Connect with us

Bar

Predstavnici Udruženja maslinara “Antivari” na vodećoj regionalnoj manifestaciji maslinara i uljara Noćnjak

Published

on

Nakon tri godine pauze, urokovane pandemijom korona virusa, predstavnici Udruženja maslinara “Antivari”, koji okuplja najveće i najuglednije barske maslinare, učestvovali su na Noćnjaku, vodećoj regionalnoj manifestaciji maslinara i uljara, koja se ove godine održala u mjestu Supetar, na ostrvu Brač, u periodu od 5. do 8. maja.

Predstavnici Udruženja maslinara “Antivari” su uzeli aktivno učešće i na Sajmu maslinovih ulja, proizvoda od masline i proizvoda od ljekovitog bilja, koji se održao u sklopu 24. Međunarodne manifestacije maslinara i uljara NOĆNJAK 2022. Ispred Udruženja maslinara “Antivari”, centralni izlagač sajma bila je d.o.o. Barska uljara, koja je predstavila širok asortiman svojih proizvoda, ali i brojne novitete, čiji je kvalitet prepoznat od strane vodećih regionalnih stručnjaka iz oblasti maslinarstva i uljarstva.

U intervjuu za HRT 1 i emisiju “Plodovi zemlje”, mr Marija Markoč, izvršna direktorica firme d.o.o. Barska uljara istakla je da joj čini posebnu čast i zadovoljstvo što su barski maslinari uspjeli da se okupe na Noćnjaku i time nastave uspješnu saradnju sa Zadružnim savezom Dalmacije, te dogovore brojne aktivnosti u narednom periodu, koje će značajno doprinijeti unapređenju maslinarstva i uljarstva u Baru. Učešće na Noćnjaku bila je prilika da otkrijemo “male tajne velikih stručnjaka” i podignemo ljestvicu za još jedan nivo kada je riječ o kvalitetu crnogorskih maslinovih ulja. Takođe, ovo je bila opomena i nauk za sve crnogorske maslinare da se podsjete koliko je važno čuvati izvorne vrijednosti maslinarskih pejzaža, kao i autohtonost sortimenta, koji garantuje kvalitet maslinovog ulja i proizvoda od masline.

Predsjednik Udruženja maslinara “Antivari”, Jovo Martinović, sa ponosom ističe to što su se Udruženju ove godine pridružili mladi ljudi, nasljednici velikih barskih maslinara, ali i rukovodioci uspješnih barskih uljara, obrazovana i vrijedna omladina, što nam uliva vjeru i nadu u svijetlu budućnost barskog maslinarstva i uljarstva.

Predstavljanje na Sajmu maslinarstva i uljarstva, učešće na ​​​​​​naučno-stručnom skupu o maslinarstvu i uljarstvu, interaktivnoj degustaciji maslinovih ulja i vina u kombinaciji sa pripremljenim “finger food” delicijama, kao i na Maloj školi kušanja maslinovog ulja opravdalo je dolazak predstavnika Udruženja maslinara “Antivari” u velikom broju na ostrvo Brač. Učešće ne bi bilo moguće bez podrške Opštine Bar i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore, ali i bez pomoći uglednog privrednika, velikog humaniste i uglednog maslinara, g. Đorđija Pavićevića, na čemu im se srdačno zahvaljujemo, nastojajući da i u narednom periodu opravdamo njihovo povjerenje i u najboljem svijetlu predstavljamo Bar i Crnu Goru.

Barski maslinari su uživali u gostoprimstvu Zadružnog saveza Dalmacije, te su imali priliku da posjete brojne kulturno-istorijske znamenitosti, ali i da se upoznaju sa poljoprivrednim specifičnostima dalmatinskog kraja, sa ciljem primjene najboljih praksi na jugu Crne Gore, navodi se u saopštenju Udruženja maslinara “Antivari” Bar.

Bar

Đukanović se uvjerio da su mu “džepovi” sa glasačima u Sutomoru prazni

Published

on

Da su mu “džepovi” sa glasačima u Sutomoru prazni, predsjednički kandidat DPS-a Milo Đukanović uvjerio se i danas tokom posjete ovom turističkom naselju.

Sudeći po fotografiji na kojoj se obraća malobrojnim pristalicama, Đukanović ni u drugom krugu predsjedničkih izbora neće moći da računa na dobar rezultat u Sutmoru.

U prvom krugu, kadndiat DPS-a je osvojio više nego duplo manje glasova od kandidata izborne većine koji će, kako je saopšteno iz tabora DF-a, Demokrata i Ujedinjene Crne Gore sliti u podršku Jakovu Milatoviću, kandidatu Evrope sad.

