Connect with us

Bar

Đurović: Ukoliko rešenje ne bude brzo idemo na izbore, Crna Gora nema vremena da čeka

Published

on

U Građanskom pokretu URA očekuju da se pregovori o evropskoj vladi završe što je prije moguće, kako se ne bio gubil vrijeme u pregovorima sa Evropskom unijom, rekao je za Dan potpredsjednik te stranke Goran Đurović.

On je u razgovoru za podgorički dnevnik naveo da je stabilnost države važna i za investitore koji žele da ulože svoj kapital u poslove u Crnoj Gori.

Mi smo tu poruku jasno poslali svim partijama. U svakom slučaju, URA neće dozvoliti preveliko čekanje i ukoliko rešenje ne bude brzo, idemo na izbore jer Crna Gora nema vremena da čeka“, kazao je Đurović i dodao da se nadaju da će sastav nove vlade obezbijediti podršku 49 poslanika za sve važne zakone.

Taj broj poslanika, odnosno tropetinska većina, neophodna je za izglasavanje najvažnijih zakona – sudskih i tužilačkih, kao i za donošenje krovnog zakona izborne reforme – o izboru odbornika i poslanika. Dosadašnja parlamentarna većina sa 41 poslanikom nije uspijevala da obezbijedi nesmetano odvijanje tih procesa. To nam je najvažnije, a ko će činiti novu vladu saznaće se vrlo brzo. Građanski pokret URA će podržati svakoga ko može dobiti podršku većine, uključujući i manjine, i ko nema ekstremne stavove koji bi za nas bili neprihvatljivi i koji dijele Crnu Goru, jer građani traže pomirenje i stabilnost države“, kazao je Đurović.

On je dodao da je zakon o porijeklu imovine jedan od osnovnih zakona koje među prvima treba usvojiti kako bi bila nastavjena borba protiv kriminala i korupcije.

Donošenje ovog zakona je bilo i jedno od predizbornih obećanja koalicije „Crno na bijelo“, koje, nažalost, još nije ispunjeno. Očekujemo podršku 81 poslanika za usvajanje ovoga zakona“, naveo je Đurović.

Bar

Branka Barbara Romanov pripremila veliko iznenađenje u “Nikad nije kasno”!

Published

on

Ove nedjelje spremite se za novu epizodu emisije „Nikad nije kasno“ koja vam donosi lavinu emocija, smijeha i najljepše muzike,

Pored predsjednika žirija Saše Miloševića Mareta, u goste dolaze glumica Nataša Stanišić i muzičar Zijo Valentino koji će pred sobom imati težak zadatak na kraju emisije.

Veliko iznenađenje pripredila je učesnica Barbara Romanov koja se pojavila u majici sa porukom za Mareta.

Takmičari će svojim performansima probuditi najljepše emocije ne samo kod publike, već i kod članova žirija.

Nastavi Citanje

Bar

Pantović napustio PES: U stranci se dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima

Published

on

Miloš Pantović, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad u Baru, danas je podnio ostavku na sve funkcije u partiji, uključujući mjesto predsjednika tog odbora, mjesto u Glavnom odboru PES-a, a podnio je ostavku i na članstvo u toj stranci.

Prije nešto više od godinu dana, kada drugi nisu htjeli, neki nisu smjeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsjednika OO PES Bar. Moje namjere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike“, kazao je Pantović za Vijesti.

Dodao je da, s obzirom na to da je jedan od njih istupio iz PES-a, a da se u toj stranci “dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima”, te da na te pojave one ne može uticati, osjeća djelimičnu odgovornost, te podnosi ostavku.

On nije htio detaljnije da komentariše ovaj potez, kao ni unutrašnje odnose u PES-u.

Ta stranka je danas saopštila da je Izvršni odbor PES-a na današnjoj sjednici konstatovao da su, zbog kršenja odredbi Statuta, raspušteni odbori u Podgorici i Baru, kao i da Odbor Glavnog grada nije zasijedao više od godinu.

Nastavi Citanje

Bar

Andrija Mandić na tajnom glasanju na Skupštini partije jednoglasno izabran za predsjednika NSD

Published

on

Četvrta Skupština Nove srpske demokratije (NSD) održana je danas u Staroj zgradi Vlade u Podgorici.

Započela je himnom Bože pravde, nakon čega je uslijedila stranačka himna „Onamo ‘namo„.

kupštinu je, na početku, blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Tapušković, podgorički paroh.

Prisutnima se, u uvodnom dijelu, obratio i Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

Za predsjednika stranke, u narednom četvorogodišnjem mandatu, jednoglasno je izabran Andrija Mandić, koji je bio i jedini predsjednički kandidat.

Slijedi opširnije izvještaj…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.