Connect with us

Budva

Božović: Oslobodili smo Budvu iz kandži organizovanog kriminala

Published

on

Nosilac liste Demokratskog fronta u Budvi Milo Božović ocijenio je da je „poslednje pregrupisavanje u koncept koji se samo naziva manjinska vlada je model povratka DPS-a na vlast“.

“Građani su 30. avgusta prije dvije godine iskazali jasan stav i poslali DPS u političku prošlost, a sada vidimo da pojedine partije koje su do juče bile sa nama u koaliciji, ulaze u zagrljaj sa njima”, rekao je Božović za „Dan“.

On je naveo da smo se „u Crnoj Gori previše puta nagledali prekrajanja izborne volje, stvaranja vještačkih i matematičkih ‘većina’ suprotno osnovnim pravilima demokratije“.

“Time se urušava ustavni princip da se vlast formira na osnovu slobodno izražene volje građana na izborima. Sada se dešava da se većina formira neprincipijelnim pregrupisavanjem koje građani ne podržavaju i ubijeđen sam da će takva vlada biti kratkog daha”, dodao je Božović.

Naglasio je da „potpunu odgovornost za dalja dešavanja preuzimaju oni koji su promijenili kurs političkog djelovanja i umjesto interesa građana prihvatili da rade u interesu bivšeg režima i budu im logistika za povratak na vlast“.

“Sada je već postalo očigledno da politički subjekti i pojedinci koji su akteri manjinske vlade neće imati moći da se odupru interesima i uticaju DPS-a zbog čega ovaj projekat neće biti održiv na duže staze. Ovo svakako predstavlja tektonski poremećaj na našoj političkoj sceni i mislim da će svi koji kohabitiraju sa DPS-om doživjeti sudbinu njihovih prethodnih koalicionih partnera, od Liberalnog saveza do Pozitivne”, kazao je Božović, koji je i poslanik Nove srpske demokratije.

Odgovarajući na pitanje kako će DF reagovati na formiranje manjinske vlade, Božović je kazao da je „jedini realni izlaz iz trenutne političke krize bio formiranje tehničke, odnosno izborne vlade i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora“.

“Svjedoci smo da jeprethodna vlada bila neodrživa. DF je pravovremeno predlagao ova rješenja, ali nijesmo naišli na razumijevanje drugih političkih subjekata. Smatramo da je u situaciji ovako komplikovanih odnosa najpoštenije bilo vratiti mandate građanima koji će na izborima dati sud o svemu”, istakao je Božović poručivši da je „DF uvijek spreman za izbore“.

“Ali primjećujem da je kod svih drugih skoro pa postojao konsenzus da do izbora ne dođe. Podsjetiću da smo predlagali kolegama iz Demokrata da zajednički organizujemo proteste i pokrenemo građanski bunt kao mehanizam demokratskog pritiska u datim okolnostima, ali smo odbijeni jer očigledno ne postoji volja za sinhronizovanom i odlučnom reakcijom. Kao i uvijek, DF će svoje političko djelovanje nastaviti protiv DPS-a sada više nego ikada, koristeći se svim raspoloživim demokratskim sredstvima”, dodao je Božović.

Istakao je da je DF „dominantno snaga koja je na lokalnim izborima u Nikšiću, Herceg Novog, Mojkovcu, Beranama dokazala da je garant da DPS šaljemo na margine političkog djelovanja i to će nastaviti“.

“U ovom trenutku posvećeni smo izborima u svim lokalnim samoupravama i dokazaćemo da izborna volja građana nije formiranje vještačke vlade koja je sastavljena od raznoraznih ličnih i partijskih interesa”, istakao je on.

