Connect with us

Bar

Pješčić: Neistinita tvrdnja Perišić da postoji mejl direktorice UPC sa zahtjevom da izmjestimo uskladištene cigarete

Published

on

Izvršni direktor Ilija Pješčić reagovao je povodom gostovanja predsjednice Odbora direktora Sladjane Perišić u emisiji “Naglas” na RTCG1, navodeći da je tom prilikom izrečeno više neistina. Saopštenje prenosimo integralno:

“Perišić je više puta neistinito navela da postoji mail od strane direktorice Uprave carina i prihoda upućen Luci Bar, da izmjestimo cigarete koje su bile uskladištene u skladištu “Montenegro Duvan Comerc”, kada se desila prva kradja 08.02.2022. Istina je da taj mail ne postoji. Naime, na taj dan Uprava carina i prihoda je izdala naredbu da špediter “Optimum Company” izmjesti preostale cigarete u neko drugo skladište u Slobodnoj zoni, koje je bolje obezbjeđeno. Potom isti špediter upučuje upit ka “Port of Adria” , da im ustupe skladište, sto oni odbijaju. Posle toga isti špediter šalje upit komercijali “Luka Bar” AD, za slobodno skladište za skladištenje preostalih cigareta. Nakon sagledavanja svih opcija donosimo odluku na osnovu situacije da nemamo slobodnog skladišnog prostora, a naročito nemamo adekvatno obezbjedjeno skladište, jer nijedno skladište nije pokriveno kamerama, niti imamo monitoring centar.

Dakle, takva odluka je donesena, jer nismo mogli da preuzmemo odgovomost za robu, zbog nepostojanja prostora za uskladištenje koji je adekvatno obezbjedjen. Takodje, zbog neusvajanja sistematizacije, od strane Odbora direktora, imamo manjak službenika u lučkom sektoru bezbjednosti, gdje je prosjek godina iznad 50. Napominjem da sam dao nalog da se zaposli jos 6 lica u ovaj sektor, kako bi ga ojačali, obavezno mlađa lica, posredstvom agencije za ustupanje zaposlenih. Takodje, dao sam nalog da se sprovede tender za nabavku kamera, DVRa, novih uniforma kao i UPSa neophodnih za napajanje kamera usled nestanka elektricne energije. Ovo sve posle prve kradje 8.februara, kako bi spremno mogli da primimo cigarete iz spomog skladista. U medjuvremenu, dok se ne osposobimo, dogovorili smo sa Upravom Carina i prihoda da na svakih sat vremena naš službenik obezbjedjenja obilazi sa carinikom sporno skladište, provjerava da li je carinska plomba ostečena, što je vršeno tačno i blagovremeno.

Druga neistina koju je Perišić iznjelaje da smo imali slobodna skladista 4 i 5 koja su pokrivena kamerama. Istina je da ne postoji u “Luka Bar” AD skladiste 4 i 5, niti da imamo tehničku zaštitu (video kamerama) na tim- nepostojećim skladištima. “Luka Bar”AD je na žalost poslije podjele jedinstvene luke dobila samo dva skladišta i objekat Hladnjača.

Treća neistina je da je oštećena carinska plomba prilikom druge kradje. Istina je da počinioci nisu prilikom provalne kradje uopšte doticali carinsku plombu, te da je kradja izvrsena na drugi način, uvlačenjem u skladiste kroz improvizovani otvor i prebacivanjem paketa preko ograde.

Četvrta neistina se odnosi na konstataciju da smo sami premjestili cigarete iz skladišta “Montenegro Duvan Comerc”, u skladište Luke Bar. Istina je da smo posle druge kradje dobili direktan nalog od strane Uprave carina i prihoda, da izmjestimo cigarete u naše skladište. Ovaj put smo morali da postupimo i uskladištili smo cigarete u potkrovlje Hladnjace, kao iznudeno rješenje. Zahtjevao sam da se cigarete broje od strane službenika Carine na utovaru i istovaru, kao i da iste broji nas skladištar. Nakon toga su uparili podatke i potvrdili iste količine prenesenih cigareta. U tom periodu smo postavili više kamera, koje imaju i noćni režim snimanja, kao i DVR koji bilježi do 60 dana snimanje. Ovo je dio projekta čiji je cilj da bolje obezbjedimo i dopremu banana kao i pretovar istih, kako ne bi kontaminirane sa narkoticima izašle iz kruga Luke Bar. Dakle, radili smo na jačanju tehničke zaštite, kako bi uopšte mogli da garantujemo bezbjednost tudjih cigareta.

Napomenuću da imamo odličnu saradnju sa Upravom Carina i prihoda, VD direktoricom gospodjom Petričević, kao i sa Upravom policije i Agencijom za nacionalnu bezbjednost. Zajedno sa njima kontinuirano radimo na povećanju bezbjednosti u Slobodnoj zoni.
Iz svega pobrojanog jasno je da g-da Perišić nije dobro upućena u regulativu i poslovanje “Luka Bar” AD, kao i u same normativne akte iz kojih se vidi šta je čija odgovoronost u Slobodnoj zoni. Perišić ne zna da “Luka Bar” AD nema skladišta 4 i 5, a kamoli da su ta nepostojeća skladišta opremljena kamerama.

Moj osnovni cilj, kao izvršnog direktora, je da štitim interes kompanije i zaposlenih, a prije svega da radim u skladu sa zakonima koji regulišu rad Luke Bar kao operatora Slobodne zone. Ne interesuje me da kupim sitne političke poene na društvenim mrežama i medijima, izgovarajući neistine i nanoseći štetu kompaniji.

