Connect with us

Bar

Masovna blokada protiv izdaje u Sutomoru!

Published

on

Blokadom saobraćaja u 17 crnogorskih gradova u kojima je učestvovao izuzetno veliki broj građana,  Demokratski front je poslao upozorenje subjektima i pojedincima koji su izdali narodnu volju od 30.avgusta 2020.godine i nastoje da naprave prevaran dogovor sa DPS-om.

DF je sa blokada pozvao sve iz parlamentarne većine da se vrate dogovoru unutar postojeće većine.

“Nema dogovaranja sa DPS. Oni se ne smiju vratiti na vlast jer je narod odlučio da budu opozicija.

Preko 11000 funkcionera i aktivista DF našlo se  na ulicama u 18:30 časova i blokiralo ključne putne pravce. Masovvna blokada je bila i u Baru, odnosno Sutomoru, na skretanju za tunel “Sozina” prema Podgorici.

“Večeras nam se priključio i veći broj građana našeg grada koji nisu aktivisti našeg političkog saveza i njih želimo posebno da pozdravimo” – kazao je Dejan Đurović, poslanik DF-a.

On je kazao da glasači koalicije “Za budućnost Crne Gore” naročito ne pristaju da bilo ko iz te koalicije paktira sa DPS-om, “jer je to izdaja svih onih ljudi koji su nas glasali”.

Svaki potez u pravcu šurovanja sa Milom Đukanovićem, kazao je Đurović, je izdaja “i DF će se tome izdajničkom činu suprostaviti na svakom mjestu: na ulici, trgu, selu, gradu, i naravno u Skupštini Crne Gore”.

“Narod želi dogovor, mir, stabilnost, razvoj, nova radna mjesta. Ne želi svađe, teške riječi i prepiranja, već ispunjenje očekivanja od 30. avgusta 2020. godine, zato svi treba da ostave sujete po strani i ponesu se odgovorno prema budućnosti Crne Gore. 

Niko nije bio uvrijeđen, ni prevaren kao DF u ekspertskim eksperimentima, ali uprkos svemu, postupa razumno i želi najbolje rešenje na liniji 30. avgusta, kome je presudno doprinio. 

Kao organizacija koja ima veliko iskustvo u protestima, sa kojima je ispisala modernu istoriju Crne Gore, čime je i kanalisala put pobjede nad režimom Mila Đukanovića, DF preuzima inicijativu odbrane izborne volje vaninstitucionalnim i institucionalnim sredstvima” – kazao je Đurović.

U Podgorici sa narodom na blokadama bili su lideri DF-a Andrija Mandić i Nebojša Medojević, a u Zeti Milan Knežević.

Večeras pred vama potpuno slobodno saopštavam da svi građani u Crnoj Gori neće dozvoliti da zajedno sa DPS-om bace kroz koruptivne kanale.Mi imamo obavezu da vranimo Crnu Goru kao što su je branili naši preci. Veoma je važno da DF niko ne proziva, da nas niko ne začikava i saopštava da je u rukama Strahinje Bulaića moć da se ne zakaže Skupština. Sad vam saopštavam DF će iskoristiti tu moć. DF ostaje na braniku odbrane pobjede od 30. avgusta. Za razliku od drugih mi nismo izdali, ostali smo ono što jesmo, vjernici SPC…Posle ove blokade Crne Gore, nastupa večeras i blokada Skupštine. Pozivamo naše kolege iz parlamentarne većine da se vrate, da se dogovorimo i sačuvamo izbornu volju” -poručio je između ostalog Knežević.

(Barski portal)

Bar

Đukanović se uvjerio da su mu “džepovi” sa glasačima u Sutomoru prazni

Published

on

Da su mu “džepovi” sa glasačima u Sutomoru prazni, predsjednički kandidat DPS-a Milo Đukanović uvjerio se i danas tokom posjete ovom turističkom naselju.

Sudeći po fotografiji na kojoj se obraća malobrojnim pristalicama, Đukanović ni u drugom krugu predsjedničkih izbora neće moći da računa na dobar rezultat u Sutmoru.

U prvom krugu, kadndiat DPS-a je osvojio više nego duplo manje glasova od kandidata izborne većine koji će, kako je saopšteno iz tabora DF-a, Demokrata i Ujedinjene Crne Gore sliti u podršku Jakovu Milatoviću, kandidatu Evrope sad.

