Connect with us

Budva

Carević: Građani neka daju sud ko je kako radio

Published

on

Žao mi je građana, nisu zaslužili sve ovo, ali znajući kako funkcionišu naši koalicioni partneri znao sam da oni nisu preboljeli izborni rezultat od 30. avgusta 2020. Pokušali su svoj neuspjeh da pravdaju na razne načine pravdajući se navodnom borbom za opšte interese. Ali građani treba sve dobro da izmjere. Žalim, jer smo dali puno doprinosa”, prokomentarisao je prvi čovjek Budve, Marko Bato Carević u intervjuu za RTV Budva.

On je ocijenio da, hronološki posmatrano, od kako se pojavio na čelu budvanskog DF-a iz demokratske Crne Gore pokušavaju da ga sklone.

Od 2016. odnos Demokrata prema meni je put bojkota i opstrukcije. Kroz život sam nalazio kompromise sa svima, ali ovdje nije išlo jer se očekivalo da ispunjavam nečije želje. Lani smo imali uspješnu turističku sezonu, ostvarili suficit u budžetu 11,7 miliona,  sve što se tiče izvršne vlasti je funkcionisalo… Ali dešava se da se treći put ne usvaja budžet i funkcionišemo kroz privremeno finansiranje. Sve se radi da bi se onemogućili da ostvarimo sve što želimo, kako bi se umanjio doprinos administracije koju ja vodim. Ništa me više ne čudi, a da li čudi građane, vidjećemo. Imaće priliku da daju sud o svemu“, rekao je Carević.

On je podsjetio da je na poslednja dva izborna procesa u Budvi bio nosilac pobjednike liste.

I 2016 i 2020 bio sam na čelu pobjedničke koalicije, trebao sam da imam mandat 8 godina a proveo sam jedva tri. Meni je lično i to bilo previše, ali je poenta u tome što se u ovom detalju ogleda cilj momaka – rušite, rušite i rušite. Dobro, to je legitino. Imaćemo izbore pa ćemo vidjeti što će biti“, kazao je Carević uz opasku “da su me molili, ja bih otišao”.

Imao dogovor sa predsjednikom stranke gospodinom Mandićem (Andrijom, op. a) da ne želim dugo da ostajem. Ali ta nekorektnost, toliko energije potrošene na blaćenje jednog čovjeka i njegovu porodicu, u meni je to rodilo inat da ne želim da odem osim kad ja hoću. Dobio sam mandat od građana kao nosilac liste za koju je glasalo 42 odsto građana. Idem kad oni kažu da idem, ili ranije ako sam to odlučim“, rekao je Carević.

Predsjednik Opštine Budva ocijenio je i da je jedan od najvećih problema jaz između Srba i Crnogoraca.

Mora doći do pomirenja srpskog i crnogorskog naroda u Crnoj Gori. Ovo što se dešava ne ide u tom pravcu. Dok god toga bude bilo dešavaće se ovo što se zbiva sada s Vladom. Veliki jaz između nas. Kad svi shvatimo da moramo sjesti za sto biće drugačija Crna Gora“, rekao je Carević.

Radović da odgovori na neka veoma važna pitanja

Prema riječima Carevića, gospodin Radović treba da odgovori na sve ono što mu je iznijeto i stavljeno na teret jer se “ponaša opušteno kao da je sve najbolje u životu radio”.

Treba da odgovori na neka veoma važna pitanja. Treba da odgovara za sva nepočinstva koja je gospodin Jovanović iznio. Ni jednoo slovo na tu temu nije rečeno. Nisu se bavili vođenjem grada već mnome i mojoj porodicom. U meni je proradio inat i ja jednostavno ne želim da podnesem ostavku. Ja imam apsolutnu podršku od odbornika DF-a. Radović je završio svoju političku karijeru, a mi ipak nismo iznijeli sve što imamo o njemu. Njega je njegova partija, za razliku od mene, pustila niz vodu. Oko njegovog odlaska je saglasna i njegova partija i mi. A moja partija je uz mene. Mi nismo imali ni jednu grešku” rekao je Carević.

On je u svom obraćanju posebno istakao da ako Demokratama nije do fotelja, trebalo je skratiti mandat i ne ulaziti u predsezonu.

