Connect with us

Bar

Gorivo u utorak poskupljuje 16 do 28 centi!

Published

on

Cijene goriva od utorka će biti više od 16 do 28 centi, potvrdilo je Danu više osoba koje su upoznate sa obračunima u vezi cijene naftnih derivata, prenio je ovaj dnevnik.

Od utorka će benzin biti skuplji 16 centi, pa će litar BMB 98 koštati 1,78 eura, dok će BMB95 koštati 1,74 eura. Eurodizel će poskupiti čak 28 centi i litar te vrste goriva koštaće 1,73 eura.  Lož ulje će poskupiti 25 centi i koštaće 1,67 eura.

Dan navodi da postoji mogućnost da dođe do odstupanja od jednog centa, s obzirom na to da su podatke dobili u petak oko 15 sati, a konačni podaci sa ostalih berzi se čekaju kasno do petka uveče.

Ministarstvo kapitalnih investicija u ponedjeljak će objaviti cijene naftnih derivata koje će važiti od utorka.

Mediji već nekoliko dana ukazuju da će od sledeće sedmice doći do velikog rasta cijena goriva, koji su posljedica rata u Ukrajini i dešavanja na globalnom nivou, zbog čega se posljednjih dana na pumpama punilo gorivo u velikim količinama. Nije se punilo samo u rezervoar, već i u bidone, a zabilježeni su i dolasci državljana Albanije u Crnu Goru jer je kod njih gorivo u jednom momentu koštalo 2,11 eura, pa su nakon velikog skoka u cijeni prelazili granicu da ga napune.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija su saopštili listu da u ovom trenutku Crnoj Gori ne prijeti nestašica goriva. Na pitanje šta rade da spriječe nestašice, kazali su da pripremaju Zakon o strateškim rezervama naftnih derivata, kojim će se definisati tromjesečne rezerve i način njihovog skladištenja, od kojih će se približno jedna trećina nalaziti u Crnoj Gori, a trećine u skladištima velikih dobavljača koja se nalaze u okruženju.

Na pitanje da li država može da kontroliše kome se prodaje gorivo skladišteno u Luci Bar, pošto su u posljednjih nekoliko dana velke količine goriva prodate u susjedne zemlje, iz Ministarstva su odgovorili da država može i mora da kontroliše kome se prodaje gorivo u Crnoj Gori, ali da je to posao za Upravu prihoda i carina.

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Ilegalne aktivnosti na Skadarskom jezeru pratiće se sa 138 kamera, pet dronova i termovizijskim dronom za noćno osmatranje!

Published

on

Ilegalne aktivnosti u Nacionalnom parku Skadarsko jezero pratiće 138 kamera, pet dronova sa pilotima i jedan termovizijski dron za noćno osmatranje, saopšteno je iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Kako se navodi u saopštenju, opremu je ustupila Agencija i volonteri NPCG.

Većina kamera opremljena je karticama i lokatorima, tako da će u istom momentu snimak biti poslat Službi zaštite NP Skadarsko jezero i Agenciji. Stoga, molimo da ih ne uklanjate u koliko ih pronađete jer ste već snimljeni”, navodi se u saopštenju.

Jedan dio ove opreme je već u funkciji.

Ovih dana nastavljamo postavljanje… Konačno ćemo znati brojno stanje vidre u kanalima, te sakupiti snimke gniježđenja značajnijih vrsta ptica”, navodi se u saopštenju.

Juče su zamijenili i akumulator na kameri u rezervatu Pančeva oka kako bi sa bezbjedne udaljenosti snimali situaciju na platformama za gniježđenje pelikana koja za sada, nije baš ohrabrujuća.

Ilegalne aktivnosti biće, preko Službe zaštite, procesuirane policiji i tužilaštvu”, zaključili su iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Nastavi Citanje

Bar

Bar predstavio turističku ponudu na sajmu u Beču

Published

on

Turistička organizacija Bar predstavlja turističku ponudu opštine Bar na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2020“ koji se održava od 16. do 19. marta u Beču, u okviru štanda Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Sajam „Ferienmesse Wien“  je najveći sajam turizma u Austriji, sa prosječnom posjetom od 150.000 ljudi,  a učestvuje više od 900 izlagača iz 70 zemalja.

Poznavajući navike austrijskih turista, tokom promocije u Beču, očekivano najviše interesovanja je bilo za: kampove, biciklističke i pješačke staze, seoski turizam i kulturna dobra..

Takođe će  posjetioci  imati priliku da kroz sastanke i promotivni materijal, dobiju informacije o kompletnoj turističkoj ponudi Bara sa posebnim akcentom na aktivni turizam za koji vlada najveće interesovanje.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore svoju ponudu uz turističku organizaciju Bar i “Hotela Kalamper & SPA”  predstavljaju i lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Ulcinja i Podgorice.

Nastavi Citanje

Bar

TO Bar na sajmu turizma u Varšavi „ ITTF Warsaw“ 2023

Published

on

Turistička organizacija Bar predstavlja ponudu naše opštine na jednom od najvažnijih međunarodnih događaja u sektoru turizma u Poljskoj, sajmu „ITTF Warsaw 2023″ koji se održava od 16. do 18. marta u Varšavi, a na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Prvi dan sajma je bio posvećen  poslovnim sastancima, dok su drugi i treći dan namijenjeni svim posjetiocima.

Brojnim posjetiocima našeg štanda smo putem kvalitetnog i raznovrsnog turističkog materijala približili  aktuelnu ponudu barske opštine.Posebno bismo istakli interesovanje za kulturna dobra, vinarije i vinske rute, kao i za hotele sa četiri i tri zvjezdice manjeg kapaciteta. Od izuzetnog značaja je što je turistička privreda našeg grada prepoznala interes i nastupila zajedno sa nama na ovom sajmu.

Tržište Poljske spada u red prioritetnih emitivnih tržišta za Crnu Goru sa kojeg se bilježi kontinuirani rast turističkog prometa u prethodnom periodu. U 2022. Godini je ostvareno 14 249 dolazaka, što je 90% više u odnosu na 2021. godinu, a ostvarili su 94 746 noćenja što je 82% više u odnosu na 2021. godinu. Dobroj posjeti sa ovog tržišta u značajnoj mjeri doprinosi sve bolja aviopovezanost. U toku su pregovori uvođenja diretnih avio linija sa Poljskog tržišta.

Na štandu NTO CG su pored TO Bar svoju ponudu predstavile i lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Herceg Novog i Ulcinja.

 

 

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.