Connect with us

Bar

Perišić: Na pitanje zašto nije reagovao Pješčić ,mi rekao da se ne brinem jer je sve “hendlovao”

Published

on

Predsjednica UO Luke Bar Slađana Perišić reagovala je je na saopštenje izvršnog direktora AD Luka Bar Ilije Pješčića u kojem on tvrdi da je saopštila neistinu gostujući na RTCG-u navodeći da je direktorica UPC poslala mejl sa zahtjevom da se izmjese cigarete uskladištene u Luci Bar.

Reagovanje prenosim integralno:

“Nije mi jasno zbog čega je izvršni direktor Luke Bar izabrao ovaj način komunikacije, kad ja nijednom riječju nisam njega pomenula kao odgovorno lice. Očigledno je da se sam prepoznao. Šaljem vam dokaze da je u Luku Bar poslat dopis koji je Optotim poslao u dogovoru sa Upravom prihoda, što je službenica Uprava prihoda jasno saopštila na sastanku kojem je prisustvovao i izvršni direktor, koji je na moje pitanje zašto po istom nije reagovao saopštio da se ne brinem jer je on sve “hendlovao” da protiv njega ne bude podnijeta krivična prijava.

Iz razloga korektnosti nisam željela da imenujem gospodina Pješčića u emisiji, ali obzirom na njegovo nekorektno ponašanje istaći ću da je na sastanku sa Upravom prihoda saopštio da on nije dao da se izmjeste cigarete zbog duga koji vlasnik cigareta ima prema Luci Bar, čime je državi nanio štetu do nekoliko stotina hiljada eura, a koja je veća od duga vlasnika cigareta prema Luci Bar. Takođe, kako se radi o samom švercu, kriminalnoj aktivnosti, smatram da je trebalo hitno reagovati, jer se pominjanjem Luke Bar u kontekstu sa ovakvim nedjelima nanosi nemjerljiva šteta kompaniji.

Takođe, izvršni direktor je imao priliku da gostuje na televiziji, koju je odbio, a ja ću se uvijek rukovoditi istinom. Ukoliko je postupao savjesno iz kojeg razloga je pobjegao od duela sa gospođom Ćalović i ostalima u emisiji. U prilogu šaljem sve dokaze vezano za tvrdnje iznijete u emisiji gdje se vidi negativan odgovor Luke Bar na zahtjev da se izmjeste cigarete iz neobezbijeđenog skladišta. Svega dvadesetak dana kasnije cigarete su ukradene. Da li je u pitanju nemar ili neodgovornost nije moje da prosuđujem.

U tom momentu bila su slobodna druga skladišta, koja su bolje obezbijeđena i smatram da je cigarete trebalo izmjestiti. Za to da su skladišta bila slobodna postoje i dokazi, tako da je neistina ono što je gospodin Pješčić iznio u javnost.

Takođe direktor iznosi neistine kad tvrdi da nije oštećena carinska plomba na spornom skladištu, jer me je o oštećenju iste obavijestio direktor sektora za obezbjeđenje Luke Bar.

Ovim završavam javnu polemiku sa izvršnim direktorom, sve stvari koje su nejasne ćemo raspraviti na bordu direktora gdje će imati priliku da objasni svoje nesavjesno postupanje. Nije suština vođenja Luke Bar u “hendlovanju” krivičnih prijava i pisanju saopštenja, već u borbi sa stvarima koje su Luku opterećivale dugo godina, i ne smijemo svojim postupcima istima doprinositi”.

Bar

Ilegalne aktivnosti na Skadarskom jezeru pratiće se sa 138 kamera, pet dronova i termovizijskim dronom za noćno osmatranje!

Published

on

Ilegalne aktivnosti u Nacionalnom parku Skadarsko jezero pratiće 138 kamera, pet dronova sa pilotima i jedan termovizijski dron za noćno osmatranje, saopšteno je iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Kako se navodi u saopštenju, opremu je ustupila Agencija i volonteri NPCG.

Većina kamera opremljena je karticama i lokatorima, tako da će u istom momentu snimak biti poslat Službi zaštite NP Skadarsko jezero i Agenciji. Stoga, molimo da ih ne uklanjate u koliko ih pronađete jer ste već snimljeni”, navodi se u saopštenju.

Jedan dio ove opreme je već u funkciji.

Ovih dana nastavljamo postavljanje… Konačno ćemo znati brojno stanje vidre u kanalima, te sakupiti snimke gniježđenja značajnijih vrsta ptica”, navodi se u saopštenju.

Juče su zamijenili i akumulator na kameri u rezervatu Pančeva oka kako bi sa bezbjedne udaljenosti snimali situaciju na platformama za gniježđenje pelikana koja za sada, nije baš ohrabrujuća.

Ilegalne aktivnosti biće, preko Službe zaštite, procesuirane policiji i tužilaštvu”, zaključili su iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Nastavi Citanje

Bar

Bar predstavio turističku ponudu na sajmu u Beču

Published

on

Turistička organizacija Bar predstavlja turističku ponudu opštine Bar na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2020“ koji se održava od 16. do 19. marta u Beču, u okviru štanda Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Sajam „Ferienmesse Wien“  je najveći sajam turizma u Austriji, sa prosječnom posjetom od 150.000 ljudi,  a učestvuje više od 900 izlagača iz 70 zemalja.

Poznavajući navike austrijskih turista, tokom promocije u Beču, očekivano najviše interesovanja je bilo za: kampove, biciklističke i pješačke staze, seoski turizam i kulturna dobra..

Takođe će  posjetioci  imati priliku da kroz sastanke i promotivni materijal, dobiju informacije o kompletnoj turističkoj ponudi Bara sa posebnim akcentom na aktivni turizam za koji vlada najveće interesovanje.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore svoju ponudu uz turističku organizaciju Bar i “Hotela Kalamper & SPA”  predstavljaju i lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Ulcinja i Podgorice.

Nastavi Citanje

Bar

TO Bar na sajmu turizma u Varšavi „ ITTF Warsaw“ 2023

Published

on

Turistička organizacija Bar predstavlja ponudu naše opštine na jednom od najvažnijih međunarodnih događaja u sektoru turizma u Poljskoj, sajmu „ITTF Warsaw 2023″ koji se održava od 16. do 18. marta u Varšavi, a na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Prvi dan sajma je bio posvećen  poslovnim sastancima, dok su drugi i treći dan namijenjeni svim posjetiocima.

Brojnim posjetiocima našeg štanda smo putem kvalitetnog i raznovrsnog turističkog materijala približili  aktuelnu ponudu barske opštine.Posebno bismo istakli interesovanje za kulturna dobra, vinarije i vinske rute, kao i za hotele sa četiri i tri zvjezdice manjeg kapaciteta. Od izuzetnog značaja je što je turistička privreda našeg grada prepoznala interes i nastupila zajedno sa nama na ovom sajmu.

Tržište Poljske spada u red prioritetnih emitivnih tržišta za Crnu Goru sa kojeg se bilježi kontinuirani rast turističkog prometa u prethodnom periodu. U 2022. Godini je ostvareno 14 249 dolazaka, što je 90% više u odnosu na 2021. godinu, a ostvarili su 94 746 noćenja što je 82% više u odnosu na 2021. godinu. Dobroj posjeti sa ovog tržišta u značajnoj mjeri doprinosi sve bolja aviopovezanost. U toku su pregovori uvođenja diretnih avio linija sa Poljskog tržišta.

Na štandu NTO CG su pored TO Bar svoju ponudu predstavile i lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Herceg Novog i Ulcinja.

 

 

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.