Connect with us

Budva

Budva na beogradskom sajmu turizma

Published

on

Poslovne i promotivne aktivnosti Turističke organizacije opštine Budva, povodom predstojećeg 43. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, počeće već u srijedu, 23. marta, organizacijom B2B sastanaka između budvanskih privrednika i predstavnika turističkih agencija iz Srbije. Više od 20 turističkih agencija iskazalo je veliko interesovanje za ponude budvanskih hotelijera i izdavalaca privatnog smještaja koje se odnose na sve periode turističke 2022. godine.

Iste večeri, od 20 sati i 30 minuta, u event centru „Promenada“ u Beton hali, u saradnji sa Opštinom Budva, Hotelskom grupom „Budvanska rivijera“ i Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, TO Budva će ugostiti poslovne partnere, predstavnike turističke privrede Srbije, zvaničnike, predstavnike medija, poznata muzička imena i prijatelje Budve na svečanom koktelu pod nazivom „Veče Budve u Beogradu“. Druženje će upotpuniti muzički program u izvođenju Nebojše Vranjevca i Ane Kokić.

Tokom prvog dana sajamskog nastupa, u četvrtak, 24. marta, u hali 1, na moderno dizajniranom prostoru, posjetioci će biti u prilici da probaju tradicionalne primorske specijalitete koje će im ponuditi dame iz budvanske Organizacije žena. Dugogodišnja prijateljska i profesionalna saradnja Beograda i Budve biće ozvaničena potpisivanjem Protokola o saradnji dvije najznačajnije turističke organizacije u svojim zemljama, na štandu TO Beograda u 14 sati. Protokol će popisati Miodrag Popović, direktor TO Beograda i Nemanja Kuljača, v.d. direktora TO Budve.

Petak, 25. mart, drugi dan sajma, predviđen je za promociju budvanskih manifestacija, sa posebnim akcentom na 18. Međunarodni turistički karneval koji se, od 29. aprila do 2. maja, nakon dvije godine pauze, održava u Budvi, pod sloganom „Nek` živi ljubav“! Pop – rock muzičkim repertoarom na štandu predstaviće se grupa „Priganice“ koju čine Sara Vujačić, Bjanka Marković i Luka Dimitrijević – budvanski studenti u Beogradu. Veseli Feštađuni će, dijeleći promotivne flajere Knez Mihailovom ulicom pozvati Beograđane i njihove goste u Budvu tokom prvomajskih praznika na karnevalske svečanosti.

Tokom sva četiri dana sajamskog nastupa, na štandu TO Budve će biti organizovana izvlačenja vrijednih nagrada, koje su za posjetioce pripremili brojni ugostitelji i hotelijeri iz Budve.

„Sa velikim zadovoljstvom predstavljamo Budvu na strateški važnom, ali prijateljski još važnijem tržištu Srbije. Cilj nam je da pozovemo drage prijatelje u poznatu destinaciju koja ove godine nudi stabilne cijene, promotivne aranžmane tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, lijepe događaje nakon dvije godine pauze i prije svega kvalitet usluga“, istakao je Nemanja Kuljača, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Budva.

Budva

DPS ide samostalno na izbore u Budvi, očekuju najveći broj mandata

Published

on

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva, na danas održanoj sjednici, jednoglasno je donio odluku o samostalnom nastupu na predstojećim izborima u Budvi.

Kako su saopštili iz DPS-a Budva, na sjednici je konstatovano da je samostalan nastup najpošteniji model odnosa prema građanima, te da je vrijeme da građani Budve pokažu svoj stav prema svakoj partiji pojedinačno, nakon “haosa i anarhije koja gradom vlada već godinama unazad”.

“Takođe, na sjednici je izraženo uvjerenje da će građani Budve kazniti licemjeran odnos parlamentarne većine koja se usljed međusobnih optužbi i frakcijašenja raspala – što je i dovelo do prijevremenih lokalnih izbora, a koja sada nastupa u predizbornoj koaliciji isključivo zbog straha od izvjesne pobjede Demokratske partije socijalista koja će na narednim lokalnim izborima biti partija sa najviše mandata.

Finalno, na sjednici je započet proces predlaganja kandidata za odborničku izbornu listu koja će u danima pred nama biti predstavljena građanima. Sastav liste će garantovati pobjedu i omogućiti da naš grad ponovo postane razvijen, urban i primjeren onome što Budva zaslužuje, jer Budva može i mora bolje!”, navodi se u saopštenju.

