Connect with us

Budva

DF: Blažo i spartanskih 3,600 eura

Published

on

Odgovor DF Budva Blažu Rađenoviću prenosimo integralno:

Partijski aparatčik Blažo Rađenović, poznat po tome što kidiše na spomen – ploče i prima nezaslužene plate po dubini osjetio je potrebu da se oglasi ‘po površini’ i poručio prinudnoj upravi da treba da smjeni legalno i legitimno izabranog predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, objašnjavajući to navodnim ‘haosom’ koji je gospodin Carević, prema riječima ovog vrhunskog intelektualca i primaoca 3600 eura mjesečno preko grbače građana, ostavio.

Da poručimo Rađenoviću i Urašima kojima je izgleda oslačalo da brutalno kidišu i gaze volju građana – Budva je 30.08 rekla svoje. Koalicija za budućnost Budve je osvojila 41,40% glasova na izborima. I nema te ambasade niti službenika petog sekretara koji će to promijeniti.

Što se ostavljenog haosa tiče, savjetujemo Rađenoviću da razmisli kakve je rezultate iza sebe ostavio dok je bio na čelu Mediteran reklama, i na koji je način upravljao nekada uspješnim preduzećem koje je doveo skoro do ruba propasti. Nemojmo gospodo da se igramo sa nečim što ni na državnom nivou ne prolazi baš tako glatko. Nemate prava vi nikoga da smjenjujete niti da pozivate da se smijeni, a pošto partijski aparatčik Rađenović toliko brine o građanima, predlažemo mu za početak da se odrekne dijela svojih primanja u humanitarne ili neke druge opšte korisne svrhe, ili makar da parkira službeno vozilo i prestane da zloupotrebljava poziciju moći koja mu nije pripala na osnovu njegovog znanja, iskustva i obrazovanja.

Haos o kojem Rađenović govori, a u kojem se našla cijela država zahvaljujući URI i njihovim ‘avangardnim’ politikama koje ozbiljno dovode u pitanje osnove demokratije, makar u Budvi se ogleda u suficitu u budžetu, pripremi turističke sezone, novoj infrastrukturi, dakle svemu onome za šta se URA srećom nije pitala, jer kako izgledaju rezultati njihove politike vidmo u opštem rasulu u državi za šta su jedini i odgovorni krivci upravo ‘genijalci’ iz URE. Ali vi se svakako bolje razumijete sa kuririma ambasada nego sa građanima Crne Gore.

Niko nikoga ovdje neće smjenjivati zato što vi tako želite, a 5.06 će vam građani, sigurni smo, poslati sasvim jasnu poruku šta misle o vama i vašim nakaradnim politikama.

DF Budva

Bar

Lekić: Đukanović raspušta parlament u očaju težeći da obezbijedi imunitet

Published

on

Bivši mandatar za sastav Vlade i lider Demosa Miodrag Lekić je rekao da su prijevremeni izbori tema prvog reda.

On je kazao da u nadležnostima predsjednika države nigdje ne piše da raspušta parlament.

Kazao je da je Đukanovićeva odluka izbornog karaktera.

Mislim da to radi u očaju u težnji da obezbijedi imunitet“, rekao je Lekić.

Lekić je rekao da sada živimo haotični trenutak.

Da je bilo elementarne koordinacije u sistemu kohabitacije ovo bi se izbjeglo. Ovaj zakon je bio odbrana Ustava. Ono što bi haotičnu situaciju usmjerilo ka rješenju je aktivnost Ustavnog suda“, kazao je Lekić.

Lekić je rekao da je do sinoć do 12 sati mogla da se sastavi vlada, ali da neće biti sastavljena.

Đukanović cijelo vrijeme vodi politiku što gore to bolje. Što veća proizvodnja haosa, to je nama bolje. Ponaša se kapo parcijalni, partijski predsjednik, na primjeru ambasadora je to pokazao“, rekao je Lekić.

On je dodao da se pokazalo da je institucionalna strana države, fasada, često lažna.

Paralelno se vodila vlast, kontrolisale institucije, ne generalizujem, kontrolisano je sudstvo“, rekao je Lekić.

