Connect with us

Bar

Barski DF najavio blokadu saobraćaja kod skretanja za tunel Sozina: Ova izdaja neće proći!

Published

on

Saobraćaj će sjutra u 18:30 biti blokiran kod skretanja za tunel Sozina, najavljeno je iz barskog DF-a, u znak protesta zbog formiranje manjinske vlade uz učešće i podršku stranaka čija je politika poražene na poslednjim parlamentarnim izborima.

“Imajući u vidu da je na sceni prekrajanje izborne volje građana iz avgusta 2020. godine, i da je na pomolu nezapamćena izdaja naše slobode gdje se DPS-u kroz manjinsku vladu daje prilika da se vrati u izvršnu vlast, pozivamo sve one koji su svojim glasom doprinijeli da se ta politička grupacija posle skoro tri decenije razvlasti na izborima održanim u avgustu 2020. godine, da nam se pridruže u velikoj akciji u kojoj ćemo poslati poruku onima koji glasove građana žele da zloupotrijebe i poklone ih DPS-u”, poručili su iz barskog DF-a.

U saopštenju se dodaje da je Demokratski front uvijek znao kako da odgovori na izdaju.

“Godinama smo bili pokretači bunta, i 2016. godine nakon velikih protesta Demokratskog fronta DPS je prevarnom radnjom i izmišljenim državnim udarom za samo jedan mandat ukrao pobjedu na izborima. Nas nisu plašili njihovi bojni otrovi, ni namješteni slučajevi, ni njihov privatni tužilac Milivoje Katnić.

Najava formiranja manjinske Vlade još jedan je pokušaj prevare, a posebno boli to što u toj prevari imaju namjeru da učestvuju i oni koji su bili na istoj strani sa nama 30. avgusta. Ovom akcijom šaljemo im poruku da ne kreću putem izdaje, jer im izdaju narod neće oprostiti”, saopšteno je iz DF-a.

“Demokratski front je dao šansu dogovoru, bili smo strpljivi i čuvali smo i sebe i naše kolege iz parlamentarne većine teških riječi u ovom turbulentnom periodu. Ali kako je juče dio parlamentarne većine zajedno sa opozicijom tražio zasijedanje Skupštine vrijeme je da im se pošalje poruka, da im ova izdaja neće proći.
Demokratski Front Bar će učestvovati u najavljenoj blokadi saobraćajnica koja počinje sjutra 24.02 u 18.30 nakon skretanja ka tunelu Sozina”, zaključuje se u poruci barskog DF-a..

Bar

Đurović: Crna Gora najbrže rastuća ekonomija u Evropi

Published

on

Ministar ekonomskog razvoja i turizma u tehničkom mandatu Goran Đurović kazao je da Crna Gora je najbrže rastuća ekonomija u Evropi u drugom kvartalu.

To je, kako je rekao Đurović, veliki uspijeh male države Crne Gore.

– Čestitam crnogorskoj privredi na ovako sjajnom rezultatu. Pa sada neka neko kaže da Crna Gora nije na pravom putu- napisao je Đurović na društvenoj mreži “X”.

Nastavi Citanje

Bar

Dani čuna na Skadarskom jezeru

Published

on

Festival čuna održaće se u petak, 22. septembra. Otvaranje programa je u 17:30 časova, a u 18:00h sa Vranjine počinje trka čunovima do Virpazara.  U trci učestvuju privredni riboloci sa Skadarskog jezera. Dodjela nagrada i priznanja planirana je za 19:00, a od 19:30 časova za dobar provod pobrinuće se bend Milky Wave.

Cilj festivala je promocija bogate kulturne baštine Nacionalnog parka Skadarsko jezero, čiji je jedan od simbola drveni čun. Čun je čamac karakterističan za Skadarsko jezero, koji se vjekovima tradicionalno upotrebljava za ribolov. Vještina izrade čunova uvrštena je u nacionalni registar Nematerijalnog kulturnog naslađa Crne Gore.

Organizator manifestacije je NVO ,,Fondacija za zaštitu čuna”, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Bar i JU Nacionalnih parkova Crne Gore.

Prijave za trku se vrše putem telefona +382 67/837-970, a rok za prijavu je do petka ujutru, 22.09.2023.

Pozivamo sve ljubitelje prirode da zajedno sa nama uživaju u manifestaciji koja baštini tradiciju starih brodova na Skadarskom jezeru.

Nastavi Citanje

Bar

Bar dobija novi gradski park

Published

on

Opština Bar započinje radove na izgradnji i uređenju novog gradskog parka u blizini sportske dvorane „Topolica“ ukupne površine 6325m2.

Projektom je predviđena izgradnja parka koji će biti pejzažno uređen sa bogatim vegetacijskim fondom i popločanim stazama, a novouređene površine biće u potpunosti pokrivene modernim sistemom za navodnjavanje.

Uz postavljeni parkovski mobilijar i novu javnu rasvjetu, građani će dobiti na raspolaganje novu urbanu zelenu površinu, prilagođenu njihovim potrebama, koja će dodatno upotpuniti ambijent ovog dijela grada, inače prepoznatog kao mjesto susreta i odmora za sve generacije.

Ukupna investiciona vrijednost ugovorenih radova iznosi više od 290.000 eura, a za izvođača radova odabran je „Bomakos“ d.o.o. Podgorica, kao nosilac zajedničke ponude koja uključuje „Project Engineering Renaissance“ d.o.o,“Verde Projekt“ d.o.o, „Geotin MNE“ d.o.o. i „Sysco“ d.o.o.

Glavni projekat je uradjen od strane „B4projekt“d.o.o. iz Bara i revidovan je od strane „VU-Ti inžinjering“doo Bar. Nadzor nad izvođenjem radova povjeren „N&B inžinjering i konsaltingu“d.o.o. Nikšić.

Izgradnja novog gradskog parka predstavlja nastavak aktivnosti lokalne uprave na uređenju javnih površina, adaptaciji, opremanju ili izgradnji novih parkova i igrališta, te unaprijeđenja ukupnog prostornog ambijenta, sa namjerom da svi urbani djelovi grada dobiju udoban prostor za svakodnevni boravak, rekraciju i odmor građana i turista.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.