Connect with us

Bar

Perišić: Na pitanje zašto nije reagovao Pješčić ,mi rekao da se ne brinem jer je sve “hendlovao”

Published

on

Predsjednica UO Luke Bar Slađana Perišić reagovala je je na saopštenje izvršnog direktora AD Luka Bar Ilije Pješčića u kojem on tvrdi da je saopštila neistinu gostujući na RTCG-u navodeći da je direktorica UPC poslala mejl sa zahtjevom da se izmjese cigarete uskladištene u Luci Bar.

Reagovanje prenosim integralno:

“Nije mi jasno zbog čega je izvršni direktor Luke Bar izabrao ovaj način komunikacije, kad ja nijednom riječju nisam njega pomenula kao odgovorno lice. Očigledno je da se sam prepoznao. Šaljem vam dokaze da je u Luku Bar poslat dopis koji je Optotim poslao u dogovoru sa Upravom prihoda, što je službenica Uprava prihoda jasno saopštila na sastanku kojem je prisustvovao i izvršni direktor, koji je na moje pitanje zašto po istom nije reagovao saopštio da se ne brinem jer je on sve “hendlovao” da protiv njega ne bude podnijeta krivična prijava.

Iz razloga korektnosti nisam željela da imenujem gospodina Pješčića u emisiji, ali obzirom na njegovo nekorektno ponašanje istaći ću da je na sastanku sa Upravom prihoda saopštio da on nije dao da se izmjeste cigarete zbog duga koji vlasnik cigareta ima prema Luci Bar, čime je državi nanio štetu do nekoliko stotina hiljada eura, a koja je veća od duga vlasnika cigareta prema Luci Bar. Takođe, kako se radi o samom švercu, kriminalnoj aktivnosti, smatram da je trebalo hitno reagovati, jer se pominjanjem Luke Bar u kontekstu sa ovakvim nedjelima nanosi nemjerljiva šteta kompaniji.

Takođe, izvršni direktor je imao priliku da gostuje na televiziji, koju je odbio, a ja ću se uvijek rukovoditi istinom. Ukoliko je postupao savjesno iz kojeg razloga je pobjegao od duela sa gospođom Ćalović i ostalima u emisiji. U prilogu šaljem sve dokaze vezano za tvrdnje iznijete u emisiji gdje se vidi negativan odgovor Luke Bar na zahtjev da se izmjeste cigarete iz neobezbijeđenog skladišta. Svega dvadesetak dana kasnije cigarete su ukradene. Da li je u pitanju nemar ili neodgovornost nije moje da prosuđujem.

U tom momentu bila su slobodna druga skladišta, koja su bolje obezbijeđena i smatram da je cigarete trebalo izmjestiti. Za to da su skladišta bila slobodna postoje i dokazi, tako da je neistina ono što je gospodin Pješčić iznio u javnost.

Takođe direktor iznosi neistine kad tvrdi da nije oštećena carinska plomba na spornom skladištu, jer me je o oštećenju iste obavijestio direktor sektora za obezbjeđenje Luke Bar.

Ovim završavam javnu polemiku sa izvršnim direktorom, sve stvari koje su nejasne ćemo raspraviti na bordu direktora gdje će imati priliku da objasni svoje nesavjesno postupanje. Nije suština vođenja Luke Bar u “hendlovanju” krivičnih prijava i pisanju saopštenja, već u borbi sa stvarima koje su Luku opterećivale dugo godina, i ne smijemo svojim postupcima istima doprinositi”.

Bar

Branka Barbara Romanov pripremila veliko iznenađenje u “Nikad nije kasno”!

Published

on

Ove nedjelje spremite se za novu epizodu emisije „Nikad nije kasno“ koja vam donosi lavinu emocija, smijeha i najljepše muzike,

Pored predsjednika žirija Saše Miloševića Mareta, u goste dolaze glumica Nataša Stanišić i muzičar Zijo Valentino koji će pred sobom imati težak zadatak na kraju emisije.

Veliko iznenađenje pripredila je učesnica Barbara Romanov koja se pojavila u majici sa porukom za Mareta.

Takmičari će svojim performansima probuditi najljepše emocije ne samo kod publike, već i kod članova žirija.

Nastavi Citanje

Bar

Pantović napustio PES: U stranci se dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima

Published

on

Miloš Pantović, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad u Baru, danas je podnio ostavku na sve funkcije u partiji, uključujući mjesto predsjednika tog odbora, mjesto u Glavnom odboru PES-a, a podnio je ostavku i na članstvo u toj stranci.

Prije nešto više od godinu dana, kada drugi nisu htjeli, neki nisu smjeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsjednika OO PES Bar. Moje namjere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike“, kazao je Pantović za Vijesti.

Dodao je da, s obzirom na to da je jedan od njih istupio iz PES-a, a da se u toj stranci “dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima”, te da na te pojave one ne može uticati, osjeća djelimičnu odgovornost, te podnosi ostavku.

On nije htio detaljnije da komentariše ovaj potez, kao ni unutrašnje odnose u PES-u.

Ta stranka je danas saopštila da je Izvršni odbor PES-a na današnjoj sjednici konstatovao da su, zbog kršenja odredbi Statuta, raspušteni odbori u Podgorici i Baru, kao i da Odbor Glavnog grada nije zasijedao više od godinu.

Nastavi Citanje

Bar

Andrija Mandić na tajnom glasanju na Skupštini partije jednoglasno izabran za predsjednika NSD

Published

on

Četvrta Skupština Nove srpske demokratije (NSD) održana je danas u Staroj zgradi Vlade u Podgorici.

Započela je himnom Bože pravde, nakon čega je uslijedila stranačka himna „Onamo ‘namo„.

kupštinu je, na početku, blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Tapušković, podgorički paroh.

Prisutnima se, u uvodnom dijelu, obratio i Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

Za predsjednika stranke, u narednom četvorogodišnjem mandatu, jednoglasno je izabran Andrija Mandić, koji je bio i jedini predsjednički kandidat.

Slijedi opširnije izvještaj…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.