Connect with us

Bar

Buking na zadovoljavajućem nivou, pred nama je, ipak, dobra turistička sezona!

Published

on

Direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Ana Tripković Marković, smatra da će ova turistička sezona biti dobra, a podaci privrede pokazuju da je buking za sada na zadovoljavajućem nivou.

Tripković Marković je navela da je cilj da NTO uradi maksimum, što je do njih, u promociji destinacije, prenosi portal RTCG.

“Vidjećemo šta će biti, mnogo toga će zavistiti od načina na koji će se ova kriza riješiti. Vjerujem da će ipak biti dobra sezona, ne samo zato što je to moja subjektivna procjena, prema podacima koje smo dobili od privrede, buking je za sada na zadovoljavajućem nivou”, navela je Tripković Marković u emisiji Radija Crne Gore Link.

Ona je rekla da najviše bukinga za sada ima iz zemalja Zapadne Evrope i iz Izraela. Sadašnji buking sa skandinavskog tržišta je, kako je dodala, na novou iz 2019. godine.

“Turizam je i patriotizam i svi smo mi ambasadori svoje destinacije”, poručila je Tripković Marković.

Ona je kazala da ohrabruje istraživanje Evropskog savjeta za putovanja, koje pokazuje da tri od četiri Evropljanina planiraju da putuju ove godine.

Ohrabrujuće je, kako je dodala, što su im mediteranske zemlje glavna tražnja.

Tripković Marković je navela i da je primjetan kasniji buking putovanja.

“Sudeći po ovim podacima, ljudi su željni putovanja”, navela je Tripković Marković i dodala kako imamo razloga da se radujemo predstojećoj sezoni.

Tripković Marković je ponovila i da budžet NTO drastično smanjen za ovu godinu, posebno za promotivne aktivnosti.

“Imamo 14 odsto budžeta iz prethodne godine, to je oko 300 hiljada eura za čitavu godinu, što ne može biti dovoljno za promotivne aktivnosti”, tvrdi Tripković Marković.

Ona je kazala da je analiza, koju je uradila po stupanju na dužnost, pokazala da se namjenski prihodi ne preusmjeravaju ka NTO-u, na način na koji se to preusmjerava lokalnim turističkim organizacijama.

NTO je, kako je saopštila, po tom osnovu za deset godina zakinuta za 13 miliona eura.

Ona je rekla da je međunarodna promocija skupa i da se to dugoročno mora osjetiti.

Tripković Marković je podsjetila i da su ukrajinsko i rusko tržište zajedno, na drugom mjestu po učešću u turističkom prometu u Crnoj Gori.

Zbog toga je, kako smatra, potrebno privući nova tržišta. Zbog toga je NTO crnogorsku ponudu predstavila na sajmovima u Parizu, Londonu, Barseloni.

Ona je podsjetila i na učešće Crne Gore na svjetskoj izložbi Expo Dubai, kao i da ove godine imamo direktne letove iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Tripković Marković je rekla da ćemo imati i dobru povezanost sa Velikom Britanijom. Među značajnim tržištima navela je i Izrael, Luksemburg, odakle imamo direktne letove, kao i sa Mađarskom i Češkom.

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Ilegalne aktivnosti na Skadarskom jezeru pratiće se sa 138 kamera, pet dronova i termovizijskim dronom za noćno osmatranje!

Published

on

Ilegalne aktivnosti u Nacionalnom parku Skadarsko jezero pratiće 138 kamera, pet dronova sa pilotima i jedan termovizijski dron za noćno osmatranje, saopšteno je iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Kako se navodi u saopštenju, opremu je ustupila Agencija i volonteri NPCG.

Većina kamera opremljena je karticama i lokatorima, tako da će u istom momentu snimak biti poslat Službi zaštite NP Skadarsko jezero i Agenciji. Stoga, molimo da ih ne uklanjate u koliko ih pronađete jer ste već snimljeni”, navodi se u saopštenju.

Jedan dio ove opreme je već u funkciji.

Ovih dana nastavljamo postavljanje… Konačno ćemo znati brojno stanje vidre u kanalima, te sakupiti snimke gniježđenja značajnijih vrsta ptica”, navodi se u saopštenju.

Juče su zamijenili i akumulator na kameri u rezervatu Pančeva oka kako bi sa bezbjedne udaljenosti snimali situaciju na platformama za gniježđenje pelikana koja za sada, nije baš ohrabrujuća.

Ilegalne aktivnosti biće, preko Službe zaštite, procesuirane policiji i tužilaštvu”, zaključili su iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Nastavi Citanje

Bar

Bar predstavio turističku ponudu na sajmu u Beču

Published

on

Turistička organizacija Bar predstavlja turističku ponudu opštine Bar na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2020“ koji se održava od 16. do 19. marta u Beču, u okviru štanda Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Sajam „Ferienmesse Wien“  je najveći sajam turizma u Austriji, sa prosječnom posjetom od 150.000 ljudi,  a učestvuje više od 900 izlagača iz 70 zemalja.

Poznavajući navike austrijskih turista, tokom promocije u Beču, očekivano najviše interesovanja je bilo za: kampove, biciklističke i pješačke staze, seoski turizam i kulturna dobra..

Takođe će  posjetioci  imati priliku da kroz sastanke i promotivni materijal, dobiju informacije o kompletnoj turističkoj ponudi Bara sa posebnim akcentom na aktivni turizam za koji vlada najveće interesovanje.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore svoju ponudu uz turističku organizaciju Bar i “Hotela Kalamper & SPA”  predstavljaju i lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Ulcinja i Podgorice.

Nastavi Citanje

Bar

TO Bar na sajmu turizma u Varšavi „ ITTF Warsaw“ 2023

Published

on

Turistička organizacija Bar predstavlja ponudu naše opštine na jednom od najvažnijih međunarodnih događaja u sektoru turizma u Poljskoj, sajmu „ITTF Warsaw 2023″ koji se održava od 16. do 18. marta u Varšavi, a na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Prvi dan sajma je bio posvećen  poslovnim sastancima, dok su drugi i treći dan namijenjeni svim posjetiocima.

Brojnim posjetiocima našeg štanda smo putem kvalitetnog i raznovrsnog turističkog materijala približili  aktuelnu ponudu barske opštine.Posebno bismo istakli interesovanje za kulturna dobra, vinarije i vinske rute, kao i za hotele sa četiri i tri zvjezdice manjeg kapaciteta. Od izuzetnog značaja je što je turistička privreda našeg grada prepoznala interes i nastupila zajedno sa nama na ovom sajmu.

Tržište Poljske spada u red prioritetnih emitivnih tržišta za Crnu Goru sa kojeg se bilježi kontinuirani rast turističkog prometa u prethodnom periodu. U 2022. Godini je ostvareno 14 249 dolazaka, što je 90% više u odnosu na 2021. godinu, a ostvarili su 94 746 noćenja što je 82% više u odnosu na 2021. godinu. Dobroj posjeti sa ovog tržišta u značajnoj mjeri doprinosi sve bolja aviopovezanost. U toku su pregovori uvođenja diretnih avio linija sa Poljskog tržišta.

Na štandu NTO CG su pored TO Bar svoju ponudu predstavile i lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Herceg Novog i Ulcinja.

 

 

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.