Connect with us

Bar

Masovna blokada protiv izdaje u Sutomoru!

Published

on

Blokadom saobraćaja u 17 crnogorskih gradova u kojima je učestvovao izuzetno veliki broj građana,  Demokratski front je poslao upozorenje subjektima i pojedincima koji su izdali narodnu volju od 30.avgusta 2020.godine i nastoje da naprave prevaran dogovor sa DPS-om.

DF je sa blokada pozvao sve iz parlamentarne većine da se vrate dogovoru unutar postojeće većine.

“Nema dogovaranja sa DPS. Oni se ne smiju vratiti na vlast jer je narod odlučio da budu opozicija.

Preko 11000 funkcionera i aktivista DF našlo se  na ulicama u 18:30 časova i blokiralo ključne putne pravce. Masovvna blokada je bila i u Baru, odnosno Sutomoru, na skretanju za tunel “Sozina” prema Podgorici.

“Večeras nam se priključio i veći broj građana našeg grada koji nisu aktivisti našeg političkog saveza i njih želimo posebno da pozdravimo” – kazao je Dejan Đurović, poslanik DF-a.

On je kazao da glasači koalicije “Za budućnost Crne Gore” naročito ne pristaju da bilo ko iz te koalicije paktira sa DPS-om, “jer je to izdaja svih onih ljudi koji su nas glasali”.

Svaki potez u pravcu šurovanja sa Milom Đukanovićem, kazao je Đurović, je izdaja “i DF će se tome izdajničkom činu suprostaviti na svakom mjestu: na ulici, trgu, selu, gradu, i naravno u Skupštini Crne Gore”.

“Narod želi dogovor, mir, stabilnost, razvoj, nova radna mjesta. Ne želi svađe, teške riječi i prepiranja, već ispunjenje očekivanja od 30. avgusta 2020. godine, zato svi treba da ostave sujete po strani i ponesu se odgovorno prema budućnosti Crne Gore. 

Niko nije bio uvrijeđen, ni prevaren kao DF u ekspertskim eksperimentima, ali uprkos svemu, postupa razumno i želi najbolje rešenje na liniji 30. avgusta, kome je presudno doprinio. 

Kao organizacija koja ima veliko iskustvo u protestima, sa kojima je ispisala modernu istoriju Crne Gore, čime je i kanalisala put pobjede nad režimom Mila Đukanovića, DF preuzima inicijativu odbrane izborne volje vaninstitucionalnim i institucionalnim sredstvima” – kazao je Đurović.

U Podgorici sa narodom na blokadama bili su lideri DF-a Andrija Mandić i Nebojša Medojević, a u Zeti Milan Knežević.

Večeras pred vama potpuno slobodno saopštavam da svi građani u Crnoj Gori neće dozvoliti da zajedno sa DPS-om bace kroz koruptivne kanale.Mi imamo obavezu da vranimo Crnu Goru kao što su je branili naši preci. Veoma je važno da DF niko ne proziva, da nas niko ne začikava i saopštava da je u rukama Strahinje Bulaića moć da se ne zakaže Skupština. Sad vam saopštavam DF će iskoristiti tu moć. DF ostaje na braniku odbrane pobjede od 30. avgusta. Za razliku od drugih mi nismo izdali, ostali smo ono što jesmo, vjernici SPC…Posle ove blokade Crne Gore, nastupa večeras i blokada Skupštine. Pozivamo naše kolege iz parlamentarne većine da se vrate, da se dogovorimo i sačuvamo izbornu volju” -poručio je između ostalog Knežević.

(Barski portal)

Bar

Branka Barbara Romanov pripremila veliko iznenađenje u “Nikad nije kasno”!

Published

on

Ove nedjelje spremite se za novu epizodu emisije „Nikad nije kasno“ koja vam donosi lavinu emocija, smijeha i najljepše muzike,

Pored predsjednika žirija Saše Miloševića Mareta, u goste dolaze glumica Nataša Stanišić i muzičar Zijo Valentino koji će pred sobom imati težak zadatak na kraju emisije.

Veliko iznenađenje pripredila je učesnica Barbara Romanov koja se pojavila u majici sa porukom za Mareta.

Takmičari će svojim performansima probuditi najljepše emocije ne samo kod publike, već i kod članova žirija.

Nastavi Citanje

Bar

Pantović napustio PES: U stranci se dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima

Published

on

Miloš Pantović, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad u Baru, danas je podnio ostavku na sve funkcije u partiji, uključujući mjesto predsjednika tog odbora, mjesto u Glavnom odboru PES-a, a podnio je ostavku i na članstvo u toj stranci.

Prije nešto više od godinu dana, kada drugi nisu htjeli, neki nisu smjeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsjednika OO PES Bar. Moje namjere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike“, kazao je Pantović za Vijesti.

Dodao je da, s obzirom na to da je jedan od njih istupio iz PES-a, a da se u toj stranci “dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima”, te da na te pojave one ne može uticati, osjeća djelimičnu odgovornost, te podnosi ostavku.

On nije htio detaljnije da komentariše ovaj potez, kao ni unutrašnje odnose u PES-u.

Ta stranka je danas saopštila da je Izvršni odbor PES-a na današnjoj sjednici konstatovao da su, zbog kršenja odredbi Statuta, raspušteni odbori u Podgorici i Baru, kao i da Odbor Glavnog grada nije zasijedao više od godinu.

Nastavi Citanje

Bar

Andrija Mandić na tajnom glasanju na Skupštini partije jednoglasno izabran za predsjednika NSD

Published

on

Četvrta Skupština Nove srpske demokratije (NSD) održana je danas u Staroj zgradi Vlade u Podgorici.

Započela je himnom Bože pravde, nakon čega je uslijedila stranačka himna „Onamo ‘namo„.

kupštinu je, na početku, blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Tapušković, podgorički paroh.

Prisutnima se, u uvodnom dijelu, obratio i Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

Za predsjednika stranke, u narednom četvorogodišnjem mandatu, jednoglasno je izabran Andrija Mandić, koji je bio i jedini predsjednički kandidat.

Slijedi opširnije izvještaj…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.