Nastavi Citanje

Budva

Dokić ugostila članove muzičkog takmičenja „Ritam Evrope”

Published

on

Potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić danas je u svom kabinetu ugostila članove muzičkog takmičenja “Ritam Evrope” – Davida Makevića, Igora Karadarevića, Nenada Jeremića, Milana Milinkovića i Filipa Ratkovića, kao i ekipu koja je učestvovala i predstavljala Budvu na tom takmičenju.

Sastanak je protekao vrlo uspješno.

“Željela bih da se zahvalim predstavnicima najvećeg regionalnog takmičenja koji su danas došli u naš grad da nam ukažu povjerenje, da nas pohvale, uruče povelju i da našu djecu, djecu koja su igrala u Ritmu evrope i koja su igrala i za Evropu, državu i naš grad, da i njih podrže i uruče nagrade. Moje je zadovoljstvo što sam u prilici da budem sa njima i željela bih ovom prilikom da timu delegacije poželim sreću, a prije svega ovoj divnoj grupi koja je dala sebe i da im kažem da nikada ne odustaju od svog puta, da budu istrajni, da plešu i čime god se u životu bavili da ih prati sreća”, kazala je Dokić.

Budva ispisala istoriju

Evropa je sigurna u Budvu, jer kada imate ovakve domaćine, ljude i djecu zasita su i Crna Gora i Evropa sigurne u Budvu. Mi se ovdje osjećamo lijepo. Ovo je najveći televizijski format u Evropi ovoga tipa i upravo će grad Budva biti domaćin dva televizijska prenosa. Do sada nismo imali tu vrstu mogućnosti da imamo jedan grad, a da je odnio dvije pobjede. Budva je ispisala istoriju. Mi ćemo preći i na potpisivanje protokola i ugovora o saradnji jer je bitna uprava ta sigurnost za mlade naraštaje i sve ono što će iz Budve otići na druge nacionalne kanale. Višemilionska gledanost nas očekuje, djevojke i našeg Nikolu očekuje put na Kipar, a takođe ih i očekuje i snimanje spota. Još uvijek nisam ni otišao, a zaista jedva čekam da se vratim ovdje jer sam naišao na nasmijane i prijatne ljude koji su spremni da pokažu da je Budva svjetska metropola”, istakao je između ostalog Karadarević.

On je dodao da se pjesna očekuje u naredna dva mjeseca i da će se spot za pjesmu snimati baš u Budvi, na predivnim lokalitetima.

Ekipu iz Budve čine vokali: Lana Pavićević, Iva Otašević, Milica Radović i Nikola Karadžić, kao i plesači: Jana i Filip Savić.

Nastavi Citanje

Budva

Opština Budva podržava projekte NVO sa 100.000 eura za 2024. godinu

Published

on

Opština Budva objavila je javni konkurs za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2024. godinu, namenjujući ukupno 100.000 eura za podršku projektima koji doprinose društvenom razvoju.

Ovaj fond je namenjen unapređenju različitih društvenih aspekata uključujući zaštitu ljudskih prava, ekologiju, borbu protiv korupcije i razvoj kulture.

Poseban akcenat stavljen je na projekte koji ciljaju na unapređenje kvaliteta života u Budvi, sa dodatnim fokusom na podršku tradicionalnim organizacijama kao što je Gradska muzika Budva, koja se ističe kontinuitetom rada dužim od sto godina.

Spisak oblasti koje su predmet konkursa Opštine Budva:

1. Zaštita i obezbjeđivanje ljudskih prava, posebno ranjivih grupa.
2. Zaštita prirode, ekologija i održivi razvoj.
3. Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.
4. Borba protiv svih vrsta nasilja i bolesti zavisnosti.
5. Aktivno uključivanje mladih u zajednicu i rešavanje njihovih problema.
6. Njegovanje tradicije i kulturnog nasleđa.
7. Kulturni razvoj i edukacija.
8. Podizanje svijesti o značaju cjeloživotnog obrazovanja i volonterizma.
9. Podsticanje multietničkog i multikulturalnog dijaloga.
10. Zaštita životinja.

Kompletnu dokumentaciju možete pronaći na sajtu Opštine Budva na ovom linku.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.