Connect with us

Budva

Carević poštuje standarde: Dva mandata dosta, povlači se sa “kormila” Budve, ostaje u politici!

Published

on

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, obratio se danas javnosti na konferenciji za medije. Carević je na početku konferencije rekao da želi da se obrati građanima i građankama Budve i objasni razlog svog današnjeg obraćanja.

– Dozvolite mi da se u svojstvu predsjednika Opštine Budva prije svega zahvalim na ogromnoj podršci koju ste mi ukazali u prethodnom periodu i da naglasim da mi čini veliku čast što sam imao priliku da vršim funkciju predsjednika opštine od 5. januara 2019. godine. Za mene je ovo velika čast ali i ogromna obaveza da sa ovog mjesta pomognem gradu da krene putem oporavka i razvoja, što često nije bilo nimalo lako. Suočio sam se sa brojnim problemima od prvog dana kada sam stupio na dužnost koji su pratile ucjene od strane koalicionih partnera i stalna opstrukcija u radu. Navikao sam da u životu idem težim putem tako da mi ovo nije predstavljalo nikakav novitet i radio sam najbolje što sam mogao – saopštio je Carević.

U prethodnom periodu uspjeli da vrate naslijeđeni dug od 40 miliona

– Kada pogledam unazad, ova opština je uspjela da konsoliduje svoje javne finansije jer smo zaustavili organizovani kriminal i korupciju i u tom postupku krenuli smo baš od funkcije prvog čovjeka grada. Zbog toga smo upsjeli da vratimo preko 40 miliona naslijeđenog duga, da isplatimo sva kreditna zaduženja, da isplatimo reprogram poreskog duga za doprinose iz ranijeg perioda, da redovno isplaćujemo plate i zarade svim zaposlenimaa i finansiramo sve tekuće rashode. Na današnji dan Opština Budva ima preko 7 miliona na svom računa i nije dužna nikome niti jedan jedini cent. Uspjeli smo da u ove tri godine imamo investicioni ciklus od 36 miliona eura koje su uložene u grad, u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu, u nova igrališta, nove ulice, nove kružne tokove i raskrsnice. Iza nas su uspješno realizovane turističke sezone posebno ona 2019 godine kada smo postigli rekord. Za nama je i dvije teške godine borbe sa kovidom koji je usporio razvoj grada i našu glavnu privrednu granu turizam.

Carević posebno naglašava da zalago za princip smjenjivosti vlasti i istakao da je razlog njegovog današnjeg obraćanja to da “želim da obavijestim javnost da sam se od prvog do poslednjeg dana kada sam se uključio u politiku zalagao i zalažem se za princip smjenjivosti vlasti. Uspjeli smo da nakon 30 godina smijenimo odnarođeni režim koji je pljačkao građane i stvarao nepravdu na svim nivoima. Od 2016. godine DPS više nije na vlasti u Budvi, a takođe smo ih i 2020 godine porazili do te mjere da se više u tom formatu ne mogu vratiti na vlast. Princip smjenjivosti vlasti podrazumijeva ne samo promjenu vlast već i personalnu promjenu onih koji vrše javne funkcije. U dva izborna ciklusa bio sam nosilac liste Demokratskog fronta u Budvi i oba puta smo pobijedili DPS. Poslednji put najubljedljivije kada smo pored izborne volje branili naše svetinje, branili našu Srpsku Pravoslavnu Crkvu. Na tu borbu sam posebno ponosan i biću do kraja života zadovoljan jer sam bio dio neponovljive, nesvakidašnje i svetosavke pobjede – iskatao je predsjednik Opštine Budva”.

“Ni jedna vlast ne treba da traje 30 godina a posebno ne da isti pojedinci vrše funkcije 30 godina”

– Lično smatram da je biti u dva mandata, ili u dva izborna ciklusa, predsjednik opštine dovoljno za svakog pojedinca. U Crnoj Gori ne treba više niti jedna vlast da traje 30 godina a posebno ne da isti pojedinci vrše funkcije 30 godina. U tom smislu, želim da vas obavijestim da na izborima koji su raspisani 5.juna u Budvi neću biti nosilac liste DF. Iako sam za ova dva izborna ciklusa ukupno bio predsjendik opštine 3,5 godine mislim da je to bilo dovoljno i da treba šansu ukazati drugima. U savremenom svijetu postoji već demokratski standard da dva puta uzastupno najviše možete biti predsjednik i ne vidim razlog zašto u Crnoj Gori ne bi smo uveli takvu praksu. Znam da je neubičajeno da se neko povlači u trenutku kada je najjači, kao što to radim upravo ja znajući da u ovom trenutku lista koju sam predvodio na prethodnim izborima ima podršku 51,40 % građana Budve i da bi vjerovatno osvojila apsolutnu vlast – saopštio je Carević.

