Connect with us

Bar

Krivične prijave protiv zaposlenih u barskoj filijali CKB: Oštetili banku za preko 350.000 eura!

Published

on

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv bivše direktorice barske filijale Crnogorske komercijalne banke M.M. (49) zbog sumnje da je protivpravno pribavila ne manje od 378.510 eura, a za taj znos oštetila banku u kojoj je radila, saopšteno je iz Uprave policije. Naime, službenici Uprave policije su Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli 24 krivične prijave protiv osam lica zbog sumnje da su počinila zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju. Osim M.M., krivičnim prijavama obuhvaćene su V.J. (63), H.L. (56), L.S. (46), V.K. (59), V.G. (66), G.K. (55) i S.J. (42).

– Policija je kriminalističkom obradom došla do sumnje da su osumnjičene zajedno, u svojstvu odgovornih lica privrednog društva jedne banke – filijale u Baru, zloupotrebom svog položaja i povjerenja u pogledu raspolaganja ličnim podacima klijenata banke i njihovom i imovinom banke, prekoračenjem granica svog ovlašćenja i nevršenjem svoje dužnosti, kreirale 24 fiktivna kredita i učinile ukupno 26 krivičnih djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanja – saopštili su iz Uprave policije.

Na taj način su, kako se sumnja, oštetile 24 fizička i jedno pravno lice. Kako se sumnja, V.J., H.L., L.S., V.K., V.G., G.K. i S.J. su ova krivična djela počinile putem pomaganja, dok je M.M. za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu ne manjem od 378.510 eura. – Banci je nanijeta imovinska šteta u pomenutom iznosu, a klijentim CKB banke su oštećeni u visini iznosa odobrenih sredstava – navodi se u saopštenju policije.

Kako su dodali, postupajućem tužiocu predloženo je i pokretanje finansijske istrage u odnosu na M.M. radi utvrđivanja materijalne koristi stečene navedenim krivičnim djelima. Zasad niko nije lišen slobode, a krivične prijave su podnijete u redovnom postupku.

Iz CKB-a su ranije saopštili da je moguća zloupotreba službenog položaja uočena kroz proces interne kontrole poslovanja koju banka u kontinuitetu sprovodi.

– CKB u potpunosti štiti interese klijenata i garantuje da će svaka eventualna šteta pričinjena klijentima biti nadoknađena – istakli su iz banke.

(Dan)

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Đukanović se uvjerio da su mu “džepovi” sa glasačima u Sutomoru prazni

Published

on

Da su mu “džepovi” sa glasačima u Sutomoru prazni, predsjednički kandidat DPS-a Milo Đukanović uvjerio se i danas tokom posjete ovom turističkom naselju.

Sudeći po fotografiji na kojoj se obraća malobrojnim pristalicama, Đukanović ni u drugom krugu predsjedničkih izbora neće moći da računa na dobar rezultat u Sutmoru.

U prvom krugu, kadndiat DPS-a je osvojio više nego duplo manje glasova od kandidata izborne većine koji će, kako je saopšteno iz tabora DF-a, Demokrata i Ujedinjene Crne Gore sliti u podršku Jakovu Milatoviću, kandidatu Evrope sad.

 

Skroman broj pristalica dočekao ga je i u Baru. Skup u naselju Podi djelovao je nestvarno za nekadašnjeg nedodirljivog gospodara Crne Gore.

Nastavi Citanje

Bar

Lidija Đukanović sa nakitom od 16,800 dolara na Alijansi žena DPS-a!

Published

on

Prva dama Crne Gore pojavila se nedavno na događaju koji je u Nikšiću organizovala Alijanse žena DPS-a sa nakitom vrijednim 16,800 dolara!

Đukanovićeva je na ovom skupu poručila je da je ponosna šta je sve njen muž Milo postigao kao i na svoju porodicu, i unuke koji su “doprinijeli da dodatno shvatimo šta su prave vrijednosti i šta je najvažnije u životu svakog čovjeka”.

Dirljiva poruka prve dame prošla je, međutim, u sijenci nakita koji je imala na sebi tokom ovog skupa ogrlicu i dijamantski krst koji koštaju 16.850 dolara!

Riječ je o komadu nakita koji je vrijedan oko 37 minimalnih plata u Crnoj Gori!

Na zvaničnom sajtu Agencije za sprječavanje korupcije nema podataka da je u svojim imovinskim kartonima predsjednik države prijavio postojanje tog vrijednog nakita.

U novembru prošle godine mediji su objavili da su iz te institucije, kojom rukovodi Jelena Perović, najavili postupak vezan za porodicu Đukanović, odnosno da će pod lupom biti prva dama i njen skupocjeni stajling.

Đukanovićeva je i ranije skretala pažnju glamuroznim komadima garderobe pa se tako recimo, zimus na protestu “Ima nas” pojavila u Diorovom kompletu koji košta 5,500 eura…

Prema pisanju Monitora na vrhu liste najbogatijih porodica, “mora biti porodica Đukanović”.

“Bogatstvo porodice Đukanović prepoznali su i u svijetu. Aktuelni predsjednik Crne Gore i njen dvodecenijski premijer Milo Đukanović našao se i na Forbosovoj listi najbogatijih vladara svijeta, sa bogatstvom procijenjenim na 167 miliona.  No, taj broj je u stvari procjena bogatstva Đukanovića još iz 2009. godine. Tokom deset godina koje su uslijedile, u porodici Đukanović stasao je još jedan milioner. Predsjednikov sin Blažo postao je biznismen u jednom od najunosnijih poslova –  izgradnji hidorelektrana. Samo ta činjenica dovoljna je za procjenu da je bogatstvo ove porodice mnogo veće.

Kako se Đukanović s  platom koja ne prelazi hiljadu eura,  našao na listi najbogatijih svijeta? Kako je mlađahni premijer siromašne zemlje koji je nosio džemper, postao premijer i predsjednik još siromašnije zemlje koji  samo na ruci ima satove vrijedne milion eura.

Više svjedoka tvrdilo je da je Đukanović prve velike novce u stvari zaradio od šverca cigareta. Zbog kog se našao i na međunarodnoj optužnici za šverc cigareta“, pisao je Monitor.

Nastavi Citanje

Bar

Published

on

U prostorijama Nove srpske demokratije Bar večeras je održan sastanak između predstavnika Nove srpske demokratije i Evrope sad u cilju zajedničke podrške Jakovu Milatoviću u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Preovladavala je prijateljska atmosfera i iskazano jedinstvo u pogledu organizacije izbornoh aktivnosti.

Predstavnici OO NSD Bar su istakli da će uložiti maksimalne napore da se tehnickom i organizacionom smislu pomogne kolegama iz Evropa sad kako bi Jakov Milatović ostvario što bolji rezultat u Baru.

Svi prisutni su izrazili zadovoljstvo izbornim rezultatom koji su ostvarili predsjednički kandidati koji su izraz većinske volje naroda od 30.avgusta 2020. godine, a koji su zajedno imali u prvom krugu izbora imali više glasova od predsjedničkog kandidata DPS-a“, saopšteno je iz NSD Bar.

Oni vjeruju da će broj glasova koji ostvari Milatović u drugom krugu biti još i veći, te da će “posljednji balkanski diktator biti proslost Crne Gore“.

Zajedničkom sastanku su prisustvovali ispred Evrope sad odbornik Darko Janković i funkcioneri Miloš Marković i Dobrica Ćorić, a ispred Nove srpske demokratije odbornik Branimir Lakićević i funkcioneri Marko Maraš i Branko Knežević.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.