 

Skroman broj pristalica dočekao ga je i u Baru. Skup u naselju Podi djelovao je nestvarno za nekadašnjeg nedodirljivog gospodara Crne Gore.

Nastavi Citanje

Bar

Lidija Đukanović sa nakitom od 16,800 dolara na Alijansi žena DPS-a!

Published

on

Prva dama Crne Gore pojavila se nedavno na događaju koji je u Nikšiću organizovala Alijanse žena DPS-a sa nakitom vrijednim 16,800 dolara!

Đukanovićeva je na ovom skupu poručila je da je ponosna šta je sve njen muž Milo postigao kao i na svoju porodicu, i unuke koji su “doprinijeli da dodatno shvatimo šta su prave vrijednosti i šta je najvažnije u životu svakog čovjeka”.

Dirljiva poruka prve dame prošla je, međutim, u sijenci nakita koji je imala na sebi tokom ovog skupa ogrlicu i dijamantski krst koji koštaju 16.850 dolara!

Riječ je o komadu nakita koji je vrijedan oko 37 minimalnih plata u Crnoj Gori!

Na zvaničnom sajtu Agencije za sprječavanje korupcije nema podataka da je u svojim imovinskim kartonima predsjednik države prijavio postojanje tog vrijednog nakita.

U novembru prošle godine mediji su objavili da su iz te institucije, kojom rukovodi Jelena Perović, najavili postupak vezan za porodicu Đukanović, odnosno da će pod lupom biti prva dama i njen skupocjeni stajling.

Đukanovićeva je i ranije skretala pažnju glamuroznim komadima garderobe pa se tako recimo, zimus na protestu “Ima nas” pojavila u Diorovom kompletu koji košta 5,500 eura…

Prema pisanju Monitora na vrhu liste najbogatijih porodica, “mora biti porodica Đukanović”.

“Bogatstvo porodice Đukanović prepoznali su i u svijetu. Aktuelni predsjednik Crne Gore i njen dvodecenijski premijer Milo Đukanović našao se i na Forbosovoj listi najbogatijih vladara svijeta, sa bogatstvom procijenjenim na 167 miliona.  No, taj broj je u stvari procjena bogatstva Đukanovića još iz 2009. godine. Tokom deset godina koje su uslijedile, u porodici Đukanović stasao je još jedan milioner. Predsjednikov sin Blažo postao je biznismen u jednom od najunosnijih poslova –  izgradnji hidorelektrana. Samo ta činjenica dovoljna je za procjenu da je bogatstvo ove porodice mnogo veće.

Kako se Đukanović s  platom koja ne prelazi hiljadu eura,  našao na listi najbogatijih svijeta? Kako je mlađahni premijer siromašne zemlje koji je nosio džemper, postao premijer i predsjednik još siromašnije zemlje koji  samo na ruci ima satove vrijedne milion eura.

Više svjedoka tvrdilo je da je Đukanović prve velike novce u stvari zaradio od šverca cigareta. Zbog kog se našao i na međunarodnoj optužnici za šverc cigareta“, pisao je Monitor.

Nastavi Citanje

Bar

Published

on

U prostorijama Nove srpske demokratije Bar večeras je održan sastanak između predstavnika Nove srpske demokratije i Evrope sad u cilju zajedničke podrške Jakovu Milatoviću u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Preovladavala je prijateljska atmosfera i iskazano jedinstvo u pogledu organizacije izbornoh aktivnosti.

Predstavnici OO NSD Bar su istakli da će uložiti maksimalne napore da se tehnickom i organizacionom smislu pomogne kolegama iz Evropa sad kako bi Jakov Milatović ostvario što bolji rezultat u Baru.

Svi prisutni su izrazili zadovoljstvo izbornim rezultatom koji su ostvarili predsjednički kandidati koji su izraz većinske volje naroda od 30.avgusta 2020. godine, a koji su zajedno imali u prvom krugu izbora imali više glasova od predsjedničkog kandidata DPS-a“, saopšteno je iz NSD Bar.

Oni vjeruju da će broj glasova koji ostvari Milatović u drugom krugu biti još i veći, te da će “posljednji balkanski diktator biti proslost Crne Gore“.

Zajedničkom sastanku su prisustvovali ispred Evrope sad odbornik Darko Janković i funkcioneri Miloš Marković i Dobrica Ćorić, a ispred Nove srpske demokratije odbornik Branimir Lakićević i funkcioneri Marko Maraš i Branko Knežević.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.