Connect with us

Budva

Počinje adaptacija gradskog plivališta na Pizani

Published

on

Opština Budva povjerila je podgoričkoj kompaniji “RMA Inžinjering” da vrši stručni nadzor na adaptaciji gradskog bazena na Pizani. Ugovor je, kako je rečeno portalu Jadran Budva, potpisao gradonačelnik Budve Marko Carevića, a za ove usluge iz gradske kase biće isplaćeno dvije hiljade eura.

Podgorička kompanija vršiće kontrolu izvođenja radova , provjeru kvaliteta izvođenja radova, kontrolu materijala, instalacija i uređaja koji se ugrađuju , redovno praćenje dinamike izvođenja radova i poštovanje rokova…

Podsjećamo, Planom investicija za ovu godinu, koji čeka na usvajanje od strane Skupštine opštine koja je u blokadi više od pola godine, , predviđeno je kompletno uređenje bazena, za šta je izdvojeno ukupno 350 hiljada eura.

Sekretarijat za investicije je ovaj projekat naznačio prioritetnim, a predviđena je sanacija školjke Bazena i tribina, potpuno izolovanje od luke, sa novim sistemom za ubacivanje i prečišćavanje morske vode.

Podsjećamo, Plivački i vaterpolo klub Budva, koji gazduje bazenom i Mjesna zajednica Stari grad pozvali su ranije Opštinu i državu da se započne sa rekonstrukcijom bazena, koji je decenijama unazad iznjedrio neke od najboljih plivača i vaterpolista na samo u državi, i vrati duh Budvi, koja ga je izgubila uništavanjem otvorenog bazena.

Bazen koji je star gotovo pola vijeka nije više bezbjedan, naime kupanje u njemu više nije ni zdravstveno, a ni fizički bezbjedno, zbog višegodišnjeg nemara koji je od njega napravio deponiju umjesto sportskog objekta.

Ministarstvo finansija prihvatilo je uoči Nove godine amandmane poslanika Demokratskog fronta Mila Božovića kojim je ove godine država Crna Gora sa četiri miliona eura pomogne tri konkretna projekta u Budvi Naime, radi se o tri amandmana i tri veoma važna projekta za razvoj grada:

– rekonstrukciju gradskog bazena na Pizani,

– gradnju novog vrtića u naselju Dubovica, ali i

– rekonstrukciju postrojenja za tretman otpadnih voda u bečićkom naselju Vještica.

Prvi amandman poslanika Božovića odnosi se na rekonstrukciju bazena Pizana kod Staroga grada i za njega je planirano da se izdvoji 1.5 miliona eura. U obrazloženju istog se navodi “Opština Budva ulaže napore da sačuva od propadanja otvoreni bazen, zato je neophodno izdvojiti značajna sredstva kako bi se bazen doveo u adekvatno stanje za nesmetano bavljenje vodenim sportovima.

Izvor: Jadranbudva

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Budva

Zenović: Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati

Published

on

Đorđe Zenović, nosilac liste Demokrata na lokalnim izborima u Budvi, kazao je da preliminarni podaci pokazuju da su osvojili isti broj mandata kao i na prethodnim izborima.

Rekao je na pres konferenciji da je svaki glas podrške toj stranci “apsolutno čist glas koji nije dobijen ucjenama, pritiscima i na bilo koji drugi način” i da je iz tog razloga posebno ponosan.

“Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati”, poručio je on.

“Vidjećemo kako će teći pregovori nakon zvaničnog proglašenja rezultata. Kao što smo i najavili, sa kime možemo i ne možemo, imamo crvene granice ispod kojih ne možemo preći. Činjenica je da su se na ovim izborima pojavile nove političke grupacije koje nisu učestvovale na prethodnom, i iz tog razloga je ovaj rezultat dodatan podstrek da nastavimo jače”, kazao je Zenović.

“Sigurno je da ćemo u narednom periodu dići ovaj grad na mjesto koje mu pripada”, poručio je.

Zenović je rekao da je ključno to da su “u žestokoj konkurenciji funkcionerskih zloupotreba” prethodnih dana uspjeli da zadrže broj mandata sa prethodnih izbora.

Na pitanje TV Vijesti hoće li moći sa tim ljudima sad sjesti za pregovarački sto, rekao je:

“Sa svima ćemo… Kad se ozvaniče rezultati izbora, vidjećemo. Sješćemo svakako, mi imamo neke granice ispod kojih nećemo preći, zahtjeve koji se prije svega tiču javnog interesa i onoga što Budva u naredne četiri godine mora da ispuni. Otvoreni smo za razgovor sa svima, vidjećemo ko će nas prvi pozvati, tu smo svakako”.

(Vijesti)

Nastavi Citanje

Budva

Mandić proglasio pobjedu koalicije Za budućnost Budve

Published

on

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, koji je u štabu liste “Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj, kazao je da su građani na današnjim lokalnim izborima održali čas demokratije.

“Naša koalicija osvojila 25,41 odsto glasova, objavljujem da smo pobijedili“, rekao je Mandić.

Mandić je kazao da jedino neće pregovarati sa Demokratskom partijom socijalista oko vlasti.

Nastavi Citanje

Budva

Jovanović: Naša lista biće najjača u novom parlamentu Budve, nema vlasti bez nas!

Published

on

Nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović poručio da je njegova lista apsolutni pobjednik izbora u toj opštini sa devet mandata na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova.

“Kao što sam najavio na završnoj tribini i sada imam samo jedno da kažem – proglašavam pobjedu naše liste, ona će biti najjača u u budućem sastavu parlamneta”, rekao je Jovanović.

Naglašava da sve to pokazuje da je njegova lista više nego dvostruko jača od Nove srpske demokratije…

“Koja je provodila funkcionersku kampanju i Budva je dala odgovor. Naš rezultat nekoliko puta je bolji od Pokreta Evropa sad… Budva ne želi da se pita Podgorica. Mi ćemo upravljati Budvom sa pozicije predsjednika Opštine u naredne četiri godine”.

Dodaje i da rezultat pokazuje da “niko drugi osim njih ne može da formira vlast”.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.