Connect with us

Bar

PKCG i UPCG traže vraćanje radne nedjelje u trgovinama

Published

on

Uvođenje neradne nedjelje u sektoru trgovine uticalo je na pad prometa, smanjenje zarada i otpuštanje radnika, saopštili su iz Privredne komore.

Sekretarka Odbora za trgovinu PKCG Milica Lazarevićsmatra da bi zbog toga nedjelja trebalo da bude radni dan za trgovce.

Tržni centri tvrde da mjesečno gube milion eura zbog odluke o uvođenju neradne nedjelje, koja je na snazi već dvije i po godine.

Samo zbog neradne nedjelje pad prometa u tržnim centrima bio je oko 20 odsto, a zajedno sa posljedicama koje je ostavila kriza, taj pad je bio mnogo veći. Posljedice su se ogledale u tome da su mnogi poslodavci napustili tržni centar Delta city”, kazala je Lazarević.

Savjetnik za pravna pitanja i socijalni dijalog Unije poslodavaca Filip Lazović, najavio je da će ove sedmice pozvati sva poslovna udruženja kako bi potpisali dokument o vraćanju radne nedjelje.

Prosto ćemo ispoljiti stav crnogorske provrede po tom pitnju i nadamo se da će donosioci odluka i predstavnici sindikata imati sluha. Govorili smo da to nije dobro rješenje i desile su se mnoge negativne stvari po crnogorsku provredu. Sada je sve više razloga zbog kojih bi trebalo ozbiljno razmišljati o vraćanju radne nedjelje”, rekao je Lazović.

U PKCG smatraju da je neradna nedjelja dovela trgovinske lance u neravnopravan položaj. Njihovu ulogu preuzele su benzinske pumpe, na kojima se od uvođenja neradne nedjelje mogu kupiti brojni proizvodi, od ulja i mlijeka do brašna i hljeba.

“Za turističke zemlje nije karakterističan zakon koji podrazumijeva neradnu nedjelju. Za uspješnu turističku sezonu i snabdijevanje hotelskih i ugostiteljskih objekata neohodan je rad svim danima”, rekao je Lazović.

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Branka Barbara Romanov pripremila veliko iznenađenje u “Nikad nije kasno”!

Published

on

Ove nedjelje spremite se za novu epizodu emisije „Nikad nije kasno“ koja vam donosi lavinu emocija, smijeha i najljepše muzike,

Pored predsjednika žirija Saše Miloševića Mareta, u goste dolaze glumica Nataša Stanišić i muzičar Zijo Valentino koji će pred sobom imati težak zadatak na kraju emisije.

Veliko iznenađenje pripredila je učesnica Barbara Romanov koja se pojavila u majici sa porukom za Mareta.

Takmičari će svojim performansima probuditi najljepše emocije ne samo kod publike, već i kod članova žirija.

Nastavi Citanje

Bar

Pantović napustio PES: U stranci se dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima

Published

on

Miloš Pantović, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad u Baru, danas je podnio ostavku na sve funkcije u partiji, uključujući mjesto predsjednika tog odbora, mjesto u Glavnom odboru PES-a, a podnio je ostavku i na članstvo u toj stranci.

Prije nešto više od godinu dana, kada drugi nisu htjeli, neki nisu smjeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsjednika OO PES Bar. Moje namjere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike“, kazao je Pantović za Vijesti.

Dodao je da, s obzirom na to da je jedan od njih istupio iz PES-a, a da se u toj stranci “dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima”, te da na te pojave one ne može uticati, osjeća djelimičnu odgovornost, te podnosi ostavku.

On nije htio detaljnije da komentariše ovaj potez, kao ni unutrašnje odnose u PES-u.

Ta stranka je danas saopštila da je Izvršni odbor PES-a na današnjoj sjednici konstatovao da su, zbog kršenja odredbi Statuta, raspušteni odbori u Podgorici i Baru, kao i da Odbor Glavnog grada nije zasijedao više od godinu.

Nastavi Citanje

Bar

Andrija Mandić na tajnom glasanju na Skupštini partije jednoglasno izabran za predsjednika NSD

Published

on

Četvrta Skupština Nove srpske demokratije (NSD) održana je danas u Staroj zgradi Vlade u Podgorici.

Započela je himnom Bože pravde, nakon čega je uslijedila stranačka himna „Onamo ‘namo„.

kupštinu je, na početku, blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Tapušković, podgorički paroh.

Prisutnima se, u uvodnom dijelu, obratio i Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

Za predsjednika stranke, u narednom četvorogodišnjem mandatu, jednoglasno je izabran Andrija Mandić, koji je bio i jedini predsjednički kandidat.

Slijedi opširnije izvještaj…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.