Lekić je rekao da bi se moglo desiti da kao predsjednik države Đukanović raspisuje izbore i da krene taj proces, a da Ustavni sud zaključi da je Đukanović neustavno raspustio parlement.

On je kazao da je više puta na pitanje šta bi se desilo ako postane premijer, a Ustavni sud ocijeni Zakon o predsjedniku neustavnim, da bi podnio ostavku.

Lekić je rekao da ne zna kako se u istu ravan stavljaju DPS i DF.

DF je pobjednik na izborima“, rekao je Lekić.

Lekić je rekao da je i on za prijevremene parlamentarne izbore.

On je kazao da je za Vladu na čijem bi čelu bio ponudio dva modaliteta.

Jedan da URA uđe sa tri poslnika koji bi glasali ili da je spolja podrži. Abazović je rekao da će da razmisli i nije mi nikad odgovorio“, poručio je Lekić.

On je kazao da kada se zaigrala varijanta da bude Abazović premijer, što je kako kaže odmah prihvatio zbog većeg cilja.

„Ne zato što mislim da mu pripada. Mislio sam da URA ima najviše interesa da bude motor da izađe iz kontroverzi Vlade sa DF. U tom smislu DF je bio predviđen i nije smetao ideološko-politički profil. Onda je URA doprinijela nekom inetersu državnom koji ja možda nisam shvatio. Svelo se na momenat da URA neće iz određenog razloga“, rekao je Lekić.

Nastavi Citanje

Bar

DF: Mandić ne bježi od sučeljavanja, dijaloga ili duela

Published

on

Iz Demokratskog Fronta oglasili su se saopštenjem na tvrdnje da predsjednički kandidat tog saveza Andrija Mandić i lider DPS-a Milo Đukanović bježe od debeta kandidata na Javnom servisu.

Saopštenje prenosimo integralno:

Andrija Mandić, kandidat koalicije Za budućnost Crne Gore, ne bježi od bilo kojeg sučeljavanja, dijaloga ili duela. To je, uostalom, pokazao svih ovih godina.

Već smo bili na RTCG, svi kandidati sa svojim idejama, predlozima, ličnostima i javnošću koja je to posmatrala.

Demokratski je pružiti priliku i drugim medijima. Sjutra smo, na primjer, na TV Vijesti.
Želimo da čujemo i uvažimo svakog i nema potrebe za ponavljanjem istog.

Andrija Mandić i njegov izborni štab samostalno i na osnovu realnih parametara i analiza procjenjuju koje su to emisije na kojima treba učestvovati i kako sve važne medije uvažiti.

Koncept debate na RTCG je imao dosta manjkavosti. Čak se može konstatovati da neki kandidati imaju svoju štopericu, kao i da se bave dječjim igrama poput nabacivanja pitanja, a onda ulaze u namještene replike i komentare kako bi i tu ugrabili više vremena.

Takođe, neki od kandidata su se razgalamili proteklih dana u vezi debate na RTCG, a i poručivali su da imaju nešto važno da saopšte našem predsjedničkom kandidatu. Andrija Mandić će u petak veče, nakon pobjedničkog skupa u Podgorici, biti učesnik debate na TV Vijesti, tako da će ostali kandidati dobiti priliku da sa njim rasprave mnoga pitanja i riješe sve nedoumice. To im je svakako i šansa da čuju program i ideje koje će Andrija Mandić realizovati nakon pobjede na predsjedničkim izborima.

Nastavi Citanje

Budva

U Lapčićima naletio kolima na bika!

Published

on

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, u mjestu Lapčići, sinoć je oko 22,45 sarti došlo do saobraćajne nezgode, u kojoj je putnički automobil, marke škoda podgoričkih registarskih tablica, udario u bika – saopšteno je iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije.

Vozač automobila je naletio na krupnog bika koji se u tom trenutku našao na magistrali. Vozilo je pretpjelo teža oštećenja a vozač je srećom ostao nepovriježđen.

Nesretna životinja ostala je da leži na putu, preniio je portal RTV Budva.

 

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.