Connect with us

Bar

Opština Bar raspisala konkurs: 50,000 eura za podršku ženskom preduzetništvu

Published

on

Opština Bar raspisala je javni konkurs za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za ovu godinu u iznosu od 50 hiljada eura.

Najveći dozvoljeni iznos koji se dodjeljuje po jednom biznis planu tri hiljade eura a konkurs je otvoren 30 dana od objavljivanja.

“Pozivaju se preduzetnice i privredna društva u kojima su žene nosioci biznisa – osnivač ili jedan od osnivača i izvršni direktor, sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji opštine Bar, da dostave svoje prijave na javni konkurs u cilju započinjanja sopstvenog biznisa, unapređenja postojećeg poslovanja i otvaranja novih radnih mjesta”, navodi se u pozivu.

Sredstva se, kako se dodaje, dodjeljuju u svrhu subvencionisanja opravdanih troškova u iznosu koji ne može biti manji od 70 odsto opravdanih troškova navedenih u prijavi i to za troškove ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu neophodnu za poslovnu djelatnost (izuzev vozila), subvencionisanja dijela zarada za novozaposlene tokom perioda za koji se dodjeljuju sredstva, kao i administrativne i režijske troškove.

Sredstva se dodjeljuju i za troškove edukacije i obuke kadra radi sticanja sertifikovanih licenci koje će doprinijeti primjeni novih znanja i vještina, troškove pripreme, uvođenja i sertifikacije sistema upravljanja kvalitetom, sticanja nacionalnih oznaka, evropskih oznaka, učešća na sajmovima (zakup štanda) ili troškove čuvanja djece u vrtiću preduzetnicama početnicama, do jedne godine poslovanja.

Obrazac za podnošenje prijave, kao i obrazac za biznis plan mogu se preuzeti u elektronskoj formi sa web sajta Opštine Bar (www.bar.me) ili u štampanoj formi u Građanskom birou Opštine Bar, svakog radnog dana od devet do 14 sati, do dana zaključenja konkursa.

Prijava na konkurs i prateća dokumentacija predaje se u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti sa naznakom Prijava na javni konkurs za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu u Građanskom birou Opštine Bar ili se šalju poštom na adresu Bulevar Revolucije 1, 85000 Bar – Sekretarijat za privredu.

Komisija za raspodjelu sredstava određuje 1. mart i 16. mart za Info dane, tokom kojih će informisati zainteresovane učesnice o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na Konkurs. Info dani će se održati u maloj sali Opštine Bar, u terminu od deset do 13 sati.

Dodatne informacije o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na konkurs dostupne su u samom pozivu na sajtu Opštine, a mogu se dobiti i slanjem upita na e-mail privreda@bar.me, kao i putem telefona 030/301-470, a ukoliko je potrebno i u kancelariji Sekretarijata za privredu (kancelarija br.126) svakog radnog dana od devet do 13 sati

Bar

Đukanović se uvjerio da su mu “džepovi” sa glasačima u Sutomoru prazni

Published

on

Da su mu “džepovi” sa glasačima u Sutomoru prazni, predsjednički kandidat DPS-a Milo Đukanović uvjerio se i danas tokom posjete ovom turističkom naselju.

Sudeći po fotografiji na kojoj se obraća malobrojnim pristalicama, Đukanović ni u drugom krugu predsjedničkih izbora neće moći da računa na dobar rezultat u Sutmoru.

U prvom krugu, kadndiat DPS-a je osvojio više nego duplo manje glasova od kandidata izborne većine koji će, kako je saopšteno iz tabora DF-a, Demokrata i Ujedinjene Crne Gore sliti u podršku Jakovu Milatoviću, kandidatu Evrope sad.

 

Skroman broj pristalica dočekao ga je i u Baru. Skup u naselju Podi djelovao je nestvarno za nekadašnjeg nedodirljivog gospodara Crne Gore.

Nastavi Citanje

Bar

Lidija Đukanović sa nakitom od 16,800 dolara na Alijansi žena DPS-a!

