja građana. Ovo je prilika da i u narednom periodu svi mi stvorimo što bolje uslove za njihov rad, a sve u interesu građana. Nadamo se da će ovaj projekat biti završen u roku, a on će svakako doprinijeti pripremi turističke sezone“, kazao je Carević.

Postupak javne nabavke bio je organizovan po zajedničkom osnovu, a ugovor je u ime podgoričke firme “Refena”, koja će biti izvođač radova potpisao Danijel Nezirović.

Bar

Lidija Đukanović sa nakitom od 16,800 dolara na Alijansi žena DPS-a!

Published

on

Prva dama Crne Gore pojavila se nedavno na događaju koji je u Nikšiću organizovala Alijanse žena DPS-a sa nakitom vrijednim 16,800 dolara!

Đukanovićeva je na ovom skupu poručila je da je ponosna šta je sve njen muž Milo postigao kao i na svoju porodicu, i unuke koji su “doprinijeli da dodatno shvatimo šta su prave vrijednosti i šta je najvažnije u životu svakog čovjeka”.

Dirljiva poruka prve dame prošla je, međutim, u sijenci nakita koji je imala na sebi tokom ovog skupa ogrlicu i dijamantski krst koji koštaju 16.850 dolara!

Riječ je o komadu nakita koji je vrijedan oko 37 minimalnih plata u Crnoj Gori!

Na zvaničnom sajtu Agencije za sprječavanje korupcije nema podataka da je u svojim imovinskim kartonima predsjednik države prijavio postojanje tog vrijednog nakita.

U novembru prošle godine mediji su objavili da su iz te institucije, kojom rukovodi Jelena Perović, najavili postupak vezan za porodicu Đukanović, odnosno da će pod lupom biti prva dama i njen skupocjeni stajling.

Đukanovićeva je i ranije skretala pažnju glamuroznim komadima garderobe pa se tako recimo, zimus na protestu “Ima nas” pojavila u Diorovom kompletu koji košta 5,500 eura…

Prema pisanju Monitora na vrhu liste najbogatijih porodica, “mora biti porodica Đukanović”.

“Bogatstvo porodice Đukanović prepoznali su i u svijetu. Aktuelni predsjednik Crne Gore i njen dvodecenijski premijer Milo Đukanović našao se i na Forbosovoj listi najbogatijih vladara svijeta, sa bogatstvom procijenjenim na 167 miliona.  No, taj broj je u stvari procjena bogatstva Đukanovića još iz 2009. godine. Tokom deset godina koje su uslijedile, u porodici Đukanović stasao je još jedan milioner. Predsjednikov sin Blažo postao je biznismen u jednom od najunosnijih poslova –  izgradnji hidorelektrana. Samo ta činjenica dovoljna je za procjenu da je bogatstvo ove porodice mnogo veće.

Kako se Đukanović s  platom koja ne prelazi hiljadu eura,  našao na listi najbogatijih svijeta? Kako je mlađahni premijer siromašne zemlje koji je nosio džemper, postao premijer i predsjednik još siromašnije zemlje koji  samo na ruci ima satove vrijedne milion eura.

Više svjedoka tvrdilo je da je Đukanović prve velike novce u stvari zaradio od šverca cigareta. Zbog kog se našao i na međunarodnoj optužnici za šverc cigareta“, pisao je Monitor.

Nastavi Citanje

Budva

Tribina “Zlo proleće 1999.” u crkvi Svetog Tome u Bečićima

Published

on

U parohijskom domu Crkva Sveti Toma u Bečićima u organizaciji NVO “Serdar” i uz blagoslov oca Petra Cerovića održana je tribina “Zlo proljeće ’99” . povodom 24. godišnjice početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju .
Veče je započeto minutom ćutanja.
Prisutnima se u ime NVO Serdar obratio Radko Garčević podsjetivši da je napad NATO-a koji su Vlada Savezne Republike Jugoslavije ali i pravni stručnjaci nazvali pravim imenom ilegalna agresija jer su tog 24.marta.1999. godine oko 20 časova devetnaest zemalja Alijanse, bez odobrenja Savjeta Bezbjednosti Ujedinjenih Nacija, obrušilo na Jugoslaviju, mete NATO aviona 1999. godine nisu bili samo vojni ciljevi, gađani su putevi, mostovi, civilni objekti. Iza leta “Milosrdnog anđela” ostajale su ruševine, patnja i žrtve .
U tom agresorskom i krvavom činu koji je trajao 78 dana u kojem su prema nezvaničnim izvorima poginulo oko 2.500 civila od toga 81 dijete, 1000 vojnika i policajaca, ranjeno je preko 12.500 osoba. Bombe tih 78 dana agresije nisu birale koga će pogađati stradali su mnogi naši prijatelji Srbi, Crnogorci, Muslimani, Hrvati, Romi, Mađari kao i mnogi drugi. Napad na SRJ počeo je bombama na Podgoricu a prva žrtva bio je Saša Stajić, vojnik iz Beograda, koji je poginuo u kasarni u Danilovgradu.
Prisutnima se na pomenutoj tribini obratio doktor istorijskih nauka i redovni profesor na Katedri za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu  Aleksandar Stamatović.
Dr Stamatović je objasnio zašto je u Crnoj Gori sve politika ali i kako se menja politička svest, te zašto je komunizam na ovom prostoru trajao 75 godina, ali i kada je uništena srpska elita i kako je Cetinje devastirano i osiromašeno, pa pretvoreno u bastion montenegrinstva i antisrpstva
Stamatović je tokom večeri iznio tezu da podudarnosti između Ukrajine i Crne Gore nisu slučajne i da se na osnovu procesa u tim državama može sa sigurnošću utvrditi da se radi o globalnom konceptu razbijanja pravoslavnog slovenstva od strane neformalnih centara moći.
On uočava i da je u Crnoj Gori već stvoren ekstremni antisrpski identitet, gotovo spreman da uradi isto ono što je uradio ukrajinski nacional-šovinistički tokom prethodnih osam godina u Ukrajini. Istakavši da je režim Mila Đukanovića zamijenjen novim likovima, a novi globalni identitet i opredjeljenje Crne Gore, kao prevashodno NATO kolonije i antiruske države, treba da ostanu isti zaključivši da se građani o NATO-u nisu izjašnjavali, jer nije bilo referenduma o članstvu u toj alijansi. Ali i bez toga, NATO i 1999. godina su još jedna tema o kojoj crnogorsko društvo nikad neće misliti isto – zaključuje se u saopštenju NVO “Serdar” .

Nastavi Citanje

Bar

Poruka DF-a sa 140 bilborda: DA POBIJEDIMO MILA ĐUKANOVIĆA, GLASAMO MILATOVIĆA!

Published

on

Od večeras će se sa više od 140 bilborda, koje je Demokratski front koristio u predsjedničkoj kampanji Andrije Mandića, a za koje je DF produžio zakup, slati poruka članovima i simpatizerima ovog bloka kao i ostalim građanima:

DA POBIJEDIMO MILA ĐUKANOVIĆA, GLASAMO MILATOVIĆA!

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.