Connect with us

Budva

Potpisan sporazum o saradnji između turističkih organizacija Trebinja i Budve

Published

on

Direktor Turističke organizacije grada Trebinja Mirjana Putica i direktor Turističke organizacije opštine Budva Nemanja Kuljača potpisali su danas protokol o saradnji koji ima za cilj formalizaciju i ozvaničenje buduće intezivnije poslovno-tehničke saradnje između ove dvije organizacije.

Potpisivanju sporazuma u Trebinju prisustvovali su gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kao i predsjednik opštine Budva Marko Carević.

Ćurić je podsjetio da su Trebinje u 2019. godini posjetili turisti iz 94 zemlje kada je zabilježeno oko 100.000 noćenja, kao i prošle godine, istakavši značaj toga.

„Ubijeđen sam da ćemo potpisivanjem današnjeg sporazuma da poboljšamo turističku sezonu u Trebinju i Budvi“, istakao je Ćurić.

Carević je rekao da je želja opštine Budva i grada Trebinja da zajednički nastupaju prema svjetskim tržištima i turističkim destinacijama, istakavši da ga današnji sporazum raduje jer je riječ o narodu iste vjere.

„Ekonomsko povezivanje je nešto na čemu treba da baziramo budućnost i samo ekonomski povezani možemo biti jači. Teritorija Budve je 60 odsto turističkog proizvoda Crne Gore i to je potencijal koji treba iskoristiti“, istakao je Carević.

Direktor Turističke organizacije grada Trebinja Mirjana Putica rekla je da je današnjim protokolom izražena saglasnost obje strane o potrebi unapređenja međusobne saradnje u turizmu i ugostiteljstvu, kroz razmjenu znanja i pozitivnih iskustava u poslovanju turističkih organizacija Trebinja i Budve.

„Izražavamo uvjerenje da je saradnja i partnerstvo u obostranom interesu te da će doporinijeti budućem uspješnijem razvoju i pozitivnim ekonomskim i drugim benefitima po obje lokalne zajednice“, rekla je Putica.

Direktor Turističke organizacije opštine Budva Nemanja Kuljača rekao je da će se saradnja dvije turističke organizacije nakon potpisivanja protokola dodatno razvijati u pravcu razmjene iskustava iz oblasti turizma ali i promocije i organizacije zajedničkih događaja koji će oplemeniti turističke ponude Trebinja i Budve.

„Nema sumnje da će prijateljstvo i saradnja naša dva lijepa grada u budućnosti biti još ljepša bolja i kvalitetnija“, rekao je Kuljača.

Bar

Poruka DF-a sa 140 bilborda: DA POBIJEDIMO MILA ĐUKANOVIĆA, GLASAMO MILATOVIĆA!

Published

on

Od večeras će se sa više od 140 bilborda, koje je Demokratski front koristio u predsjedničkoj kampanji Andrije Mandića, a za koje je DF produžio zakup, slati poruka članovima i simpatizerima ovog bloka kao i ostalim građanima:

DA POBIJEDIMO MILA ĐUKANOVIĆA, GLASAMO MILATOVIĆA!

Nastavi Citanje

Bar

VREMENSKA PROGNOZA: Sjutra sunčano, do 21 stepeni

Published

on

U Baru i Budvi sjutra će biti pretežno sunčano, a najviša dnevna temperatura iznosiće 21 stepen.

Kako je najavljeno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, vjetar će biti slab do umjeren promjenljiv, prijepodne ponegdje umjeren do pojačan, sjeverni.

Jutarnja temperatura u Baru i Budvi kretaće se oko 10 stepeni a u ranim popodnevnim satima očekuje se da pređe 20. podiok Celziusove skale.

Nastavi Citanje

Budva

TO Budva i turistička privreda grada predstavili ponudu na sajmovima turizma u Varšavi, Pragu i Beču

Published

on

Predstavnici Turističke organizacije opštine Budva tokom prošle sedmice su na turističkim berzama u Varšavi, Pragu i Beču promovisali Budvu kao turističku destinaciju, hotelski i privatni smještaj, gastro potencijale i aktivni turizam.


Sa sajma u Varšavi, Foto: TO Budva

Nastupi u Varšavi i Beču su organizovani od strane Nacionalne turističke organizacije, dok je TO Budva bila nosilac nastupa u Pragu.

“Sajam ITTF u Varšavi je jedan od najznačajnijih događaja na tržištu Poljske, u okviru kojeg se predstavilo preko 850 izlagača iz više od 30 svjetskih destinacija. Na sajmu turizma “Holiday World & Region World” u Pragu, Crna Gora se predstavila zajedno sa 307 izlagača iz 26 zemalja, dok je “Ferienmesse” u Beču, najveći sajam turizma u Austriji, sa prosječnom posjetom od 150.000 ljudi, a ove godine je učestvovalo više od 900 izlagača iz 70 svjetskih zemalja”, navodi se u saopštenju TO Budva.


Predstavljanje ponude u Pragu, Foto: TO Budva

Oni su kazali da su, pored predstavnika Nacionalne turističke organizacije i lokalnih turističkih organizacija, na ovim turističkim berzama bili su prisutni i predstavnici ministarstva turizma, Nacionalnih parkova Crne Gore, nacionalne avio kompanije “Air Montenegro”, kao i predstavnici turističke privrede, među kojima su bili i Hotelska grupa “Budvanska rivijera”, “Montenegro stars hotels group” i budvanski hotel “Park”.


Sajam u Beču, Foto: TO Budva

U okviru učešća na sajmu u Pragu, kako su napomenuli, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je u saradnji sa avio – kompanijom Air Montenegro organizovala B2B radionicu za turoperatore i medije iz Češke i Slovačke.

“Posjetioci sajmova u Varšavi, Beču i Pragu su većinom srednje i starije dobi, zainteresovani za boravak u prirodi, posjetu kamperima, šetnje zaleđem. Periodi godine u kojima planiraju da posjete Budvu i Crnu Goru uopšte su april, maj, jun, septembar i oktobar. Veliki broj potencijalnih turista je već boravio u našoj destinaciji i želi da ponovi lijepo iskustvo”, zaključuje se u saopštenju TO Budva.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.