 

Skroman broj pristalica dočekao ga je i u Baru. Skup u naselju Podi djelovao je nestvarno za nekadašnjeg nedodirljivog gospodara Crne Gore.

Nastavi Citanje

Bar

Lidija Đukanović sa nakitom od 16,800 dolara na Alijansi žena DPS-a!

Published

on

Prva dama Crne Gore pojavila se nedavno na događaju koji je u Nikšiću organizovala Alijanse žena DPS-a sa nakitom vrijednim 16,800 dolara!

Đukanovićeva je na ovom skupu poručila je da je ponosna šta je sve njen muž Milo postigao kao i na svoju porodicu, i unuke koji su “doprinijeli da dodatno shvatimo šta su prave vrijednosti i šta je najvažnije u životu svakog čovjeka”.

Dirljiva poruka prve dame prošla je, međutim, u sijenci nakita koji je imala na sebi tokom ovog skupa ogrlicu i dijamantski krst koji koštaju 16.850 dolara!

Riječ je o komadu nakita koji je vrijedan oko 37 minimalnih plata u Crnoj Gori!

Na zvaničnom sajtu Agencije za sprječavanje korupcije nema podataka da je u svojim imovinskim kartonima predsjednik države prijavio postojanje tog vrijednog nakita.

U novembru prošle godine mediji su objavili da su iz te institucije, kojom rukovodi Jelena Perović, najavili postupak vezan za porodicu Đukanović, odnosno da će pod lupom biti prva dama i njen skupocjeni stajling.

Đukanovićeva je i ranije skretala pažnju glamuroznim komadima garderobe pa se tako recimo, zimus na protestu “Ima nas” pojavila u Diorovom kompletu koji košta 5,500 eura…

Prema pisanju Monitora na vrhu liste najbogatijih porodica, “mora biti porodica Đukanović”.

“Bogatstvo porodice Đukanović prepoznali su i u svijetu. Aktuelni predsjednik Crne Gore i njen dvodecenijski premijer Milo Đukanović našao se i na Forbosovoj listi najbogatijih vladara svijeta, sa bogatstvom procijenjenim na 167 miliona.  No, taj broj je u stvari procjena bogatstva Đukanovića još iz 2009. godine. Tokom deset godina koje su uslijedile, u porodici Đukanović stasao je još jedan milioner. Predsjednikov sin Blažo postao je biznismen u jednom od najunosnijih poslova –  izgradnji hidorelektrana. Samo ta činjenica dovoljna je za procjenu da je bogatstvo ove porodice mnogo veće.

Kako se Đukanović s  platom koja ne prelazi hiljadu eura,  našao na listi najbogatijih svijeta? Kako je mlađahni premijer siromašne zemlje koji je nosio džemper, postao premijer i predsjednik još siromašnije zemlje koji  samo na ruci ima satove vrijedne milion eura.

Više svjedoka tvrdilo je da je Đukanović prve velike novce u stvari zaradio od šverca cigareta. Zbog kog se našao i na međunarodnoj optužnici za šverc cigareta“, pisao je Monitor.

Nastavi Citanje

Bar

Published

on

U prostorijama Nove srpske demokratije Bar večeras je održan sastanak između predstavnika Nove srpske demokratije i Evrope sad u cilju zajedničke podrške Jakovu Milatoviću u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Preovladavala je prijateljska atmosfera i iskazano jedinstvo u pogledu organizacije izbornoh aktivnosti.

Predstavnici OO NSD Bar su istakli da će uložiti maksimalne napore da se tehnickom i organizacionom smislu pomogne kolegama iz Evropa sad kako bi Jakov Milatović ostvario što bolji rezultat u Baru.

Svi prisutni su izrazili zadovoljstvo izbornim rezultatom koji su ostvarili predsjednički kandidati koji su izraz većinske volje naroda od 30.avgusta 2020. godine, a koji su zajedno imali u prvom krugu izbora imali više glasova od predsjedničkog kandidata DPS-a“, saopšteno je iz NSD Bar.

Oni vjeruju da će broj glasova koji ostvari Milatović u drugom krugu biti još i veći, te da će “posljednji balkanski diktator biti proslost Crne Gore“.

Zajedničkom sastanku su prisustvovali ispred Evrope sad odbornik Darko Janković i funkcioneri Miloš Marković i Dobrica Ćorić, a ispred Nove srpske demokratije odbornik Branimir Lakićević i funkcioneri Marko Maraš i Branko Knežević.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.