Connect with us

Bar

Novac koji je nedostajao za liječenje malenog Denisa uplatio Đorđije Pavićević!

Published

on

Konstantina Vojinović, predsjednica NVO “Izvor života” i inicijatorka akcije prikupljanja sredstava za liječenje malenog Denisa, javno se zahvalila predsjedniku Mornara i poznatom barskom privredniku Đorđiju Pavićeviću koji je donirao 5,000 eura i time pružio nadu da dječak bude izliječen.

Sa ogromnom srećom, večeras mogu da saopštim da su sredstva za liječenje malenog Denisa sakupljena, zahvaljujući osvjedočenom donatoru i humanitarcu Đorđiju Đoku Pavićeviću, koji je čuo i pročitao na Radio Baru i Bar infu naš apel za pomoć.

Neizmjerno se zahvaljujem gdinu Pavićeviću koji je bez razmišljanja uplatio 5.000 eura i time pružio novu nadu da maleni dječak bude izliječen.Takođe, zahvaljujem se svim ostalim donatorima, kompaniji ‘Voli’, ‘Fondaciji Iva Bijelić’, kao i svim drugim ljudima i privrednicima velikog srca koji su odvojili sredstva za malenog Denisa, a posebno i izvjesnom gospodinu Đorđeviću, koji je, kao i gdin Pavićević, uplatio za Denisovo liječenje 5.000 eura.

Posebnu podršku dali su nam Radio Bar i Vijesti, CDM portal i svi drugi mediji koji su od početka pratili akciju sakupljanja pomoći za Denisovo liječenje, i na kraju ,naši apeli su urodili plodom”, izjavila je za Radio Bar Konstantina Vojinović koja je prije četiri godine građane Crne Gore zadivila sopstvenim humanim gestom, kada je sugrađaninu donirala bubreg, a prepoznata je po velikom broju humanitarnih akcija.

Ona je dodala da ukoliko sva sredstva ne budu utrošena za Denisovo liječenje, sve što preostane biće uplaćeno za liječenje nekog drugog djeteta kome bude potrebno u tom trenutku.

Hvala još jednom svima, građani naše Crne Gore još jednom su pokazali koliko srce imamo kada smo nekom potrebni”, zaključila je.

 

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Đurović: Crna Gora najbrže rastuća ekonomija u Evropi

Published

on

Ministar ekonomskog razvoja i turizma u tehničkom mandatu Goran Đurović kazao je da Crna Gora je najbrže rastuća ekonomija u Evropi u drugom kvartalu.

To je, kako je rekao Đurović, veliki uspijeh male države Crne Gore.

– Čestitam crnogorskoj privredi na ovako sjajnom rezultatu. Pa sada neka neko kaže da Crna Gora nije na pravom putu- napisao je Đurović na društvenoj mreži “X”.

Nastavi Citanje

Bar

Dani čuna na Skadarskom jezeru

Published

on

Festival čuna održaće se u petak, 22. septembra. Otvaranje programa je u 17:30 časova, a u 18:00h sa Vranjine počinje trka čunovima do Virpazara.  U trci učestvuju privredni riboloci sa Skadarskog jezera. Dodjela nagrada i priznanja planirana je za 19:00, a od 19:30 časova za dobar provod pobrinuće se bend Milky Wave.

Cilj festivala je promocija bogate kulturne baštine Nacionalnog parka Skadarsko jezero, čiji je jedan od simbola drveni čun. Čun je čamac karakterističan za Skadarsko jezero, koji se vjekovima tradicionalno upotrebljava za ribolov. Vještina izrade čunova uvrštena je u nacionalni registar Nematerijalnog kulturnog naslađa Crne Gore.

Organizator manifestacije je NVO ,,Fondacija za zaštitu čuna”, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Bar i JU Nacionalnih parkova Crne Gore.

Prijave za trku se vrše putem telefona +382 67/837-970, a rok za prijavu je do petka ujutru, 22.09.2023.

Pozivamo sve ljubitelje prirode da zajedno sa nama uživaju u manifestaciji koja baštini tradiciju starih brodova na Skadarskom jezeru.

Nastavi Citanje

Bar

Bar dobija novi gradski park

Published

on

Opština Bar započinje radove na izgradnji i uređenju novog gradskog parka u blizini sportske dvorane „Topolica“ ukupne površine 6325m2.

Projektom je predviđena izgradnja parka koji će biti pejzažno uređen sa bogatim vegetacijskim fondom i popločanim stazama, a novouređene površine biće u potpunosti pokrivene modernim sistemom za navodnjavanje.

Uz postavljeni parkovski mobilijar i novu javnu rasvjetu, građani će dobiti na raspolaganje novu urbanu zelenu površinu, prilagođenu njihovim potrebama, koja će dodatno upotpuniti ambijent ovog dijela grada, inače prepoznatog kao mjesto susreta i odmora za sve generacije.

Ukupna investiciona vrijednost ugovorenih radova iznosi više od 290.000 eura, a za izvođača radova odabran je „Bomakos“ d.o.o. Podgorica, kao nosilac zajedničke ponude koja uključuje „Project Engineering Renaissance“ d.o.o,“Verde Projekt“ d.o.o, „Geotin MNE“ d.o.o. i „Sysco“ d.o.o.

Glavni projekat je uradjen od strane „B4projekt“d.o.o. iz Bara i revidovan je od strane „VU-Ti inžinjering“doo Bar. Nadzor nad izvođenjem radova povjeren „N&B inžinjering i konsaltingu“d.o.o. Nikšić.

Izgradnja novog gradskog parka predstavlja nastavak aktivnosti lokalne uprave na uređenju javnih površina, adaptaciji, opremanju ili izgradnji novih parkova i igrališta, te unaprijeđenja ukupnog prostornog ambijenta, sa namjerom da svi urbani djelovi grada dobiju udoban prostor za svakodnevni boravak, rekraciju i odmor građana i turista.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.