Connect with us

Bar

Gorivo u utorak poskupljuje 16 do 28 centi!

Published

on

Cijene goriva od utorka će biti više od 16 do 28 centi, potvrdilo je Danu više osoba koje su upoznate sa obračunima u vezi cijene naftnih derivata, prenio je ovaj dnevnik.

Od utorka će benzin biti skuplji 16 centi, pa će litar BMB 98 koštati 1,78 eura, dok će BMB95 koštati 1,74 eura. Eurodizel će poskupiti čak 28 centi i litar te vrste goriva koštaće 1,73 eura.  Lož ulje će poskupiti 25 centi i koštaće 1,67 eura.

Dan navodi da postoji mogućnost da dođe do odstupanja od jednog centa, s obzirom na to da su podatke dobili u petak oko 15 sati, a konačni podaci sa ostalih berzi se čekaju kasno do petka uveče.

Ministarstvo kapitalnih investicija u ponedjeljak će objaviti cijene naftnih derivata koje će važiti od utorka.

Mediji već nekoliko dana ukazuju da će od sledeće sedmice doći do velikog rasta cijena goriva, koji su posljedica rata u Ukrajini i dešavanja na globalnom nivou, zbog čega se posljednjih dana na pumpama punilo gorivo u velikim količinama. Nije se punilo samo u rezervoar, već i u bidone, a zabilježeni su i dolasci državljana Albanije u Crnu Goru jer je kod njih gorivo u jednom momentu koštalo 2,11 eura, pa su nakon velikog skoka u cijeni prelazili granicu da ga napune.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija su saopštili listu da u ovom trenutku Crnoj Gori ne prijeti nestašica goriva. Na pitanje šta rade da spriječe nestašice, kazali su da pripremaju Zakon o strateškim rezervama naftnih derivata, kojim će se definisati tromjesečne rezerve i način njihovog skladištenja, od kojih će se približno jedna trećina nalaziti u Crnoj Gori, a trećine u skladištima velikih dobavljača koja se nalaze u okruženju.

Na pitanje da li država može da kontroliše kome se prodaje gorivo skladišteno u Luci Bar, pošto su u posljednjih nekoliko dana velke količine goriva prodate u susjedne zemlje, iz Ministarstva su odgovorili da država može i mora da kontroliše kome se prodaje gorivo u Crnoj Gori, ali da je to posao za Upravu prihoda i carina.

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Branka Barbara Romanov pripremila veliko iznenađenje u “Nikad nije kasno”!

Published

on

Ove nedjelje spremite se za novu epizodu emisije „Nikad nije kasno“ koja vam donosi lavinu emocija, smijeha i najljepše muzike,

Pored predsjednika žirija Saše Miloševića Mareta, u goste dolaze glumica Nataša Stanišić i muzičar Zijo Valentino koji će pred sobom imati težak zadatak na kraju emisije.

Veliko iznenađenje pripredila je učesnica Barbara Romanov koja se pojavila u majici sa porukom za Mareta.

Takmičari će svojim performansima probuditi najljepše emocije ne samo kod publike, već i kod članova žirija.

Nastavi Citanje

Bar

Pantović napustio PES: U stranci se dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima

Published

on

Miloš Pantović, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad u Baru, danas je podnio ostavku na sve funkcije u partiji, uključujući mjesto predsjednika tog odbora, mjesto u Glavnom odboru PES-a, a podnio je ostavku i na članstvo u toj stranci.

Prije nešto više od godinu dana, kada drugi nisu htjeli, neki nisu smjeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsjednika OO PES Bar. Moje namjere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike“, kazao je Pantović za Vijesti.

Dodao je da, s obzirom na to da je jedan od njih istupio iz PES-a, a da se u toj stranci “dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima”, te da na te pojave one ne može uticati, osjeća djelimičnu odgovornost, te podnosi ostavku.

On nije htio detaljnije da komentariše ovaj potez, kao ni unutrašnje odnose u PES-u.

Ta stranka je danas saopštila da je Izvršni odbor PES-a na današnjoj sjednici konstatovao da su, zbog kršenja odredbi Statuta, raspušteni odbori u Podgorici i Baru, kao i da Odbor Glavnog grada nije zasijedao više od godinu.

Nastavi Citanje

Bar

Andrija Mandić na tajnom glasanju na Skupštini partije jednoglasno izabran za predsjednika NSD

Published

on

Četvrta Skupština Nove srpske demokratije (NSD) održana je danas u Staroj zgradi Vlade u Podgorici.

Započela je himnom Bože pravde, nakon čega je uslijedila stranačka himna „Onamo ‘namo„.

kupštinu je, na početku, blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Tapušković, podgorički paroh.

Prisutnima se, u uvodnom dijelu, obratio i Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

Za predsjednika stranke, u narednom četvorogodišnjem mandatu, jednoglasno je izabran Andrija Mandić, koji je bio i jedini predsjednički kandidat.

Slijedi opširnije izvještaj…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.