Više puta sam javno saopštio da se nisam uključio u politiku da bih se borio za funkcije već da bih pomogao da ova zemlje krene pravim putem i da naše društvo i naš narod osjete boljitak promjena kada DPS pošaljemo u političku prošlost. Povjerenje građana da vodim ovaj grad dobio sam na izborima 30.avgusta 2020. godine. Ultimatumi koji su dolazili da podnesem ostavku značili su promjenu izborne volje i iz tog razloga nisam pristao na ucjene niti sam na to imao pravo. Da su građani smatrali da neko drugi treba da vodi ovaj grad onda bi to jasno iskazali na izborima. Oni koji su frustrirani svojim izbornim rezultatom pokušali da su mijenjanjem izborne volje ponište izbore i obesmisle osnovna pravila demokratije.

“Račun polažem i isključivo sam ga polagao građanima Budve”

– Odluka da se povučem sa funkcije predsjednika opštine ne datira od juče niti je donijeta iz razloga što je to neko tražio a pogotovo ne što je to neko očekivao. Račun polažem i isključivo sam ga polagao građanima Budve čija je izborna volja obavezujuća za svakoga, a za mene pogotovo. Kako sam dva puta bio nosilac liste i u dva izborna ciklusa predsjednik opštine, mislim da je to dovoljno dug period za vršenje bilo koje javne funkcije. Lično, nemam namjeru da više obavljam tu funkciju i iz tog razloga nisam ni nosilac liste DF na predstojećim izborima jer ne bi bilo pošteno prema građanima da tražim njihovu podršku a da kasnije prepustim funkciju predsjednika nekome drugome. Iako postoji takva praksa u Crnoj Gori ja mislim da je treba mijenjati jer to u neku ruku znači prevaru ili obmanu birača.

“Listu DFa u Budvi predvodiće gospodin Milo Božović”

– Imajući u vidu sve navedeno, želim da obavijestim javnost da će listu DF u Budvi predvoditi gospodin Milo Božović, poslanik u Skupštini Crne Gore a raniji menadžer opštine Budva koji je i moj lični i porodični prijatelj. Lista koju će on predvoditi ima moju apsolutnu podršku i moja je želja i preporuka građanima Budve da ta lista ostvari jači rezultat nego što smo ostvarili na prethodnim izborima. Mi smo na zajedničkom putu oporavka i razvoja Budve u korist svih građana i kao takvi manje je važno ko je nosilac liste, da li je neko na listi ili ne, ako smo posvećeni dobrobiti našem gradu. Zbog svega lošeg što se dešavalo u vremenu iza nas, želio bih da ova lista dobije aspolutnu podršku građana Budve i da preuzme odgovornost za dalje upravljanje gradom u punom kapacitetu. Zato pozivam sve svoje sugrađane da podrže listu koju će predvoditi Milo Božović jer je ona jedini garant da će Budva nastaviti da ide naprijed i da se razvija u pravom smjeru.

“Ovaj grad zaslužuje najbolje”

– Ovom prilikom želim da se zahvalim svima na dosadašnjoj podršci i da kažem da kada se na kraju podvuče crta da sam siguran da smo mnogo toga dobrog uradili za Budvu i njene građane. Bez obzira na opstrukcije, na izmišljanje raznoraznih afera, na podmetanja kojih je bilo svakodnevno, na medijske napade i izmišljotine, svakodnevno smo radili za dobrobit grada. Za nekoga bi možda ova atmosfera bila neizdrživa ali ko god me poznaje zna da je za mene bila podstrek više i motiv da dokažem da možemo bolje i da možemo više. Što su više napadali to je za mene dokaz bio da smo na pravom putu.

