Connect with us

Budva

Studenti medicine iz Srbije u posjeti kod Carevića

Published

on

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević upriličio je danas prijem za predstavnike Studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini, uoči Medicinijade koja se tradicionalno u maju mjesecu održava u našem gradu.

Tom prilikom predsjednik Opštine Marko Carević istakao je da je zadovoljstvo ugostiti mlade ljude koji se bave medicinom, s obzirom na to šta u ovim izazovnim vremenima znači jedan stručnjak iz oblasti medicine.

Medicijinada tradicionalni skup koji su u Budvi održava tradicionalno u predsezoni.

Riječ je o skupu mladih ljudi, budućih stručnjaka u medicini, koji nudi mogućnost povezivanja i druženja studenata iz svih bivših jugoslovenskih republika. Nama je kao lokalnoj samoupravi cilj da budemo dobri domaćini i da izađemo u susret da manifestacija, pored sportskog dijela, ima i ulogu povezivanja ljudi, zbog promocije turističke destinacije i poruke da je Budva grad sporta i prijateljstva. Svako je ovdje dobrodošao, želimo da svi budu svjesni da smo mi njihovi prijatelji, da ih ovdje dočekujemo raširenih ruku i da želimo da ponesu lijepe utiske i da nam ponovo dođu“, zaključio je predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini Slađan Trajković zahvalio se prvom čovjeku Opštine Budva na prijemu.

Medicinijada je sportsko-edukativno takmičenje u kojem učestvuju studenti sa medicinskih fakulteta u regionu. Ove godine planiramo da uvedemo razna takmičenja u znanju i edukaciji. Sa gospodinom Carevićem smo pričali o pomoći oko same organizacije. To je jedan veliki projekat i zahvalni smo predsjedniku na promociji i gostoprimstvu“, istakao je Trajković.

Nakon pauze od dvije godine, očekuje se da će predstojeća Medicinijada okupiti najviše studenata do sada, a očekuje se dolazak preko 2.000 medicinara.

Bar

Poruka DF-a sa 140 bilborda: DA POBIJEDIMO MILA ĐUKANOVIĆA, GLASAMO MILATOVIĆA!

Published

on

Od večeras će se sa više od 140 bilborda, koje je Demokratski front koristio u predsjedničkoj kampanji Andrije Mandića, a za koje je DF produžio zakup, slati poruka članovima i simpatizerima ovog bloka kao i ostalim građanima:

DA POBIJEDIMO MILA ĐUKANOVIĆA, GLASAMO MILATOVIĆA!

Nastavi Citanje

Bar

VREMENSKA PROGNOZA: Sjutra sunčano, do 21 stepeni

Published

on

U Baru i Budvi sjutra će biti pretežno sunčano, a najviša dnevna temperatura iznosiće 21 stepen.

Kako je najavljeno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, vjetar će biti slab do umjeren promjenljiv, prijepodne ponegdje umjeren do pojačan, sjeverni.

Jutarnja temperatura u Baru i Budvi kretaće se oko 10 stepeni a u ranim popodnevnim satima očekuje se da pređe 20. podiok Celziusove skale.

Nastavi Citanje

Budva

TO Budva i turistička privreda grada predstavili ponudu na sajmovima turizma u Varšavi, Pragu i Beču

Published

on

Predstavnici Turističke organizacije opštine Budva tokom prošle sedmice su na turističkim berzama u Varšavi, Pragu i Beču promovisali Budvu kao turističku destinaciju, hotelski i privatni smještaj, gastro potencijale i aktivni turizam.


Sa sajma u Varšavi, Foto: TO Budva

Nastupi u Varšavi i Beču su organizovani od strane Nacionalne turističke organizacije, dok je TO Budva bila nosilac nastupa u Pragu.

“Sajam ITTF u Varšavi je jedan od najznačajnijih događaja na tržištu Poljske, u okviru kojeg se predstavilo preko 850 izlagača iz više od 30 svjetskih destinacija. Na sajmu turizma “Holiday World & Region World” u Pragu, Crna Gora se predstavila zajedno sa 307 izlagača iz 26 zemalja, dok je “Ferienmesse” u Beču, najveći sajam turizma u Austriji, sa prosječnom posjetom od 150.000 ljudi, a ove godine je učestvovalo više od 900 izlagača iz 70 svjetskih zemalja”, navodi se u saopštenju TO Budva.


Predstavljanje ponude u Pragu, Foto: TO Budva

Oni su kazali da su, pored predstavnika Nacionalne turističke organizacije i lokalnih turističkih organizacija, na ovim turističkim berzama bili su prisutni i predstavnici ministarstva turizma, Nacionalnih parkova Crne Gore, nacionalne avio kompanije “Air Montenegro”, kao i predstavnici turističke privrede, među kojima su bili i Hotelska grupa “Budvanska rivijera”, “Montenegro stars hotels group” i budvanski hotel “Park”.


Sajam u Beču, Foto: TO Budva

U okviru učešća na sajmu u Pragu, kako su napomenuli, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je u saradnji sa avio – kompanijom Air Montenegro organizovala B2B radionicu za turoperatore i medije iz Češke i Slovačke.

“Posjetioci sajmova u Varšavi, Beču i Pragu su većinom srednje i starije dobi, zainteresovani za boravak u prirodi, posjetu kamperima, šetnje zaleđem. Periodi godine u kojima planiraju da posjete Budvu i Crnu Goru uopšte su april, maj, jun, septembar i oktobar. Veliki broj potencijalnih turista je već boravio u našoj destinaciji i želi da ponovi lijepo iskustvo”, zaključuje se u saopštenju TO Budva.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.