Pozivam državne organe da provjere moje navode, koji su veoma lako provjerljivi, a ja sam spreman da odgovaram za neistinitost istih ukoliko se bilo sta dokaze”, navodi se u saopštenju izvršnog direktora “Luka Bar”AD Ilije Pješčića.

Bar

Đukanović se uvjerio da su mu “džepovi” sa glasačima u Sutomoru prazni

Published

on

Da su mu “džepovi” sa glasačima u Sutomoru prazni, predsjednički kandidat DPS-a Milo Đukanović uvjerio se i danas tokom posjete ovom turističkom naselju.

Sudeći po fotografiji na kojoj se obraća malobrojnim pristalicama, Đukanović ni u drugom krugu predsjedničkih izbora neće moći da računa na dobar rezultat u Sutmoru.

U prvom krugu, kadndiat DPS-a je osvojio više nego duplo manje glasova od kandidata izborne većine koji će, kako je saopšteno iz tabora DF-a, Demokrata i Ujedinjene Crne Gore sliti u podršku Jakovu Milatoviću, kandidatu Evrope sad.

 

Skroman broj pristalica dočekao ga je i u Baru. Skup u naselju Podi djelovao je nestvarno za nekadašnjeg nedodirljivog gospodara Crne Gore.

Nastavi Citanje

Bar

Lidija Đukanović sa nakitom od 16,800 dolara na Alijansi žena DPS-a!

Published

on

Prva dama Crne Gore pojavila se nedavno na događaju koji je u Nikšiću organizovala Alijanse žena DPS-a sa nakitom vrijednim 16,800 dolara!

Đukanovićeva je na ovom skupu poručila je da je ponosna šta je sve njen muž Milo postigao kao i na svoju porodicu, i unuke koji su “doprinijeli da dodatno shvatimo šta su prave vrijednosti i šta je najvažnije u životu svakog čovjeka”.

Dirljiva poruka prve dame prošla je, međutim, u sijenci nakita koji je imala na sebi tokom ovog skupa ogrlicu i dijamantski krst koji koštaju 16.850 dolara!

Riječ je o komadu nakita koji je vrijedan oko 37 minimalnih plata u Crnoj Gori!

Na zvaničnom sajtu Agencije za sprječavanje korupcije nema podataka da je u svojim imovinskim kartonima predsjednik države prijavio postojanje tog vrijednog nakita.

U novembru prošle godine mediji su objavili da su iz te institucije, kojom rukovodi Jelena Perović, najavili postupak vezan za porodicu Đukanović, odnosno da će pod lupom biti prva dama i njen skupocjeni stajling.

Đukanovićeva je i ranije skretala pažnju glamuroznim komadima garderobe pa se tako recimo, zimus na protestu “Ima nas” pojavila u Diorovom kompletu koji košta 5,500 eura…

Prema pisanju Monitora na vrhu liste najbogatijih porodica, “mora biti porodica Đukanović”.

“Bogatstvo porodice Đukanović prepoznali su i u svijetu. Aktuelni predsjednik Crne Gore i njen dvodecenijski premijer Milo Đukanović našao se i na Forbosovoj listi najbogatijih vladara svijeta, sa bogatstvom procijenjenim na 167 miliona.  No, taj broj je u stvari procjena bogatstva Đukanovića još iz 2009. godine. Tokom deset godina koje su uslijedile, u porodici Đukanović stasao je još jedan milioner. Predsjednikov sin Blažo postao je biznismen u jednom od najunosnijih poslova –  izgradnji hidorelektrana. Samo ta činjenica dovoljna je za procjenu da je bogatstvo ove porodice mnogo veće.

Kako se Đukanović s  platom koja ne prelazi hiljadu eura,  našao na listi najbogatijih svijeta? Kako je mlađahni premijer siromašne zemlje koji je nosio džemper, postao premijer i predsjednik još siromašnije zemlje koji  samo na ruci ima satove vrijedne milion eura.

Više svjedoka tvrdilo je da je Đukanović prve velike novce u stvari zaradio od šverca cigareta. Zbog kog se našao i na međunarodnoj optužnici za šverc cigareta“, pisao je Monitor.

Nastavi Citanje

Bar

Published

on

U prostorijama Nove srpske demokratije Bar večeras je održan sastanak između predstavnika Nove srpske demokratije i Evrope sad u cilju zajedničke podrške Jakovu Milatoviću u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Preovladavala je prijateljska atmosfera i iskazano jedinstvo u pogledu organizacije izbornoh aktivnosti.

Predstavnici OO NSD Bar su istakli da će uložiti maksimalne napore da se tehnickom i organizacionom smislu pomogne kolegama iz Evropa sad kako bi Jakov Milatović ostvario što bolji rezultat u Baru.

Svi prisutni su izrazili zadovoljstvo izbornim rezultatom koji su ostvarili predsjednički kandidati koji su izraz većinske volje naroda od 30.avgusta 2020. godine, a koji su zajedno imali u prvom krugu izbora imali više glasova od predsjedničkog kandidata DPS-a“, saopšteno je iz NSD Bar.

Oni vjeruju da će broj glasova koji ostvari Milatović u drugom krugu biti još i veći, te da će “posljednji balkanski diktator biti proslost Crne Gore“.

Zajedničkom sastanku su prisustvovali ispred Evrope sad odbornik Darko Janković i funkcioneri Miloš Marković i Dobrica Ćorić, a ispred Nove srpske demokratije odbornik Branimir Lakićević i funkcioneri Marko Maraš i Branko Knežević.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.