Connect with us

Budva

Potpisan sporazum o saradnji između turističkih organizacija Trebinja i Budve

Published

on

Direktor Turističke organizacije grada Trebinja Mirjana Putica i direktor Turističke organizacije opštine Budva Nemanja Kuljača potpisali su danas protokol o saradnji koji ima za cilj formalizaciju i ozvaničenje buduće intezivnije poslovno-tehničke saradnje između ove dvije organizacije.

Potpisivanju sporazuma u Trebinju prisustvovali su gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kao i predsjednik opštine Budva Marko Carević.

Ćurić je podsjetio da su Trebinje u 2019. godini posjetili turisti iz 94 zemlje kada je zabilježeno oko 100.000 noćenja, kao i prošle godine, istakavši značaj toga.

„Ubijeđen sam da ćemo potpisivanjem današnjeg sporazuma da poboljšamo turističku sezonu u Trebinju i Budvi“, istakao je Ćurić.

Carević je rekao da je želja opštine Budva i grada Trebinja da zajednički nastupaju prema svjetskim tržištima i turističkim destinacijama, istakavši da ga današnji sporazum raduje jer je riječ o narodu iste vjere.

„Ekonomsko povezivanje je nešto na čemu treba da baziramo budućnost i samo ekonomski povezani možemo biti jači. Teritorija Budve je 60 odsto turističkog proizvoda Crne Gore i to je potencijal koji treba iskoristiti“, istakao je Carević.

Direktor Turističke organizacije grada Trebinja Mirjana Putica rekla je da je današnjim protokolom izražena saglasnost obje strane o potrebi unapređenja međusobne saradnje u turizmu i ugostiteljstvu, kroz razmjenu znanja i pozitivnih iskustava u poslovanju turističkih organizacija Trebinja i Budve.

„Izražavamo uvjerenje da je saradnja i partnerstvo u obostranom interesu te da će doporinijeti budućem uspješnijem razvoju i pozitivnim ekonomskim i drugim benefitima po obje lokalne zajednice“, rekla je Putica.

Direktor Turističke organizacije opštine Budva Nemanja Kuljača rekao je da će se saradnja dvije turističke organizacije nakon potpisivanja protokola dodatno razvijati u pravcu razmjene iskustava iz oblasti turizma ali i promocije i organizacije zajedničkih događaja koji će oplemeniti turističke ponude Trebinja i Budve.

„Nema sumnje da će prijateljstvo i saradnja naša dva lijepa grada u budućnosti biti još ljepša bolja i kvalitetnija“, rekao je Kuljača.

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Budva

Zenović: Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati

Published

on

Đorđe Zenović, nosilac liste Demokrata na lokalnim izborima u Budvi, kazao je da preliminarni podaci pokazuju da su osvojili isti broj mandata kao i na prethodnim izborima.

Rekao je na pres konferenciji da je svaki glas podrške toj stranci “apsolutno čist glas koji nije dobijen ucjenama, pritiscima i na bilo koji drugi način” i da je iz tog razloga posebno ponosan.

“Bez nas se vlast u Budvi ne može formirati”, poručio je on.

“Vidjećemo kako će teći pregovori nakon zvaničnog proglašenja rezultata. Kao što smo i najavili, sa kime možemo i ne možemo, imamo crvene granice ispod kojih ne možemo preći. Činjenica je da su se na ovim izborima pojavile nove političke grupacije koje nisu učestvovale na prethodnom, i iz tog razloga je ovaj rezultat dodatan podstrek da nastavimo jače”, kazao je Zenović.

“Sigurno je da ćemo u narednom periodu dići ovaj grad na mjesto koje mu pripada”, poručio je.

Zenović je rekao da je ključno to da su “u žestokoj konkurenciji funkcionerskih zloupotreba” prethodnih dana uspjeli da zadrže broj mandata sa prethodnih izbora.

Na pitanje TV Vijesti hoće li moći sa tim ljudima sad sjesti za pregovarački sto, rekao je:

“Sa svima ćemo… Kad se ozvaniče rezultati izbora, vidjećemo. Sješćemo svakako, mi imamo neke granice ispod kojih nećemo preći, zahtjeve koji se prije svega tiču javnog interesa i onoga što Budva u naredne četiri godine mora da ispuni. Otvoreni smo za razgovor sa svima, vidjećemo ko će nas prvi pozvati, tu smo svakako”.

(Vijesti)

Nastavi Citanje

Budva

Mandić proglasio pobjedu koalicije Za budućnost Budve

Published

on

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, koji je u štabu liste “Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj, kazao je da su građani na današnjim lokalnim izborima održali čas demokratije.

“Naša koalicija osvojila 25,41 odsto glasova, objavljujem da smo pobijedili“, rekao je Mandić.

Mandić je kazao da jedino neće pregovarati sa Demokratskom partijom socijalista oko vlasti.

Nastavi Citanje

Budva

Jovanović: Naša lista biće najjača u novom parlamentu Budve, nema vlasti bez nas!

Published

on

Nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović poručio da je njegova lista apsolutni pobjednik izbora u toj opštini sa devet mandata na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova.

“Kao što sam najavio na završnoj tribini i sada imam samo jedno da kažem – proglašavam pobjedu naše liste, ona će biti najjača u u budućem sastavu parlamneta”, rekao je Jovanović.

Naglašava da sve to pokazuje da je njegova lista više nego dvostruko jača od Nove srpske demokratije…

“Koja je provodila funkcionersku kampanju i Budva je dala odgovor. Naš rezultat nekoliko puta je bolji od Pokreta Evropa sad… Budva ne želi da se pita Podgorica. Mi ćemo upravljati Budvom sa pozicije predsjednika Opštine u naredne četiri godine”.

Dodaje i da rezultat pokazuje da “niko drugi osim njih ne može da formira vlast”.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.