Govoreći o lokalnim izborima u Budvi, Božović je ukazao da su raspisani zbog blokade opštinskog parlamenta koja je trajala duže od osam mjeseci te da je Vlada raspustila skupštinu i uspostavila odbor povjerenika. Dodao je da su „budvanski parlament u blokadi držali DPS, Demokrate, SNP, URA, Prava, SD, SDP i Crnogorska jer su željeli da promijene izbornu volju i smijene aktuelnog predsjednika Opštine.“

“Za nas je to neprihvatljivo i kao što je to bio slučaj 2020. godine kada je DPS kupovinom odbornika i prevođenjem Crnogorske na svoju stranu, preko upravne inspekcije, policijskih i parapolicijskih snaga izvršio nasilnu promjenu vlasti, i ovog puta ćemo uspjeti da sačuvamo izbornu volju i uspostavimo vlast po mjeri građana, a ne po mjeri pojedinaca koji su pokušali da obesmisle volju naroda”, poručio je Božović.

Podsjetivši da na lokalne izbore DF nastupa sa pozicije vlasti „evidentno je da iza nas stoje konkretni rezultati i činjenice“.

” spjeli smo da konsolidujemo javne finansije, da vratimo preko 50 miliona duga iz prethodnog perioda, vratimo sva kreditna zaduženja opštine, da redovno finansiramo sve tekuće obaveze i da su iza nas uspješno realizovane turističke sezone, posebno ona 2019. godine koja je bila rekordna”, dodao je Božović.

Božović smatra da je najznačajniji uspjeh budvanske vlasti to što su „uspjeli da lokalnu vlast oslobode kandzi organizovanog kriminala i korupcije jer se odluke donose u interesu grada a ne bilo kog pojedinca“.

” Vjerujem da smo time trasirali pravi put za Budvu koji ovog puta želimo da poboljšamo. Naša kampanja biće bazirana na činjenicama. Ponudićemo viziju razvoja koja je Budvi potrebna. U tom cilju spremni smo kadrovski i programski da u punom kapacitetu preuzmemo odgovornost za dalje upravljanje gradom kojem je potrebna politička i svaka druga stabilnost. Potpuni sam optimista da će lista koju predvodim pojedinačno osvojiti najveći izborni rezultat i biti u prilici da sama formira vlast. Vrijeme ucjena, nestabilnosti i kočenja razvoja Budve će biti prošlost nakon predstojećih izbora”, zaključio je Božović.

Budva

DPS ide samostalno na izbore u Budvi, očekuju najveći broj mandata

Published

on

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva, na danas održanoj sjednici, jednoglasno je donio odluku o samostalnom nastupu na predstojećim izborima u Budvi.

Kako su saopštili iz DPS-a Budva, na sjednici je konstatovano da je samostalan nastup najpošteniji model odnosa prema građanima, te da je vrijeme da građani Budve pokažu svoj stav prema svakoj partiji pojedinačno, nakon “haosa i anarhije koja gradom vlada već godinama unazad”.

“Takođe, na sjednici je izraženo uvjerenje da će građani Budve kazniti licemjeran odnos parlamentarne većine koja se usljed međusobnih optužbi i frakcijašenja raspala – što je i dovelo do prijevremenih lokalnih izbora, a koja sada nastupa u predizbornoj koaliciji isključivo zbog straha od izvjesne pobjede Demokratske partije socijalista koja će na narednim lokalnim izborima biti partija sa najviše mandata.

Finalno, na sjednici je započet proces predlaganja kandidata za odborničku izbornu listu koja će u danima pred nama biti predstavljena građanima. Sastav liste će garantovati pobjedu i omogućiti da naš grad ponovo postane razvijen, urban i primjeren onome što Budva zaslužuje, jer Budva može i mora bolje!”, navodi se u saopštenju.

Nastavi Citanje

Budva

Dokić ugostila članove muzičkog takmičenja „Ritam Evrope”

Published

on

Potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić danas je u svom kabinetu ugostila članove muzičkog takmičenja “Ritam Evrope” – Davida Makevića, Igora Karadarevića, Nenada Jeremića, Milana Milinkovića i Filipa Ratkovića, kao i ekipu koja je učestvovala i predstavljala Budvu na tom takmičenju.

