Connect with us

Bar

Prezentacija TOB na Sajmu u Beogradu: Više od 40 odsto turista koji posjete Bar dolazi iz Srbije

Published

on

Turistička organizacija Opštine Bar drugog dana sajma turizma u Beogradu, upriličila je prezentaciju za sve prisutne. Tom prilikom, direktor TO Bar Ivan Kovač, ukazao je na činjenicu da je tržište Srbije izuzetno značajno za Bar, jer više od 40 odsto turista koji posjete našu opštinu dolaze iz te zemlje.

„Preko 250 hiljada noćenja koja su ostvarili prošle godine govore o tome koliko je Srbija značajno tržište. Ovdje je danas prisutan veliki broj hotela, predstavnika agencija i slično, svi su ostvarili određene kontakte i zadovoljni su. Vjerujemo da će sezona biti uspješna“, kazao je Kovač.

On je najavio da će se ove godine održati sve one tradicionalne manifestacije koje se usljed pandemije koronavirusa proteklih sezona nisu mogle održati.

„Imaćemo naše prepoznatljivo Ljeto sa zvijezdama, planiramo šest do sedam koncerata u periodu od 15. juna do kraja avgusta, takođe sve ostale manifestacije, poput Barskog đira i drugih, a u predsezoni imamo i već dogovoren koncert Željka Samardžića 09. maja, kao i koncert Dina Merlina 21. maja. Takođe, u junu ćemo imati svjetsko takmičenje u KanterStrajku, gdje očekujemo više od 50 hiljada ljudi u našem gradu, a takmičenje će pratiti preko 500 miliona ljudi“, poručio je Kovač.

 

Ljiljana Lukšić, direktorica prodaje i marketinga u hotelu Princes u Baru, navela je da je ovaj sajam od izuzetnog značaja za ovaj hotel.

„Ovdje smo nakon dvije godine i jako se radujemo. Ono što je posebno važno za naš hotel jeste ponuda za region, pogotovo za tržište Srbije, jer su gosti iz te zemlje ostvarili značajan broj noćenja u našem hotelu prošle godine. Nadamo se da ćemo ove godine ostvariti isti ili sličan rezultat“, kazala je Lukšić.

Ona je dodala da se ove godine predstavljaju sa još boljom ponudom.

„Pripremili smo proljećne pakete kao i posebne popuste za ljetovanje – do 35 odsto“, istakla je Lukšić.

Maja Čuljuković ispred barskog hotela Stara čaršija, istakla je zadvoljstvo povodom učešća na Sajmu.

„Uvijek se rado vraćamo Beogradu, iz kojeg nam dolaze brojni dragi gosti. Naš hotel predstavlja spoj tradicionalnog izgleda starog grada i modernog komfora, tako da kod nas gosti mogu da uživaju u miru, kao i da posjete okolna mjesta koja su adekvatna za aktivni turizam. Naša ponuda se sastoji iz dosta različitih segmenata, a izdvojila bih naš Spa centar sa njegovom jedinstvenom ponudom“, navela je Čuljuković.

Muzičar Đule Van Gog kazao je da se uvijek rado vraća crnogorskom primorju, a posebno ga za Bar vezuju lijepe uspomene“.

„Kao klinci smo često odlazili u Bar. Sve te dječačke uspomene i odrastanje u barskoj regiji smo ovjekovječili u spotu za pjesmu „Kako divno veče“, koji je sniman na potezu barske redije, a koji je radio naš drugar iz bara, reditelj Dejan Senić. Uvijek se rado vraćamo na crnogorsku obalu, tamo su nam prijatelji, drugari iz djetinjstva. Tamo odlazimo i kada ne sviramo“, kazao je pjevač.

U okviru današnjeg predstavljanja ponude, organizovana je i nagrada igra u kojoj su učesnici osvojili vrijedne nagrade.

Direktor Ivan Kovač je takodje prisustvovao i radnom sastanku zajedno sa direktorima ostalih Lto, na kom su imali priliku da se upoznaju sa novim tehnologijama kada je ocjenjivanje usluga u turizmu u pitanju. Takodje, prisustvovao je i prezentaciji turističke agencije “Allegra” gdje je bio u prilici da se upozna sa poslovanjem ove kruzing agencije i porazgovara o daljoj saradnji sa direktorom Mihailom Vukićem.

Bar

Drama na Skadarskom jezeru: Spašene četiri osobe

Published

on

Akcija spašavanja više osoba sa broda koji je isplovio iz Virpazara na Skadarskom jezeru uspješno je okončana večeras oko 21:30! Na čamcu su bile četiri osobe (tri žene i muškarac).

U akciji spašavanja su učestvovali svojim plovilom pripadnici Sektora granične policije” potvrđeno je iz Uprave pomorske sigurnosti.

Veliko nevrijeme zahvatilo je područje Skadarskog jezera. Jak vjetar, podigao je talase što je otežavalo akciju spašavanja.

Poznavaoci prilika u nacionalnom parku ukazuju da je jezero izuzetno opasno usljed vremenskih okolnosti kad je jak vjetar te da se provjerava vremenska prognoza prije isplovljavanja.

Nastavi Citanje

Bar

Udes u Šušanju, jedna osoba povrijeđena

Published

on

Jedna osoba je povrijeđena u udesu koja se jutros u 5.45 časova dogodio u naselju Šušanj.

U sudaru su učestvovala dva automobila marke BMW barskih registarskih oznaka.

Jednim vozilom je upravljao D.U. (41), a drugim V.N. (43).

Nastavi Citanje

Bar

Bakljada barskih Delija zbog Zvezdine titule (VIDEO)

Published

on

Fudbalski klub Crvena zvezda osvojio je sedmu uzastopnu titulu nacionalnog prvaka u šampionatu Srbije, što je proslavljeno i u Baru, gradu u kojem decenijama postoji jedna od najaktivnijih grupa navijača slavnog beogradskog kluba.

Delije iz Bara odlučile da uspjeh svog kluba proslave bakljadom kod svjetionika koja je izazvala veliku pažnju javnosti u regionu…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.