Connect with us

Budva

Božović: Oslobodili smo Budvu iz kandži organizovanog kriminala

Published

on

Nosilac liste Demokratskog fronta u Budvi Milo Božović ocijenio je da je „poslednje pregrupisavanje u koncept koji se samo naziva manjinska vlada je model povratka DPS-a na vlast“.

“Građani su 30. avgusta prije dvije godine iskazali jasan stav i poslali DPS u političku prošlost, a sada vidimo da pojedine partije koje su do juče bile sa nama u koaliciji, ulaze u zagrljaj sa njima”, rekao je Božović za „Dan“.

On je naveo da smo se „u Crnoj Gori previše puta nagledali prekrajanja izborne volje, stvaranja vještačkih i matematičkih ‘većina’ suprotno osnovnim pravilima demokratije“.

“Time se urušava ustavni princip da se vlast formira na osnovu slobodno izražene volje građana na izborima. Sada se dešava da se većina formira neprincipijelnim pregrupisavanjem koje građani ne podržavaju i ubijeđen sam da će takva vlada biti kratkog daha”, dodao je Božović.

Naglasio je da „potpunu odgovornost za dalja dešavanja preuzimaju oni koji su promijenili kurs političkog djelovanja i umjesto interesa građana prihvatili da rade u interesu bivšeg režima i budu im logistika za povratak na vlast“.

“Sada je već postalo očigledno da politički subjekti i pojedinci koji su akteri manjinske vlade neće imati moći da se odupru interesima i uticaju DPS-a zbog čega ovaj projekat neće biti održiv na duže staze. Ovo svakako predstavlja tektonski poremećaj na našoj političkoj sceni i mislim da će svi koji kohabitiraju sa DPS-om doživjeti sudbinu njihovih prethodnih koalicionih partnera, od Liberalnog saveza do Pozitivne”, kazao je Božović, koji je i poslanik Nove srpske demokratije.

Odgovarajući na pitanje kako će DF reagovati na formiranje manjinske vlade, Božović je kazao da je „jedini realni izlaz iz trenutne političke krize bio formiranje tehničke, odnosno izborne vlade i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora“.

“Svjedoci smo da jeprethodna vlada bila neodrživa. DF je pravovremeno predlagao ova rješenja, ali nijesmo naišli na razumijevanje drugih političkih subjekata. Smatramo da je u situaciji ovako komplikovanih odnosa najpoštenije bilo vratiti mandate građanima koji će na izborima dati sud o svemu”, istakao je Božović poručivši da je „DF uvijek spreman za izbore“.

“Ali primjećujem da je kod svih drugih skoro pa postojao konsenzus da do izbora ne dođe. Podsjetiću da smo predlagali kolegama iz Demokrata da zajednički organizujemo proteste i pokrenemo građanski bunt kao mehanizam demokratskog pritiska u datim okolnostima, ali smo odbijeni jer očigledno ne postoji volja za sinhronizovanom i odlučnom reakcijom. Kao i uvijek, DF će svoje političko djelovanje nastaviti protiv DPS-a sada više nego ikada, koristeći se svim raspoloživim demokratskim sredstvima”, dodao je Božović.

Istakao je da je DF „dominantno snaga koja je na lokalnim izborima u Nikšiću, Herceg Novog, Mojkovcu, Beranama dokazala da je garant da DPS šaljemo na margine političkog djelovanja i to će nastaviti“.

“U ovom trenutku posvećeni smo izborima u svim lokalnim samoupravama i dokazaćemo da izborna volja građana nije formiranje vještačke vlade koja je sastavljena od raznoraznih ličnih i partijskih interesa”, istakao je on.