Građani jedva sastavljaju kraj sa krajem, narod želi da ima nešto stabilno i da neko radi u njegovom interesu, a ne ko će biti predsjednik bilo čega. Trebalo je u oktobru da skratimo mandat i imamo izbore, a ne da ulazimo sa tim problemom u sezonu. Ne možeš zato što ne voliš Carevića da kršiš izbornu volju građana. Ja ću otići kada ja budem htio a ne kada kolege iz Demokrata to kažu. Nama iz DF-a nikada nije palo na pamet da kadriramo kod njih, a oni su sebi dali za pravo da sa svojih 6 mandata kadriraju nama sa 14″, kaže Carević i dodaje:

Ono što je istina jeste da se gospoda iz centrale Demokrata bore za očuvanje izborne volje, a u Budvi isti oni rade potpuno drugačije. Ne poštuju izbornu volju. Da sam ja uradio 1% što je uradio Radović, ja se nikada ne bih kandidovao. Uvijek manipulišu uz pomoć NVO, nekih medija, svi kada se saberu, nisu 5,00 evra napunili u budžet. Morate da imate nešto da vas preporuči za neki posao. Moramo da bolje izmjerimo taj partiotizam, ko je radio za državu, za narod, a ko je kome rolekse nosio i slično”.

TO Budva zatvorena partijska ćelija Demokrata

Na pitanje šta se dešava sa upravnim odborima pojedinih institucija Carević odgovara da se sve radilo u cilju opstrukcije rada.

Evo Tursitička ogranizacija je zatvorena partijska ćelija Demokratske Crne Gore, tamo je istekao mandat 7 mjeseci. Kolege iz Demokratse CG i SNP su tražile moju smjenu jer nije sazvana skupština Turističke ogranizacije. Ja to nisam htio da diram zbog turističke sezone, čak i ministarstvo me je opomenulo jer to mora da se uradi. Kada smo krenuli to da rešavamo, nastao je problem. Kako nismo imali sa kim da razgovaramo, imali smo bojkot, svi su lideri iz Demorkatske CG potrčali sa foteljama za sebe i svoje porodice. Ostavili su Opštinu i govore kako su protjerani. Ja javno govorim što se tiče mene i moje porodice – niko nije na budžetu, mi vrijedno radimo i punimo budžet. Napustili su funkcije, žele da idu na državne funkcije i nisam imao sa kim da radim, morao sam da popunjavam odbore ljudima sa kojima mogu da radim. Nisam htio da dođe do blokada pojedinih institucija. Ja nisam dozvolio opstrukciju“, pojasnio je on.

Kako je istakao, raspušta se skupština i predsjednik skupštine i to je problem svih problema.

Trebalo je da rade a ne da blokiraju 8 mjeseci kompletan rad. I opet ostaje predsjednik, ja sam opet tu do izbora. Koja je bila poenta? Umjesto da rade svoj posao da izguramo, zbog svih problema koje imamo, oni su odlučili da sprovedu jedno političko samoubistvo“, istakao je predsjednik Opštine Budva.

Krivična prijava protiv NVO MANS

Carević se osvrnuo i na socijalnu politiku koja je, prema njegovim riječima, loša na nivou čitave države, a posebno je napomenuo loše stanje kada je u pitanju politika socijalnog stanovanja prosvetnih radnika.

Ukazao je na to da je dokazao da nije uzurpirao državnu imovinu, iako je MANS zajedno sa nekim medijima tvrdio drugačije zbog čega je tužio državu Crnu Goru kao i NVO MANS, što planira da dokaže i na sudu.

Predsjednik Opštine Budva je posebno naglasio da je “gledao da sa svima ima korektan odnos”.

Period iza mene je takav da bi mi i pakao prijao. Vrlo malo se uradilo ali i to je puno u odnosu na okolnosti kakve su nas našle. Puno je toga što se mogli uraditi zajednički, ali u uslovima kada imate opstrkuciju, to nije jednostavno“, kazao je on i dodatno istakao da nije imao nikavog uticaja kada je u pitanju projekat vezan za Skoči-đevojku i da Opština nije imala nikakvog učešća u tome.

Nisam učestvovao u tome, niti me ko šta pitao, ali smo tražili od svih pojašnjenje. Ja se pitam kako su izdati UT uslovi 04.06.2021.g. upravo kada su Demokrate vodile urbanizam. Neka kažu kako su izdali UT uslove po tom DUP-u“, pitao je Carević.

Izvor: Glas naroda/Etos

Bar

Rukometaši Budvanske rivijere i Mornara danas igraju za porodicu Gojković iz Nikšića

Published

on

U sklopu 21 kola rukometne SBbet lige Crne Gore Rukometni klub Budvanska rivijera će danas 13 maja na svom terenu sastati sa ekipom RK Mornar sa početkom u 17 časova.

Osim takmičarskog ova utakmica je i humanitarnog karaktera jer čitav prihod koji se prikupi na ovoj utakmici biće namijenjen za porodicu Dijane Gojković koja živi sa desetogodišnjem sinom Lazarom u nikšićkom naselju Ćemenca.

