Connect with us

Bar

Podrška barskim poljoprivrednicima i zanatlijama do 10.000 eura

Published

on

Opština Bar raspisala je Javni poziv za učešće u Programu podrške razvoju poljoprivrede za mlade poljoprivrednike kao i Javni poziv za za učešće u Programu za podršku razvoja zanatsva kroz finansijsku podršku. Ovim, već tradicionalnim, programima podrške ekonomskoj aktivnosti u gradu, nastavljaju, kako su kazali, da podstiču samozapošljavanje i razvoj malih biznisa, prenosi RTCG.

Kada je u pitanju konkurs za mlade poljoprivrednike, ukupan iznos sredstava opredijeljenih za raspodjelu iznosi 40.000 eura, a najviši iznos dodijeljenih sredstava po pojedinačnom biznis planu iznosi 10.000 eura. “Pravo da se prijave imaju nezaposlena lica do 30 godina koja se se nalaze na evidenciji ZZZ CG- Biro rada Bar koja žele da se bave poljoprivredom”m navodi se u saopštenju.

Sredstva se mogu koristi za primarnu poljoprivrednu proizvodnju kao što je nabavka mehanizacije i opreme, domaćih životinja i pčela, plastenika, obnova ili podizanje novih zasada i slično, odnosno za preradu poljoprivrednih proizvoda kroz dobijanje gotovog proizvoda sopstvenom proizvodnjom.

“Takođe, raspisan je  i Javni poziv za za učešće u Programu za podršku razvoja zanatsva na koji pravo da apliciraju imaju zanatlije koje su registrovane u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, preduzetnici i privredna društva u skladu sa Zakonom o zanastvu kojima je pretežna djelatnost obavljanje jednostavnog ili složenog zanata, registrovane zanatlije koje imaju Prijavu za obavljanje zanatske djelatnosti podnijetu Sekretarijatu za privredu Opštine Bar, kao i nezaposlena lica sa prebivalištem u opštini Bar”, kazali su iz Opštine.

Ukupan iznos sredstava opredijeljenih za podršku projektima zanatlija iznosi 20.000 eura, a najviši iznos sredstava po pojedinačnom projektu iznosi 2.000 eura.

“Ukoliko u osnivačkoj strukturi preduzeća u vlasništvu učestvuju osobe ženskog pola ili osobe koje imaju do 30 godina starosti, odobreni projekat se finansira u iznosu od 100% opravdanih troškova. Sredstva se mogu koristiti za finansiranje troškova za nabavku opreme i repromaterijala, promociju zanata ili obuke i edukacije u vezi konkretnih zanata”, zaključili su iz opštine.

Bar

Đukanović se uvjerio da su mu “džepovi” sa glasačima u Sutomoru prazni

Published

on

Da su mu “džepovi” sa glasačima u Sutomoru prazni, predsjednički kandidat DPS-a Milo Đukanović uvjerio se i danas tokom posjete ovom turističkom naselju.

Sudeći po fotografiji na kojoj se obraća malobrojnim pristalicama, Đukanović ni u drugom krugu predsjedničkih izbora neće moći da računa na dobar rezultat u Sutmoru.

U prvom krugu, kadndiat DPS-a je osvojio više nego duplo manje glasova od kandidata izborne većine koji će, kako je saopšteno iz tabora DF-a, Demokrata i Ujedinjene Crne Gore sliti u podršku Jakovu Milatoviću, kandidatu Evrope sad.

 

Skroman broj pristalica dočekao ga je i u Baru. Skup u naselju Podi djelovao je nestvarno za nekadašnjeg nedodirljivog gospodara Crne Gore.

Nastavi Citanje

Bar

Lidija Đukanović sa nakitom od 16,800 dolara na Alijansi žena DPS-a!

Published

on

Prva dama Crne Gore pojavila se nedavno na događaju koji je u Nikšiću organizovala Alijanse žena DPS-a sa nakitom vrijednim 16,800 dolara!