Još jednom, hvala na ukazanom povjerenju i ovim putem pozivam građane Budve da na predstojećim izborima još jednom potvrdimo da su oni koji su opljačkali grad, ali i oni koji su bili ometači njegovog razvoja u prethodnom mandatu, politička prošlost i da im nije mjesto i lokalnoj upravi. Ovaj grad zaslužuje najbolje a jedini garant za to je naša lista koju će predvoditi Milo Božović. Ja mu ovom prilikom želim svu sreću i što bolji izborni rezultat, ubijeđen da ću mu nakon 5 juna ova godine predati upravljanje gradom i da će Budva biti u sigurnim rukama.

“Lokalna lista DF-a osvojila 800 glasova više nego državna lista DF-a”

– Posebno želim da se zahvalim svim građanima koji su povjerenje ukazali listi koju sam predvodio na izborima 2016 i 2020 godine i da kažem da mi čini veliku čast što je određeni broj naših sugrađana na prošlim izborima na lokalnom nivou podržao listu koju sam predvodio iako su na parlamentarnim izborima istog dana glasali druge liste na državnom nivou. Činjenica da je naša lokalna lista DF-a osvojila 800 glasova više nego državna lista DF-a, pokazuje da je veliki broj naših sugrađana prepoznao da sam radio u opštem a ne ličnom, partijskom ili bilo kom drugom interesu, što za mene predstavlja posebnu vrstu zadovoljstva jer nisu robovali partijskim opredeljenjem već su cijenili ono dobro što smo uradili za ovaj grad.

“Ne povlačim iz politike već da ću i te kako biti prisutan u političkim procesima i političkom životu Crne Gore”

– Da ne bi bilo ikakve dileme ili pogrešnih tumačenja, želim da naglasim da se ne povlačim iz politike već da ću i te kako biti prisutan u političkim procesima i političkom životu Crne Gore, spreman da se, ukoliko to bude zahtjev i volja naroda, uključim u punom kapacitetu kako sam to uradio na izborima 2016. godine. Želim da se zahvalim svim pristalicama i podržavaocima ne samo u Budvi već širom Crne Gore ali i regiona, koji su za ovo vrijeme pružali podršku mom radu.

Koristim ovu priliku da svim našim sugrađanima kao i i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs, za željom da isti provedete u zdravlju,miru, ljubavi, sreći, blagostanju i napretku. Neka nas ovaj sveti dan podsjeti na najveće vrijednosti našeg društva, kao što su novo rađanje, zajedništvo, međusobno razumijevanje i nesebično davanje. Neka nam ovaj Vaskrs da nadu svima da možemo krenuti putem oporavka, putem praštanja, putem pomirenja i jedinstva koji su nam prijeko potrebni, kako bi smo dalje zajedno mogli da nastavimo stvarajući bolje društvo i prilike za našu djecu. Na mnogaja, mnogaja ljeta, Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese – zaključio je Carević u svom obraćanju.

(Izvor: Glas naroda)

Bar

Rukometaši Budvanske rivijere i Mornara danas igraju za porodicu Gojković iz Nikšića

Published

on

U sklopu 21 kola rukometne SBbet lige Crne Gore Rukometni klub Budvanska rivijera će danas 13 maja na svom terenu sastati sa ekipom RK Mornar sa početkom u 17 časova.

Osim takmičarskog ova utakmica je i humanitarnog karaktera jer čitav prihod koji se prikupi na ovoj utakmici biće namijenjen za porodicu Dijane Gojković koja živi sa desetogodišnjem sinom Lazarom u nikšićkom naselju Ćemenca.

Gojkovićima fali hrane, odjeće, fali im pokućstva, nemaju svoj krov nad glavom, Dijani fali zdravlja, jedino im ne fali ljubavi i topline. Ni osmijeha koji tako nesebično dijele drugima. Svi koji žele da pomognu Gojkovićima mogu to da urade posredstvom nikšićkog Crvenog krsta ili uplatom na žiro-račun koji je kod Prve banke otvoren na Dijanino ime, a broj je 535-0110100187086-46.
Želimo da i na ovaj način još jednom pomognemo ljudima u nevolji i pozivamo sve ljude dobre volje da svojim darom pomognu Dijani i Lazaru. Ovim putem apelujemo na našu vjernu publiku da se odazove u što većem broju kako bi se akcija uspješno sprovela i na taj način pokazali da je Metropola turizma grad humanih ljudi – poručili su iz sportskog kolektiva RK Budvanska rivijera koji su i prošlog mjeseca takođe odigrali meč koji je bio i takmičarskog i humanitarnog karaktera i sav prihod sa utakmice uplatili su za liječenje dječaka Feđe Alkovića

Nastavi Citanje

Budva

SVI ZA PORODICU GOJKOVIĆ: Uključi se i ti u akciju Rukometnog kluba Budvanska rivijera

Published

on

U sklopu 21 kola rukometne SBbet lige Crne Gore Rukometni klub Budvanska rivijera će se u petak 13 aprila na svom terenu sastati sa ekipom RK Mornar sa početkom u 17 časova.

