Art

“Budva arhetip najbolje komunikacije Beograda i Crne Gore”

Published

on

Goran Radovanović reditelj Dugometražnog dokumentarnog filma „Čekajući Handkea“ boravio je danas u posjeti predsjedniku Opštine Budva Marka Carevića.

Sastanku je prisustvovala izvršna direktorica NVO “Dramski studio Budva” Radmila Knežević srpska književnica, glumica, reditelj i dramski edukator.

“Veoma sam srećan što sam u Budvi, ja sam ovdje i započeo svoju karijeru prije 30 godina. Budva je arhetip najbolje komunikacije Beograda i Crne Gore, puna je kulturnih događanja, turizma, ljubavi…Sa druge strane ovo je film o Kosovu i Peteru Hankeu koji je stao uz naš narod sa nestrpljenjem očekujem reakcije na film”, kazao je Radovanović.

Radovanovič je istakao da mu je velika čast biti gost predsjednika Carevića, a da je zadovoljstvo obostrano potvrdio je i predsjednik Carević.

“Veliko mi je zadovoljstvo što je gospodin Radovanović danas gost građana Budve i moj gost i dugujemo mu veliku zahvalnost na njegovom radu kako bi sačuvao sve ono što je vrijedno našem narodu”, kazao je Carević.

Film će večeras u 20 sati biti prikazan u bioskopu „Kadmus Sinepleks“ – sala br 2, u organizaciji NVO Dramski studio Budva i „Kadmus Sinepleks“-a.

Dokumentarac “Čekajući Handkea” govori o životu naših ljudi u enklavi u Velikoj Hoči pored Prizrena.

Ovo će biti jedina premijera u Crnoj Gori, koja će se održati prije premijere na ovogodišnjem 50. FEST-u, 5. marta u Beogradu.

Dio prihoda od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe, za snimanje novog filma ‘Bauk’, o bombardovanju SRJ.

 

1 Comment

  1. Pingback: Proslavljeni srpski režiser kod Carevića uoči crnogorske premijere “Čekajući Handkea” u Budvi - Glas naroda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U Trendu

Exit mobile version