Đukanovićeva je na ovom skupu poručila je da je ponosna šta je sve njen muž Milo postigao kao i na svoju porodicu, i unuke koji su “doprinijeli da dodatno shvatimo šta su prave vrijednosti i šta je najvažnije u životu svakog čovjeka”.

Dirljiva poruka prve dame prošla je, međutim, u sijenci nakita koji je imala na sebi tokom ovog skupa ogrlicu i dijamantski krst koji koštaju 16.850 dolara!

Riječ je o komadu nakita koji je vrijedan oko 37 minimalnih plata u Crnoj Gori!

Na zvaničnom sajtu Agencije za sprječavanje korupcije nema podataka da je u svojim imovinskim kartonima predsjednik države prijavio postojanje tog vrijednog nakita.

U novembru prošle godine mediji su objavili da su iz te institucije, kojom rukovodi Jelena Perović, najavili postupak vezan za porodicu Đukanović, odnosno da će pod lupom biti prva dama i njen skupocjeni stajling.

Đukanovićeva je i ranije skretala pažnju glamuroznim komadima garderobe pa se tako recimo, zimus na protestu “Ima nas” pojavila u Diorovom kompletu koji košta 5,500 eura…

Prema pisanju Monitora na vrhu liste najbogatijih porodica, “mora biti porodica Đukanović”.

“Bogatstvo porodice Đukanović prepoznali su i u svijetu. Aktuelni predsjednik Crne Gore i njen dvodecenijski premijer Milo Đukanović našao se i na Forbosovoj listi najbogatijih vladara svijeta, sa bogatstvom procijenjenim na 167 miliona.  No, taj broj je u stvari procjena bogatstva Đukanovića još iz 2009. godine. Tokom deset godina koje su uslijedile, u porodici Đukanović stasao je još jedan milioner. Predsjednikov sin Blažo postao je biznismen u jednom od najunosnijih poslova –  izgradnji hidorelektrana. Samo ta činjenica dovoljna je za procjenu da je bogatstvo ove porodice mnogo veće.

Kako se Đukanović s  platom koja ne prelazi hiljadu eura,  našao na listi najbogatijih svijeta? Kako je mlađahni premijer siromašne zemlje koji je nosio džemper, postao premijer i predsjednik još siromašnije zemlje koji  samo na ruci ima satove vrijedne milion eura.

Više svjedoka tvrdilo je da je Đukanović prve velike novce u stvari zaradio od šverca cigareta. Zbog kog se našao i na međunarodnoj optužnici za šverc cigareta“, pisao je Monitor.

Nastavi Citanje

Bar

Published

on

U prostorijama Nove srpske demokratije Bar večeras je održan sastanak između predstavnika Nove srpske demokratije i Evrope sad u cilju zajedničke podrške Jakovu Milatoviću u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Preovladavala je prijateljska atmosfera i iskazano jedinstvo u pogledu organizacije izbornoh aktivnosti.

Predstavnici OO NSD Bar su istakli da će uložiti maksimalne napore da se tehnickom i organizacionom smislu pomogne kolegama iz Evropa sad kako bi Jakov Milatović ostvario što bolji rezultat u Baru.

Svi prisutni su izrazili zadovoljstvo izbornim rezultatom koji su ostvarili predsjednički kandidati koji su izraz većinske volje naroda od 30.avgusta 2020. godine, a koji su zajedno imali u prvom krugu izbora imali više glasova od predsjedničkog kandidata DPS-a“, saopšteno je iz NSD Bar.

Oni vjeruju da će broj glasova koji ostvari Milatović u drugom krugu biti još i veći, te da će “posljednji balkanski diktator biti proslost Crne Gore“.

Zajedničkom sastanku su prisustvovali ispred Evrope sad odbornik Darko Janković i funkcioneri Miloš Marković i Dobrica Ćorić, a ispred Nove srpske demokratije odbornik Branimir Lakićević i funkcioneri Marko Maraš i Branko Knežević.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.