Connect with us

Bar

Prezentacija TOB na Sajmu u Beogradu: Više od 40 odsto turista koji posjete Bar dolazi iz Srbije

Published

on

Turistička organizacija Opštine Bar drugog dana sajma turizma u Beogradu, upriličila je prezentaciju za sve prisutne. Tom prilikom, direktor TO Bar Ivan Kovač, ukazao je na činjenicu da je tržište Srbije izuzetno značajno za Bar, jer više od 40 odsto turista koji posjete našu opštinu dolaze iz te zemlje.

„Preko 250 hiljada noćenja koja su ostvarili prošle godine govore o tome koliko je Srbija značajno tržište. Ovdje je danas prisutan veliki broj hotela, predstavnika agencija i slično, svi su ostvarili određene kontakte i zadovoljni su. Vjerujemo da će sezona biti uspješna“, kazao je Kovač.

On je najavio da će se ove godine održati sve one tradicionalne manifestacije koje se usljed pandemije koronavirusa proteklih sezona nisu mogle održati.

„Imaćemo naše prepoznatljivo Ljeto sa zvijezdama, planiramo šest do sedam koncerata u periodu od 15. juna do kraja avgusta, takođe sve ostale manifestacije, poput Barskog đira i drugih, a u predsezoni imamo i već dogovoren koncert Željka Samardžića 09. maja, kao i koncert Dina Merlina 21. maja. Takođe, u junu ćemo imati svjetsko takmičenje u KanterStrajku, gdje očekujemo više od 50 hiljada ljudi u našem gradu, a takmičenje će pratiti preko 500 miliona ljudi“, poručio je Kovač.

 

Ljiljana Lukšić, direktorica prodaje i marketinga u hotelu Princes u Baru, navela je da je ovaj sajam od izuzetnog značaja za ovaj hotel.

„Ovdje smo nakon dvije godine i jako se radujemo. Ono što je posebno važno za naš hotel jeste ponuda za region, pogotovo za tržište Srbije, jer su gosti iz te zemlje ostvarili značajan broj noćenja u našem hotelu prošle godine. Nadamo se da ćemo ove godine ostvariti isti ili sličan rezultat“, kazala je Lukšić.

Ona je dodala da se ove godine predstavljaju sa još boljom ponudom.

„Pripremili smo proljećne pakete kao i posebne popuste za ljetovanje – do 35 odsto“, istakla je Lukšić.

Maja Čuljuković ispred barskog hotela Stara čaršija, istakla je zadvoljstvo povodom učešća na Sajmu.

„Uvijek se rado vraćamo Beogradu, iz kojeg nam dolaze brojni dragi gosti. Naš hotel predstavlja spoj tradicionalnog izgleda starog grada i modernog komfora, tako da kod nas gosti mogu da uživaju u miru, kao i da posjete okolna mjesta koja su adekvatna za aktivni turizam. Naša ponuda se sastoji iz dosta različitih segmenata, a izdvojila bih naš Spa centar sa njegovom jedinstvenom ponudom“, navela je Čuljuković.

Muzičar Đule Van Gog kazao je da se uvijek rado vraća crnogorskom primorju, a posebno ga za Bar vezuju lijepe uspomene“.

„Kao klinci smo često odlazili u Bar. Sve te dječačke uspomene i odrastanje u barskoj regiji smo ovjekovječili u spotu za pjesmu „Kako divno veče“, koji je sniman na potezu barske redije, a koji je radio naš drugar iz bara, reditelj Dejan Senić. Uvijek se rado vraćamo na crnogorsku obalu, tamo su nam prijatelji, drugari iz djetinjstva. Tamo odlazimo i kada ne sviramo“, kazao je pjevač.

U okviru današnjeg predstavljanja ponude, organizovana je i nagrada igra u kojoj su učesnici osvojili vrijedne nagrade.

Direktor Ivan Kovač je takodje prisustvovao i radnom sastanku zajedno sa direktorima ostalih Lto, na kom su imali priliku da se upoznaju sa novim tehnologijama kada je ocjenjivanje usluga u turizmu u pitanju. Takodje, prisustvovao je i prezentaciji turističke agencije “Allegra” gdje je bio u prilici da se upozna sa poslovanjem ove kruzing agencije i porazgovara o daljoj saradnji sa direktorom Mihailom Vukićem.

