Connect with us

Budva

Komisija traži istragu: Hotela Avala nije vlasnik parcele na kojoj je bazen!

Published

on

Komisija za ispitivanje poslovanja Hotelske grupe Budvanska rivijera, koja je u većinskom državnom vlasništvu, otkrila je da hotel Avala u Budvi koristi bazen od 733 kvadrata, iako nije vlasnik parcele na kojoj se nalazi već je u katastru kao vlasnik upisana upravo Budvanska rivijera.

Komisija je, po dokumentu u koji je Portal RTCG imao uvid, došla do podataka da se uprkos tome Budvanskoj rivijeri svake godine redovno obračunava porez na nepokretnosti i ona redovno plaća taj porez Opštini Budva. Pritom, hotel “Avala” već godinama koristi ovaj bazen. Komisija vjeruje da je hotelskoj grupi na ovaj način nanijeta ogromna šteta.

Polovinom prošle godine, Odbor direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera” AD Budva jednoglasno je donio odluku o formiranju Komisije za ispitivanje poslovanja ovog privrednog društva.

Komisija je formirana s ciljem da se ispita kako je radio bivši menadžment kompanije.

Prema nalazima komisije, Budvanska rivijera ima vlasništvo nad nepokretnostima koje koriste druga pravna lica i na njima obavljaju djelatnosti.

“Ovo ukazuje da je u dugogodišnjem periodu Budvanska rivijera oštećena za ogromna sredstva koja se mogu mjeriti miilionima eura. Svemu ovome dodaje se i činjenica da je Opština Budva svih prethodnih godina redovno obračunavala godišnji porez na nepokretnosti, koji je izmirivan od strane društva”, navodi se u dokumentu Komisije za ispitivanje poslovanja Budvanske rivijere.

Komisija je predložila da se popiše nepokrentna imovina, s procjenom imovine, i da se o tome sačini detaljan izvještaj, te da se ispitaju i utvrde sve okolnosti koje su dovele do zatečenog stanja.

Hotel “Avala” sa pripadajućim zemljištem je kao vlasništvo Budvanske rivijere prodat 2004. godine za ukupno 3,2 miliona eura firmi “Beppler & Jacobson Ltd”. Kao predstavnici ove firme pominjani su u vremenu privatizacije i kasnije biznismeni Zoran Bećirović i Igor Lazurenko.

Prema nalazima komisije, na kat.parceli 2665/1 KO Budve površine 733 kvadrata je bazen hotela “Avala”, koji je od prodaje hotela koristi kupac.

“Navedena parcela nije bila predmet prodaje u kupoprodajnom ugovoru za hotel ‘Avala’. Porez na nepokretnosti se obračunava svake godine i redovno izmiruje prema Opštini Budva. Potrebno je pokrenuti postupak naknade štete zbog nevalorizacije nepokretnosti ukoliko nije bila predmet davanja u zakup za prethodne godine od 2003. godine”, piše u nalazu komisije.

Ne samo bazen, nego i zemljište ispod stare “Avale”, te ogroman dio plaže “Ričarodova glava”, takođe su, po navodima iz dokumenta, vlasništvo Budvanske rivijere pa komisija predlaže da se razmotri mogućnost da se pokrene postupak nadoknade štete zbog nevalorizacije.

(RTCG)

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Budva

Zenović: Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati

Published

on

Đorđe Zenović, nosilac liste Demokrata na lokalnim izborima u Budvi, kazao je da preliminarni podaci pokazuju da su osvojili isti broj mandata kao i na prethodnim izborima.

Rekao je na pres konferenciji da je svaki glas podrške toj stranci “apsolutno čist glas koji nije dobijen ucjenama, pritiscima i na bilo koji drugi način” i da je iz tog razloga posebno ponosan.

“Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati”, poručio je on.

“Vidjećemo kako će teći pregovori nakon zvaničnog proglašenja rezultata. Kao što smo i najavili, sa kime možemo i ne možemo, imamo crvene granice ispod kojih ne možemo preći. Činjenica je da su se na ovim izborima pojavile nove političke grupacije koje nisu učestvovale na prethodnom, i iz tog razloga je ovaj rezultat dodatan podstrek da nastavimo jače”, kazao je Zenović.

“Sigurno je da ćemo u narednom periodu dići ovaj grad na mjesto koje mu pripada”, poručio je.

Zenović je rekao da je ključno to da su “u žestokoj konkurenciji funkcionerskih zloupotreba” prethodnih dana uspjeli da zadrže broj mandata sa prethodnih izbora.

Na pitanje TV Vijesti hoće li moći sa tim ljudima sad sjesti za pregovarački sto, rekao je:

“Sa svima ćemo… Kad se ozvaniče rezultati izbora, vidjećemo. Sješćemo svakako, mi imamo neke granice ispod kojih nećemo preći, zahtjeve koji se prije svega tiču javnog interesa i onoga što Budva u naredne četiri godine mora da ispuni. Otvoreni smo za razgovor sa svima, vidjećemo ko će nas prvi pozvati, tu smo svakako”.

(Vijesti)

Nastavi Citanje

Budva

Mandić proglasio pobjedu koalicije Za budućnost Budve

Published

on

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, koji je u štabu liste “Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj, kazao je da su građani na današnjim lokalnim izborima održali čas demokratije.

“Naša koalicija osvojila 25,41 odsto glasova, objavljujem da smo pobijedili“, rekao je Mandić.

Mandić je kazao da jedino neće pregovarati sa Demokratskom partijom socijalista oko vlasti.

Nastavi Citanje

Budva

Jovanović: Naša lista biće najjača u novom parlamentu Budve, nema vlasti bez nas!

Published

on

Nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović poručio da je njegova lista apsolutni pobjednik izbora u toj opštini sa devet mandata na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova.

“Kao što sam najavio na završnoj tribini i sada imam samo jedno da kažem – proglašavam pobjedu naše liste, ona će biti najjača u u budućem sastavu parlamneta”, rekao je Jovanović.

Naglašava da sve to pokazuje da je njegova lista više nego dvostruko jača od Nove srpske demokratije…

“Koja je provodila funkcionersku kampanju i Budva je dala odgovor. Naš rezultat nekoliko puta je bolji od Pokreta Evropa sad… Budva ne želi da se pita Podgorica. Mi ćemo upravljati Budvom sa pozicije predsjednika Opštine u naredne četiri godine”.

Dodaje i da rezultat pokazuje da “niko drugi osim njih ne može da formira vlast”.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.