Published

on

Prva dama Crne Gore pojavila se nedavno na događaju koji je u Nikšiću organizovala Alijanse žena DPS-a sa nakitom vrijednim 16,800 dolara!

Đukanovićeva je na ovom skupu poručila je da je ponosna šta je sve njen muž Milo postigao kao i na svoju porodicu, i unuke koji su “doprinijeli da dodatno shvatimo šta su prave vrijednosti i šta je najvažnije u životu svakog čovjeka”.

Dirljiva poruka prve dame prošla je, međutim, u sijenci nakita koji je imala na sebi tokom ovog skupa ogrlicu i dijamantski krst koji koštaju 16.850 dolara!

Riječ je o komadu nakita koji je vrijedan oko 37 minimalnih plata u Crnoj Gori!

Na zvaničnom sajtu Agencije za sprječavanje korupcije nema podataka da je u svojim imovinskim kartonima predsjednik države prijavio postojanje tog vrijednog nakita.

U novembru prošle godine mediji su objavili da su iz te institucije, kojom rukovodi Jelena Perović, najavili postupak vezan za porodicu Đukanović, odnosno da će pod lupom biti prva dama i njen skupocjeni stajling.

Đukanovićeva je i ranije skretala pažnju glamuroznim komadima garderobe pa se tako recimo, zimus na protestu “Ima nas” pojavila u Diorovom kompletu koji košta 5,500 eura…

Prema pisanju Monitora na vrhu liste najbogatijih porodica, “mora biti porodica Đukanović”.

“Bogatstvo porodice Đukanović prepoznali su i u svijetu. Aktuelni predsjednik Crne Gore i njen dvodecenijski premijer Milo Đukanović našao se i na Forbosovoj listi najbogatijih vladara svijeta, sa bogatstvom procijenjenim na 167 miliona.  No, taj broj je u stvari procjena bogatstva Đukanovića još iz 2009. godine. Tokom deset godina koje su uslijedile, u porodici Đukanović stasao je još jedan milioner. Predsjednikov sin Blažo postao je biznismen u jednom od najunosnijih poslova –  izgradnji hidorelektrana. Samo ta činjenica dovoljna je za procjenu da je bogatstvo ove porodice mnogo veće.

Kako se Đukanović s  platom koja ne prelazi hiljadu eura,  našao na listi najbogatijih svijeta? Kako je mlađahni premijer siromašne zemlje koji je nosio džemper, postao premijer i predsjednik još siromašnije zemlje koji  samo na ruci ima satove vrijedne milion eura.

Više svjedoka tvrdilo je da je Đukanović prve velike novce u stvari zaradio od šverca cigareta. Zbog kog se našao i na međunarodnoj optužnici za šverc cigareta“, pisao je Monitor.

Nastavi Citanje

Bar

Published

on

U prostorijama Nove srpske demokratije Bar večeras je održan sastanak između predstavnika Nove srpske demokratije i Evrope sad u cilju zajedničke podrške Jakovu Milatoviću u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Preovladavala je prijateljska atmosfera i iskazano jedinstvo u pogledu organizacije izbornoh aktivnosti.

Predstavnici OO NSD Bar su istakli da će uložiti maksimalne napore da se tehnickom i organizacionom smislu pomogne kolegama iz Evropa sad kako bi Jakov Milatović ostvario što bolji rezultat u Baru.

Svi prisutni su izrazili zadovoljstvo izbornim rezultatom koji su ostvarili predsjednički kandidati koji su izraz većinske volje naroda od 30.avgusta 2020. godine, a koji su zajedno imali u prvom krugu izbora imali više glasova od predsjedničkog kandidata DPS-a“, saopšteno je iz NSD Bar.

Oni vjeruju da će broj glasova koji ostvari Milatović u drugom krugu biti još i veći, te da će “posljednji balkanski diktator biti proslost Crne Gore“.

Zajedničkom sastanku su prisustvovali ispred Evrope sad odbornik Darko Janković i funkcioneri Miloš Marković i Dobrica Ćorić, a ispred Nove srpske demokratije odbornik Branimir Lakićević i funkcioneri Marko Maraš i Branko Knežević.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.