Connect with us

Bar

Begzić podnio krivične prijave protiv više NN lica u Višem državnom tužilaštvu!

Published

on

 

 

Baranin Edin Begzić kazao je da je podnio glavnom podnio krivičnu prijavu protiv više nepoznatih lica u Višem državnom tužilaštvu specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.

Podsjećamo on je krajem decembra prošle godine objavio preko Youtube kanala da je naoružan, i prijeteći eksplozivom, tražio da se obeštete bivši radnici “Primorke“.

Begzić je 28. decembra u ranim jutarnjim satima oblijepio poslovnicu banke natpisom “Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke”, te prijetio da će aktivirati eksploziv, zahtijevajući da se bivšim radnicima kompanije u stečaju “Primorka” isplate zaostale zarade.

U toj kompaniji su radili njegovi roditelji koji su takođe ostali bez posla i zarada.

Nakon višečasovne blokade dijela centra Bara i prijetnji da će aktivirati eksploziv ispred poslovne banke, Begzić se predao policiji poslije razgovora sa pripadnicima policije i potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem.

Begzić je zbog ovog djela osuđen je na dva mjeseca zatvora koja je odslužio boraveći u pritvoru od 30. decembra prošle godine.

Begzić je od SDT-a tražio da se da se ispita tužilac, koje je pokrenuo postupak protiv nekadašnjeg stečajnog upravnike fabrike „Primorka“ Bar Žarka Ostojića, istog dana kada je on protestovao ispred barske filijale NLB Banke, i okolnosti zašto to nije ranije urađeno, ali i da se utvrdi na osnovu kojih dokumenata i dokaza je ovo lice pokrenulo postupak protiv Ostojića. Begzić takođe traži da se dođe do podataka kada su ti dokazi i dokumentacija predate Višem državnom tužilaštvu i zašto se čekalo do 28. decembra 2021. godine sa pokretanjem postupka, ako su dokazi i dokumentacija doneseni i predati „mnogo, mnogo godina ranije“.

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Ilegalne aktivnosti na Skadarskom jezeru pratiće se sa 138 kamera, pet dronova i termovizijskim dronom za noćno osmatranje!

Published

on

Ilegalne aktivnosti u Nacionalnom parku Skadarsko jezero pratiće 138 kamera, pet dronova sa pilotima i jedan termovizijski dron za noćno osmatranje, saopšteno je iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Kako se navodi u saopštenju, opremu je ustupila Agencija i volonteri NPCG.

Većina kamera opremljena je karticama i lokatorima, tako da će u istom momentu snimak biti poslat Službi zaštite NP Skadarsko jezero i Agenciji. Stoga, molimo da ih ne uklanjate u koliko ih pronađete jer ste već snimljeni”, navodi se u saopštenju.

Jedan dio ove opreme je već u funkciji.

Ovih dana nastavljamo postavljanje… Konačno ćemo znati brojno stanje vidre u kanalima, te sakupiti snimke gniježđenja značajnijih vrsta ptica”, navodi se u saopštenju.

Juče su zamijenili i akumulator na kameri u rezervatu Pančeva oka kako bi sa bezbjedne udaljenosti snimali situaciju na platformama za gniježđenje pelikana koja za sada, nije baš ohrabrujuća.

Ilegalne aktivnosti biće, preko Službe zaštite, procesuirane policiji i tužilaštvu”, zaključili su iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Nastavi Citanje

Bar

Bar predstavio turističku ponudu na sajmu u Beču

Published

on

Turistička organizacija Bar predstavlja turističku ponudu opštine Bar na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2020“ koji se održava od 16. do 19. marta u Beču, u okviru štanda Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Sajam „Ferienmesse Wien“  je najveći sajam turizma u Austriji, sa prosječnom posjetom od 150.000 ljudi,  a učestvuje više od 900 izlagača iz 70 zemalja.

Poznavajući navike austrijskih turista, tokom promocije u Beču, očekivano najviše interesovanja je bilo za: kampove, biciklističke i pješačke staze, seoski turizam i kulturna dobra..

Takođe će  posjetioci  imati priliku da kroz sastanke i promotivni materijal, dobiju informacije o kompletnoj turističkoj ponudi Bara sa posebnim akcentom na aktivni turizam za koji vlada najveće interesovanje.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore svoju ponudu uz turističku organizaciju Bar i “Hotela Kalamper & SPA”  predstavljaju i lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Ulcinja i Podgorice.

Nastavi Citanje

Bar

TO Bar na sajmu turizma u Varšavi „ ITTF Warsaw“ 2023

Published

on

Turistička organizacija Bar predstavlja ponudu naše opštine na jednom od najvažnijih međunarodnih događaja u sektoru turizma u Poljskoj, sajmu „ITTF Warsaw 2023″ koji se održava od 16. do 18. marta u Varšavi, a na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Prvi dan sajma je bio posvećen  poslovnim sastancima, dok su drugi i treći dan namijenjeni svim posjetiocima.

Brojnim posjetiocima našeg štanda smo putem kvalitetnog i raznovrsnog turističkog materijala približili  aktuelnu ponudu barske opštine.Posebno bismo istakli interesovanje za kulturna dobra, vinarije i vinske rute, kao i za hotele sa četiri i tri zvjezdice manjeg kapaciteta. Od izuzetnog značaja je što je turistička privreda našeg grada prepoznala interes i nastupila zajedno sa nama na ovom sajmu.

Tržište Poljske spada u red prioritetnih emitivnih tržišta za Crnu Goru sa kojeg se bilježi kontinuirani rast turističkog prometa u prethodnom periodu. U 2022. Godini je ostvareno 14 249 dolazaka, što je 90% više u odnosu na 2021. godinu, a ostvarili su 94 746 noćenja što je 82% više u odnosu na 2021. godinu. Dobroj posjeti sa ovog tržišta u značajnoj mjeri doprinosi sve bolja aviopovezanost. U toku su pregovori uvođenja diretnih avio linija sa Poljskog tržišta.

Na štandu NTO CG su pored TO Bar svoju ponudu predstavile i lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Herceg Novog i Ulcinja.

 

 

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.