Govoreći o lokalnim izborima u Budvi, Božović je ukazao da su raspisani zbog blokade opštinskog parlamenta koja je trajala duže od osam mjeseci te da je Vlada raspustila skupštinu i uspostavila odbor povjerenika. Dodao je da su „budvanski parlament u blokadi držali DPS, Demokrate, SNP, URA, Prava, SD, SDP i Crnogorska jer su željeli da promijene izbornu volju i smijene aktuelnog predsjednika Opštine.“

“Za nas je to neprihvatljivo i kao što je to bio slučaj 2020. godine kada je DPS kupovinom odbornika i prevođenjem Crnogorske na svoju stranu, preko upravne inspekcije, policijskih i parapolicijskih snaga izvršio nasilnu promjenu vlasti, i ovog puta ćemo uspjeti da sačuvamo izbornu volju i uspostavimo vlast po mjeri građana, a ne po mjeri pojedinaca koji su pokušali da obesmisle volju naroda”, poručio je Božović.

Podsjetivši da na lokalne izbore DF nastupa sa pozicije vlasti „evidentno je da iza nas stoje konkretni rezultati i činjenice“.

” spjeli smo da konsolidujemo javne finansije, da vratimo preko 50 miliona duga iz prethodnog perioda, vratimo sva kreditna zaduženja opštine, da redovno finansiramo sve tekuće obaveze i da su iza nas uspješno realizovane turističke sezone, posebno ona 2019. godine koja je bila rekordna”, dodao je Božović.

Božović smatra da je najznačajniji uspjeh budvanske vlasti to što su „uspjeli da lokalnu vlast oslobode kandzi organizovanog kriminala i korupcije jer se odluke donose u interesu grada a ne bilo kog pojedinca“.

” Vjerujem da smo time trasirali pravi put za Budvu koji ovog puta želimo da poboljšamo. Naša kampanja biće bazirana na činjenicama. Ponudićemo viziju razvoja koja je Budvi potrebna. U tom cilju spremni smo kadrovski i programski da u punom kapacitetu preuzmemo odgovornost za dalje upravljanje gradom kojem je potrebna politička i svaka druga stabilnost. Potpuni sam optimista da će lista koju predvodim pojedinačno osvojiti najveći izborni rezultat i biti u prilici da sama formira vlast. Vrijeme ucjena, nestabilnosti i kočenja razvoja Budve će biti prošlost nakon predstojećih izbora”, zaključio je Božović.

Bar

Rukometaši Budvanske rivijere i Mornara danas igraju za porodicu Gojković iz Nikšića

Published

on

U sklopu 21 kola rukometne SBbet lige Crne Gore Rukometni klub Budvanska rivijera će danas 13 maja na svom terenu sastati sa ekipom RK Mornar sa početkom u 17 časova.

Osim takmičarskog ova utakmica je i humanitarnog karaktera jer čitav prihod koji se prikupi na ovoj utakmici biće namijenjen za porodicu Dijane Gojković koja živi sa desetogodišnjem sinom Lazarom u nikšićkom naselju Ćemenca.

Gojkovićima fali hrane, odjeće, fali im pokućstva, nemaju svoj krov nad glavom, Dijani fali zdravlja, jedino im ne fali ljubavi i topline. Ni osmijeha koji tako nesebično dijele drugima. Svi koji žele da pomognu Gojkovićima mogu to da urade posredstvom nikšićkog Crvenog krsta ili uplatom na žiro-račun koji je kod Prve banke otvoren na Dijanino ime, a broj je 535-0110100187086-46.
Želimo da i na ovaj način još jednom pomognemo ljudima u nevolji i pozivamo sve ljude dobre volje da svojim darom pomognu Dijani i Lazaru. Ovim putem apelujemo na našu vjernu publiku da se odazove u što većem broju kako bi se akcija uspješno sprovela i na taj način pokazali da je Metropola turizma grad humanih ljudi – poručili su iz sportskog kolektiva RK Budvanska rivijera koji su i prošlog mjeseca takođe odigrali meč koji je bio i takmičarskog i humanitarnog karaktera i sav prihod sa utakmice uplatili su za liječenje dječaka Feđe Alkovića

Nastavi Citanje

Budva

SVI ZA PORODICU GOJKOVIĆ: Uključi se i ti u akciju Rukometnog kluba Budvanska rivijera

Published

on

U sklopu 21 kola rukometne SBbet lige Crne Gore Rukometni klub Budvanska rivijera će se u petak 13 aprila na svom terenu sastati sa ekipom RK Mornar sa početkom u 17 časova.