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Ilegalne aktivnosti na Skadarskom jezeru pratiće se sa 138 kamera, pet dronova i termovizijskim dronom za noćno osmatranje!

Published

on

Ilegalne aktivnosti u Nacionalnom parku Skadarsko jezero pratiće 138 kamera, pet dronova sa pilotima i jedan termovizijski dron za noćno osmatranje, saopšteno je iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Kako se navodi u saopštenju, opremu je ustupila Agencija i volonteri NPCG.

Većina kamera opremljena je karticama i lokatorima, tako da će u istom momentu snimak biti poslat Službi zaštite NP Skadarsko jezero i Agenciji. Stoga, molimo da ih ne uklanjate u koliko ih pronađete jer ste već snimljeni”, navodi se u saopštenju.

Jedan dio ove opreme je već u funkciji.

Ovih dana nastavljamo postavljanje… Konačno ćemo znati brojno stanje vidre u kanalima, te sakupiti snimke gniježđenja značajnijih vrsta ptica”, navodi se u saopštenju.

Juče su zamijenili i akumulator na kameri u rezervatu Pančeva oka kako bi sa bezbjedne udaljenosti snimali situaciju na platformama za gniježđenje pelikana koja za sada, nije baš ohrabrujuća.

Ilegalne aktivnosti biće, preko Službe zaštite, procesuirane policiji i tužilaštvu”, zaključili su iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Nastavi Citanje

Bar

Bar predstavio turističku ponudu na sajmu u Beču

Published

on

Turistička organizacija Bar predstavlja turističku ponudu opštine Bar na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2020“ koji se održava od 16. do 19. marta u Beču, u okviru štanda Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Sajam „Ferienmesse Wien“  je najveći sajam turizma u Austriji, sa prosječnom posjetom od 150.000 ljudi,  a učestvuje više od 900 izlagača iz 70 zemalja.

Poznavajući navike austrijskih turista, tokom promocije u Beču, očekivano najviše interesovanja je bilo za: kampove, biciklističke i pješačke staze, seoski turizam i kulturna dobra..

Takođe će  posjetioci  imati priliku da kroz sastanke i promotivni materijal, dobiju informacije o kompletnoj turističkoj ponudi Bara sa posebnim akcentom na aktivni turizam za koji vlada najveće interesovanje.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore svoju ponudu uz turističku organizaciju Bar i “Hotela Kalamper & SPA”  predstavljaju i lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Ulcinja i Podgorice.

Nastavi Citanje

Bar

TO Bar na sajmu turizma u Varšavi „ ITTF Warsaw“ 2023

Published

on

Turistička organizacija Bar predstavlja ponudu naše opštine na jednom od najvažnijih međunarodnih događaja u sektoru turizma u Poljskoj, sajmu „ITTF Warsaw 2023″ koji se održava od 16. do 18. marta u Varšavi, a na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Prvi dan sajma je bio posvećen  poslovnim sastancima, dok su drugi i treći dan namijenjeni svim posjetiocima.

Brojnim posjetiocima našeg štanda smo putem kvalitetnog i raznovrsnog turističkog materijala približili  aktuelnu ponudu barske opštine.Posebno bismo istakli interesovanje za kulturna dobra, vinarije i vinske rute, kao i za hotele sa četiri i tri zvjezdice manjeg kapaciteta. Od izuzetnog značaja je što je turistička privreda našeg grada prepoznala interes i nastupila zajedno sa nama na ovom sajmu.

Tržište Poljske spada u red prioritetnih emitivnih tržišta za Crnu Goru sa kojeg se bilježi kontinuirani rast turističkog prometa u prethodnom periodu. U 2022. Godini je ostvareno 14 249 dolazaka, što je 90% više u odnosu na 2021. godinu, a ostvarili su 94 746 noćenja što je 82% više u odnosu na 2021. godinu. Dobroj posjeti sa ovog tržišta u značajnoj mjeri doprinosi sve bolja aviopovezanost. U toku su pregovori uvođenja diretnih avio linija sa Poljskog tržišta.

Na štandu NTO CG su pored TO Bar svoju ponudu predstavile i lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Herceg Novog i Ulcinja.

 

 

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.