Gojkovićima fali hrane, odjeće, fali im pokućstva, nemaju svoj krov nad glavom, Dijani fali zdravlja, jedino im ne fali ljubavi i topline. Ni osmijeha koji tako nesebično dijele drugima. Svi koji žele da pomognu Gojkovićima mogu to da urade posredstvom nikšićkog Crvenog krsta ili uplatom na žiro-račun koji je kod Prve banke otvoren na Dijanino ime, a broj je 535-0110100187086-46.
Želimo da i na ovaj način još jednom pomognemo ljudima u nevolji i pozivamo sve ljude dobre volje da svojim darom pomognu Dijani i Lazaru. Ovim putem apelujemo na našu vjernu publiku da se odazove u što većem broju kako bi se akcija uspješno sprovela i na taj način pokazali da je Metropola turizma grad humanih ljudi – poručili su iz sportskog kolektiva RK Budvanska rivijera koji su i prošlog mjeseca takođe odigrali meč koji je bio i takmičarskog i humanitarnog karaktera i sav prihod sa utakmice uplatili su za liječenje dječaka Feđe Alkovića

Nastavi Citanje

Budva

SVI ZA PORODICU GOJKOVIĆ: Uključi se i ti u akciju Rukometnog kluba Budvanska rivijera

Published

on

U sklopu 21 kola rukometne SBbet lige Crne Gore Rukometni klub Budvanska rivijera će se u petak 13 aprila na svom terenu sastati sa ekipom RK Mornar sa početkom u 17 časova.

Osim takmičarskog ova utakmica je i humanitarnog karaktera jer čitav prihod koji se prikupi na ovoj utakmici biće namijenjen za porodicu Dijane Gojković koja živi sa desetogodišnjem sinom Lazarom u nikšićkom naselju Ćemenca.

Gojkovićima fali hrane, odjeće, fali im pokućstva, nemaju svoj krov nad glavom, Dijani fali zdravlja, jedino im ne fali ljubavi i topline. Ni osmijeha koji tako nesebično dijele drugima. Svi koji žele da pomognu Gojkovićima mogu to da urade posredstvom nikšićkog Crvenog krsta ili uplatom na žiro-račun koji je kod Prve banke otvoren na Dijanino ime, a broj je 535-0110100187086-46.

Ovim putem apelujemo na našu vjernu publiku da se odazove u što većem broju kako bi se akcija uspješno sprovela i na taj način pokazali da je Metropola turizma grad humanih ljudi.

Nastavi Citanje

Budva

DF Budva predao izbornu listu

Published

on

Demokratski front Budva je danas predao izbornu listu na predstojeće lokalne izbore u tom gradu. Na čelu liste se, kao što smo od ranije kazali, nalazi Milo Božović, bivši poslanik u Skiupštini Crne Gore i izvjesni budući gradonačelnik opštine Budva.

„Demokratski front Budva obavještava javnost da je danas Izbornoj komisiji Budva predao izbornu listu za izbor odbornika u skupštini Opštine Budva koji su zakazani za 5.jun 2022. godine“, ističu iz ove partije.

Nosilac izborne liste je doskorašnji poslanik u Skupštini Crne Gore i bivši menadžer Opštine Budva Milo Božović, dipl.ekonomista.

„Naša izborna lista i program razvoja garant su da će Demokratski front i nakon sledećih izbora biti najjači politički subjekt u Budvi i da će nastaviti uspješno da vrši vlast. Ono što predstavlja svakao novinu na političkoj sceni i vjerujemo ozbiljan demokratski iskorak jeste što se na našoj listi se nalazi 55 % pripadnica ljepšeg pola. Ovim smo potvrdili da uprkos zakonskom minimumu koji propisuje obaveznu kvotu od 1/3 iskreno vjerujemo da žene zaslužuju više mjesta kako na političkim listama tako i u vršenju vlasti i obavljanju najodgovornijih funkcija u našem gradu. Takođe vjerujemo da će naša lista biti lista sa najmlađim prosjekom godina jer smo pored postojećih kadrova šansu dali i mladima koji trebaju da preuzmu odgovornost za razvoj našeg grada i u tom smislu daju poseban doprinos da naš grad krene putem stabilnosti i razvoja“, precizirali su iz DF-a.

Nakon nosioca izborne liste DF u Budvi pod nazivom „Milo Božović-Budva na prvom mjestu! DF“ slijede:

Nikola Jovanović,dipl.pravnik;

Mladen Mikijelj; dip.ekonomista;

Danijela Došljak, dipl.politikolog;

Nikola Vučićević, magistaf fizičke kulture;

Marijana Božovič, magistar informatike;

Jelena Kuljača Savić, dipl.politikolog;

Nikola Kralj, dipl.turizmolog;

Slađana Nedović,magistar ekon.nauka;

dr Mirjana Gregović, doktor stomatologije;

Nebojša Janović, dipl.ekonomista;

Mladen Kažanegra, sportski radnik;

Milena Perović, dipl.ekonomista;

Kristina Rafailović, menadžer turizma;

Mitar Bečić, ugostitelj;

Bojana Pićan, dipl.ekonomista;

Filip Vujović, dipl.pravnik;

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.