Sastanak je protekao vrlo uspješno.

“Željela bih da se zahvalim predstavnicima najvećeg regionalnog takmičenja koji su danas došli u naš grad da nam ukažu povjerenje, da nas pohvale, uruče povelju i da našu djecu, djecu koja su igrala u Ritmu evrope i koja su igrala i za Evropu, državu i naš grad, da i njih podrže i uruče nagrade. Moje je zadovoljstvo što sam u prilici da budem sa njima i željela bih ovom prilikom da timu delegacije poželim sreću, a prije svega ovoj divnoj grupi koja je dala sebe i da im kažem da nikada ne odustaju od svog puta, da budu istrajni, da plešu i čime god se u životu bavili da ih prati sreća”, kazala je Dokić.

Budva ispisala istoriju

Evropa je sigurna u Budvu, jer kada imate ovakve domaćine, ljude i djecu zasita su i Crna Gora i Evropa sigurne u Budvu. Mi se ovdje osjećamo lijepo. Ovo je najveći televizijski format u Evropi ovoga tipa i upravo će grad Budva biti domaćin dva televizijska prenosa. Do sada nismo imali tu vrstu mogućnosti da imamo jedan grad, a da je odnio dvije pobjede. Budva je ispisala istoriju. Mi ćemo preći i na potpisivanje protokola i ugovora o saradnji jer je bitna uprava ta sigurnost za mlade naraštaje i sve ono što će iz Budve otići na druge nacionalne kanale. Višemilionska gledanost nas očekuje, djevojke i našeg Nikolu očekuje put na Kipar, a takođe ih i očekuje i snimanje spota. Još uvijek nisam ni otišao, a zaista jedva čekam da se vratim ovdje jer sam naišao na nasmijane i prijatne ljude koji su spremni da pokažu da je Budva svjetska metropola”, istakao je između ostalog Karadarević.

On je dodao da se pjesna očekuje u naredna dva mjeseca i da će se spot za pjesmu snimati baš u Budvi, na predivnim lokalitetima.

Ekipu iz Budve čine vokali: Lana Pavićević, Iva Otašević, Milica Radović i Nikola Karadžić, kao i plesači: Jana i Filip Savić.

Nastavi Citanje

Budva

Opština Budva podržava projekte NVO sa 100.000 eura za 2024. godinu

Published

on

Opština Budva objavila je javni konkurs za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2024. godinu, namenjujući ukupno 100.000 eura za podršku projektima koji doprinose društvenom razvoju.

Ovaj fond je namenjen unapređenju različitih društvenih aspekata uključujući zaštitu ljudskih prava, ekologiju, borbu protiv korupcije i razvoj kulture.

Poseban akcenat stavljen je na projekte koji ciljaju na unapređenje kvaliteta života u Budvi, sa dodatnim fokusom na podršku tradicionalnim organizacijama kao što je Gradska muzika Budva, koja se ističe kontinuitetom rada dužim od sto godina.

Spisak oblasti koje su predmet konkursa Opštine Budva:

1. Zaštita i obezbjeđivanje ljudskih prava, posebno ranjivih grupa.
2. Zaštita prirode, ekologija i održivi razvoj.
3. Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.
4. Borba protiv svih vrsta nasilja i bolesti zavisnosti.
5. Aktivno uključivanje mladih u zajednicu i rešavanje njihovih problema.
6. Njegovanje tradicije i kulturnog nasleđa.
7. Kulturni razvoj i edukacija.
8. Podizanje svijesti o značaju cjeloživotnog obrazovanja i volonterizma.
9. Podsticanje multietničkog i multikulturalnog dijaloga.
10. Zaštita životinja.

Kompletnu dokumentaciju možete pronaći na sajtu Opštine Budva na ovom linku.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.