Connect with us

Bar

Vukićević: Spajić se hvali povećanjem penzija, a da je do njega to se nikada ne bi dogodilo

Published

on

Ministar Spajić se sinoć pohvalio povećanjem penzija koje će uslijediti u maju ove godine, samo je zaboravio da pomene da je bilo do njega da se isto ne bi dogodilo, jer je iz njegovog ambicioznog plana ova kategorija stanovništva bila potpuno isključena“, kazala je potpredsjednica Demokratske narodne partije (DNP) i poslanica Demokratskog fronta (DF), Maja Vukićević.

Plan Vlade je po prethodnoj najavi ministra Spajića bio da se penzije sa programom Evropa Sad usklade u redovnom postupku usklađivanja tek na početku 2023. godine, a da se u julu 2022. godine obezbijedi povećanje samo za određenu kategoriju penzionera“ istakla je ona.

Zahvaljujući amandmanu koji smo na Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju predali u skupštinsku proceduru kolege Dragan Bojović, Maksim Vučinić i ja, a koji je kasnije usvojen i postao je sastavni dio zakona, penzije će se usklađivati tri puta godišnje, i to je razlog što će penzioneri imati povećanje penzija u maju i septembru, umjesto predviđenog redovnog usklađivanja na početku i na kraju godine“ zaključila je ona.

Vukićević je priložila i amandman DF-a koji je postao sastavni dio zakona.

Bar

Branka Barbara Romanov pripremila veliko iznenađenje u “Nikad nije kasno”!

Published

on

Ove nedjelje spremite se za novu epizodu emisije „Nikad nije kasno“ koja vam donosi lavinu emocija, smijeha i najljepše muzike,

Pored predsjednika žirija Saše Miloševića Mareta, u goste dolaze glumica Nataša Stanišić i muzičar Zijo Valentino koji će pred sobom imati težak zadatak na kraju emisije.

Veliko iznenađenje pripredila je učesnica Barbara Romanov koja se pojavila u majici sa porukom za Mareta.

Takmičari će svojim performansima probuditi najljepše emocije ne samo kod publike, već i kod članova žirija.

Nastavi Citanje

Bar

Pantović napustio PES: U stranci se dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima

Published

on

Miloš Pantović, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad u Baru, danas je podnio ostavku na sve funkcije u partiji, uključujući mjesto predsjednika tog odbora, mjesto u Glavnom odboru PES-a, a podnio je ostavku i na članstvo u toj stranci.

Prije nešto više od godinu dana, kada drugi nisu htjeli, neki nisu smjeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsjednika OO PES Bar. Moje namjere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike“, kazao je Pantović za Vijesti.

Dodao je da, s obzirom na to da je jedan od njih istupio iz PES-a, a da se u toj stranci “dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima”, te da na te pojave one ne može uticati, osjeća djelimičnu odgovornost, te podnosi ostavku.

On nije htio detaljnije da komentariše ovaj potez, kao ni unutrašnje odnose u PES-u.

Ta stranka je danas saopštila da je Izvršni odbor PES-a na današnjoj sjednici konstatovao da su, zbog kršenja odredbi Statuta, raspušteni odbori u Podgorici i Baru, kao i da Odbor Glavnog grada nije zasijedao više od godinu.

Nastavi Citanje

Bar

Andrija Mandić na tajnom glasanju na Skupštini partije jednoglasno izabran za predsjednika NSD

Published

on

Četvrta Skupština Nove srpske demokratije (NSD) održana je danas u Staroj zgradi Vlade u Podgorici.

Započela je himnom Bože pravde, nakon čega je uslijedila stranačka himna „Onamo ‘namo„.

kupštinu je, na početku, blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Tapušković, podgorički paroh.

Prisutnima se, u uvodnom dijelu, obratio i Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

Za predsjednika stranke, u narednom četvorogodišnjem mandatu, jednoglasno je izabran Andrija Mandić, koji je bio i jedini predsjednički kandidat.

Slijedi opširnije izvještaj…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.