Budva

Milo Božović: Izbori u Budvi ne mogu da se odlože, Carević je trpio udarce i za nas

Published

on

Nije moguće odložiti lokalne izbore u Budvi, kazao je kandidat za predsjednika Opštine Budva i funkcioner Demokratskog fronta Milo Božović gostujući u emisiji Patriotske igre na TV Adria.

Jasno vam je da se jednom političkom odlukom pokušava spasiti rejting. Znači, Demokratski front je za objedinjavanje lokalnih izbora, ali ne na ovaj način. To treba da bude politički dogovor unutar Skupštine, svih političkih predstavnika i da se donese zakonsko rješenje”, rekao je Božović.

On je poručio da način na koji se sada radi je u najmanju ruku je problematičan.

Kada me pitate za Budvu, mislim da neće smjeti da odlože izbore u Tivtu i Budvi. Dodatno je problem da se odlože jer su već raspisani izbori, ušlo se u tu priču, a onda to su gradovi u kojima je uvedena prinudna uprava”, naveo je Božović u emisiji “Patriotske igre” na Adria televiziji.

On je naveo da je u Budvi uvedena prinudna uprava jer šest mjeseci Skupština nije funkcionisala.

Sad hoćemo da damo nakon šest mjeseci još sedam, osam mjeseci da gradom upravljalju neki provjerenici koje je vlada predložila. To nije moguće zakonom i to je kršenje volje birača”, rekao je Božović.

Nosilac liste Demokratskog fronta na predstojećim izborima u Budvi prokomentarisao je i povlačenje Marka Bata Carevića. Božović je rekao da je lični i porodični prijatelj sa dosadašnjim gradonačelnikom Budve Markom Batom Carevićem, da ga je u svemu podržavao osim u namjeri da se povuče i ne bude kandidat na predstojećim lokalnim izborima.”

Bato ima veliku firmu, uspješan je na više polja, i mnogo je napada trpio i na neki način je bilo očekivano da će da se povuče. On je trpio udarce ne samo zbog sebe već i one koji su nama bili namijenjeni”, rekao je Božović.

Bato je iz njegovih ličnih razloga i prije više od godinu dana donio odluku da se povuče“, kazao je Božović, dodajući da ljudi Bata Carevića dobro poznaju i da ima veliku podršku građana.

Na pitanje da li će na izborima ići kao koalicija i kako će izgledati ta lista, Božović je rekao da DF ovoga puta neće praviti ni sa kim koalicije već će izaći sam.

“Poslije svega što se izdešavalo, svih opstrukcija, mislim da je najbolje da sve političke opcije izađu sami na izbore“, kazao je Božović, dodajući da je “do sada bilo lako izlaziti na izbore sa DF-om, a onda poslije izbora tvrditi politički pazar i ucjenjivati“.

Na pitanje o post-izbornom savezu sa Demokratama, Božović je kazao da će ovoga puta građani Budve sagledati ko je krivac za dosadašnje nefunkcionisanje lokalne vlasti, te da se nada takvom rezultatu DF-a da ga niko neće moći ucjenjivati nakon izbora.

“Lista koju ću voditi će sigurno pobijediti i očekujem rezultat poslije kojeg nas niko neće moći ucjenjivati“, jasan je Božović.


(Glas naroda)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U Trendu

Exit mobile version