Osim takmičarskog ova utakmica je i humanitarnog karaktera jer čitav prihod koji se prikupi na ovoj utakmici biće namijenjen za porodicu Dijane Gojković koja živi sa desetogodišnjem sinom Lazarom u nikšićkom naselju Ćemenca.

Gojkovićima fali hrane, odjeće, fali im pokućstva, nemaju svoj krov nad glavom, Dijani fali zdravlja, jedino im ne fali ljubavi i topline. Ni osmijeha koji tako nesebično dijele drugima. Svi koji žele da pomognu Gojkovićima mogu to da urade posredstvom nikšićkog Crvenog krsta ili uplatom na žiro-račun koji je kod Prve banke otvoren na Dijanino ime, a broj je 535-0110100187086-46.

Ovim putem apelujemo na našu vjernu publiku da se odazove u što većem broju kako bi se akcija uspješno sprovela i na taj način pokazali da je Metropola turizma grad humanih ljudi.

Nastavi Citanje

Budva

DF Budva predao izbornu listu

Published

on

Demokratski front Budva je danas predao izbornu listu na predstojeće lokalne izbore u tom gradu. Na čelu liste se, kao što smo od ranije kazali, nalazi Milo Božović, bivši poslanik u Skiupštini Crne Gore i izvjesni budući gradonačelnik opštine Budva.

„Demokratski front Budva obavještava javnost da je danas Izbornoj komisiji Budva predao izbornu listu za izbor odbornika u skupštini Opštine Budva koji su zakazani za 5.jun 2022. godine“, ističu iz ove partije.

Nosilac izborne liste je doskorašnji poslanik u Skupštini Crne Gore i bivši menadžer Opštine Budva Milo Božović, dipl.ekonomista.

„Naša izborna lista i program razvoja garant su da će Demokratski front i nakon sledećih izbora biti najjači politički subjekt u Budvi i da će nastaviti uspješno da vrši vlast. Ono što predstavlja svakao novinu na političkoj sceni i vjerujemo ozbiljan demokratski iskorak jeste što se na našoj listi se nalazi 55 % pripadnica ljepšeg pola. Ovim smo potvrdili da uprkos zakonskom minimumu koji propisuje obaveznu kvotu od 1/3 iskreno vjerujemo da žene zaslužuju više mjesta kako na političkim listama tako i u vršenju vlasti i obavljanju najodgovornijih funkcija u našem gradu. Takođe vjerujemo da će naša lista biti lista sa najmlađim prosjekom godina jer smo pored postojećih kadrova šansu dali i mladima koji trebaju da preuzmu odgovornost za razvoj našeg grada i u tom smislu daju poseban doprinos da naš grad krene putem stabilnosti i razvoja“, precizirali su iz DF-a.

Nakon nosioca izborne liste DF u Budvi pod nazivom „Milo Božović-Budva na prvom mjestu! DF“ slijede:

Nikola Jovanović,dipl.pravnik;

Mladen Mikijelj; dip.ekonomista;

Danijela Došljak, dipl.politikolog;

Nikola Vučićević, magistaf fizičke kulture;

Marijana Božovič, magistar informatike;

Jelena Kuljača Savić, dipl.politikolog;

Nikola Kralj, dipl.turizmolog;

Slađana Nedović,magistar ekon.nauka;

dr Mirjana Gregović, doktor stomatologije;

Nebojša Janović, dipl.ekonomista;

Mladen Kažanegra, sportski radnik;

Milena Perović, dipl.ekonomista;

Kristina Rafailović, menadžer turizma;

Mitar Bečić, ugostitelj;

Bojana Pićan, dipl.ekonomista;

Filip Vujović, dipl.pravnik;

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.