Osim takmičarskog ova utakmica je i humanitarnog karaktera jer čitav prihod koji se prikupi na ovoj utakmici biće namijenjen za porodicu Dijane Gojković koja živi sa desetogodišnjem sinom Lazarom u nikšićkom naselju Ćemenca.

Gojkovićima fali hrane, odjeće, fali im pokućstva, nemaju svoj krov nad glavom, Dijani fali zdravlja, jedino im ne fali ljubavi i topline. Ni osmijeha koji tako nesebično dijele drugima. Svi koji žele da pomognu Gojkovićima mogu to da urade posredstvom nikšićkog Crvenog krsta ili uplatom na žiro-račun koji je kod Prve banke otvoren na Dijanino ime, a broj je 535-0110100187086-46.

Ovim putem apelujemo na našu vjernu publiku da se odazove u što većem broju kako bi se akcija uspješno sprovela i na taj način pokazali da je Metropola turizma grad humanih ljudi.

Nastavi Citanje

Budva

DF Budva predao izbornu listu

Published

on

Demokratski front Budva je danas predao izbornu listu na predstojeće lokalne izbore u tom gradu. Na čelu liste se, kao što smo od ranije kazali, nalazi Milo Božović, bivši poslanik u Skiupštini Crne Gore i izvjesni budući gradonačelnik opštine Budva.

„Demokratski front Budva obavještava javnost da je danas Izbornoj komisiji Budva predao izbornu listu za izbor odbornika u skupštini Opštine Budva koji su zakazani za 5.jun 2022. godine“, ističu iz ove partije.

Nosilac izborne liste je doskorašnji poslanik u Skupštini Crne Gore i bivši menadžer Opštine Budva Milo Božović, dipl.ekonomista.

„Naša izborna lista i program razvoja garant su da će Demokratski front i nakon sledećih izbora biti najjači politički subjekt u Budvi i da će nastaviti uspješno da vrši vlast. Ono što predstavlja svakao novinu na političkoj sceni i vjerujemo ozbiljan demokratski iskorak jeste što se na našoj listi se nalazi 55 % pripadnica ljepšeg pola. Ovim smo potvrdili da uprkos zakonskom minimumu koji propisuje obaveznu kvotu od 1/3 iskreno vjerujemo da žene zaslužuju više mjesta kako na političkim listama tako i u vršenju vlasti i obavljanju najodgovornijih funkcija u našem gradu. Takođe vjerujemo da će naša lista biti lista sa najmlađim prosjekom godina jer smo pored postojećih kadrova šansu dali i mladima koji trebaju da preuzmu odgovornost za razvoj našeg grada i u tom smislu daju poseban doprinos da naš grad krene putem stabilnosti i razvoja“, precizirali su iz DF-a.

Nakon nosioca izborne liste DF u Budvi pod nazivom „Milo Božović-Budva na prvom mjestu! DF“ slijede:

Nikola Jovanović,dipl.pravnik;

Mladen Mikijelj; dip.ekonomista;

Danijela Došljak, dipl.politikolog;

Nikola Vučićević, magistaf fizičke kulture;

Marijana Božovič, magistar informatike;

Jelena Kuljača Savić, dipl.politikolog;

Nikola Kralj, dipl.turizmolog;

Slađana Nedović,magistar ekon.nauka;

dr Mirjana Gregović, doktor stomatologije;

Nebojša Janović, dipl.ekonomista;

Mladen Kažanegra, sportski radnik;

Milena Perović, dipl.ekonomista;

Kristina Rafailović, menadžer turizma;

Mitar Bečić, ugostitelj;

Bojana Pićan, dipl.ekonomista;

Filip Vujović, dipl.pravnik;

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.