Connect with us

Budva

Carević primio organizatore teniskih turnira u Budvi

Published

on

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević danas je u svom kabinetu upriličio prijem za organizatore teniskih turnira koji će se održati na terenima na Slovenskoj plaži. Akteri sastanka iskazali su zadovoljstvo zbog toga što nakon zatišja “bijeli sport” u Budvi ponovo doživljava ekspanziju, izrazivši želju da metropola crnogorskog turizma u narednom periodu bude prepoznata i kao teniska destinacija.

Predsjednik Carević je istakao da je zadovoljan činjenicom da je tenis ponovo zaživio u Budvi. Kako je kazao, lokalna samouprava je to prepoznala i rado se uključila da doprinese organizaciji predstojećih turnira.

Ne treba trošiti riječi koliko tenis znači za promociju destinacije i valorizaciju potencijala. Želja nam je da se uz pomoć Teniskog saveza Crne Gore tenis vrati na stare staze i da iskoračimo kao i druge turističke destinacije na Mediteranu. Pozivamo sve goste da u što većem broju budu prisutni, da mladi ljudi mogu da računaju na mogućnost da se bave tenisom i u Budvi”, poručio je Carević, koji se posebno zahvalio gostu iz Jermenije Goru Hazarijanu, koji ispred organizacije “SportLAND” učestvuje u realizaciji predstojećih teniskih takmičenja u Budvi.

Eto prilike da naši prijatelji iz Jermenije prepoznaju i zavole Crnu Goru i ovaj grad. To je život i treba se služiti ovim primjerima”, kazao je predsjednik Opštine Budva, uz očekivanje da će se u Budvi u budućnosti ogranizovati i turniri višeg ranga.

Prema riječima Gora Hazarijana, velika ljubav prema Budvi podstakla ga je da sa saradnicima inicira održavanje dva teniska takmičenja.

Svake godine dolazim u Crnu Goru i svidjela mi se država, kao i sam grad Budva, te smo došli na ideju da organizujemo turnir. Zahvaljujem se svim učesnicima, a posebno predsjedniku Careviću”, kazao je Hazarijan.

Predsjednik Teniskog saveza Dimitrije Rašović smatra da će današnji sastanak dati određene rezultate u realizaciji projekta koji treba da se organizuje u narednom periodu.

Budva je uvijek bila otvorena za sport, a mi ćemo preduzeti sve aktivnosti i radnje da ova manifestacija bude na najvišem nivou. Činjenica je da će doći veliki broj tenisera iz cijelog svijeta i da je novoformirani klub u Budvi već počeo prve korake u uzlaznoj putanji”, istakao je Rašović.

Predsjednik TK Budva Rivijera Tino Plamenac kazao je da će turniri “Budva Open 1” i “Budva Open 2” okupiti igrače koji su početnici u profesionalnom tenisu. Očekuje se dolazak igrača iz Evrope, Sjeverne i Južne Amerike.

Ovo je lijepa stvar za Budvu, nadam se da će biti nešto novo, da će da traje i da ćemo da pravimo tradiciju, da Budva bude teniski grad kao što je nekada bila”, rekao je on i zahvalio se svim subjektima koji su podržali predstojeće sportske manifestacije, uključujući Opštinu Budva, Hotelsku grupu “Budvanska rivijera”, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom i Turističku organizaciju opštine Budva.

Zahvalnice na neizmjernom doprinosu razvoju teniskog sporta u Budvi organizatori su na kraju sastanka uručili predsjednicima Careviću i Rašoviću, kao Vladimiru Vanji Popoviću, savjetniku za sport u Sekretarijatu za društvene djelanosti Opštine Budva.

Teniski turniri u Budvi na programu su od 30. maja do 6. juna, odnosno od 6. do 12. juna.

Budva

DPS ide samostalno na izbore u Budvi, očekuju najveći broj mandata

Published

on

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva, na danas održanoj sjednici, jednoglasno je donio odluku o samostalnom nastupu na predstojećim izborima u Budvi.

Kako su saopštili iz DPS-a Budva, na sjednici je konstatovano da je samostalan nastup najpošteniji model odnosa prema građanima, te da je vrijeme da građani Budve pokažu svoj stav prema svakoj partiji pojedinačno, nakon “haosa i anarhije koja gradom vlada već godinama unazad”.

“Takođe, na sjednici je izraženo uvjerenje da će građani Budve kazniti licemjeran odnos parlamentarne većine koja se usljed međusobnih optužbi i frakcijašenja raspala – što je i dovelo do prijevremenih lokalnih izbora, a koja sada nastupa u predizbornoj koaliciji isključivo zbog straha od izvjesne pobjede Demokratske partije socijalista koja će na narednim lokalnim izborima biti partija sa najviše mandata.

Finalno, na sjednici je započet proces predlaganja kandidata za odborničku izbornu listu koja će u danima pred nama biti predstavljena građanima. Sastav liste će garantovati pobjedu i omogućiti da naš grad ponovo postane razvijen, urban i primjeren onome što Budva zaslužuje, jer Budva može i mora bolje!”, navodi se u saopštenju.

Nastavi Citanje

Budva

Dokić ugostila članove muzičkog takmičenja „Ritam Evrope”

Published

on

Potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić danas je u svom kabinetu ugostila članove muzičkog takmičenja “Ritam Evrope” – Davida Makevića, Igora Karadarevića, Nenada Jeremića, Milana Milinkovića i Filipa Ratkovića, kao i ekipu koja je učestvovala i predstavljala Budvu na tom takmičenju.

Sastanak je protekao vrlo uspješno.

“Željela bih da se zahvalim predstavnicima najvećeg regionalnog takmičenja koji su danas došli u naš grad da nam ukažu povjerenje, da nas pohvale, uruče povelju i da našu djecu, djecu koja su igrala u Ritmu evrope i koja su igrala i za Evropu, državu i naš grad, da i njih podrže i uruče nagrade. Moje je zadovoljstvo što sam u prilici da budem sa njima i željela bih ovom prilikom da timu delegacije poželim sreću, a prije svega ovoj divnoj grupi koja je dala sebe i da im kažem da nikada ne odustaju od svog puta, da budu istrajni, da plešu i čime god se u životu bavili da ih prati sreća”, kazala je Dokić.

Budva ispisala istoriju

Evropa je sigurna u Budvu, jer kada imate ovakve domaćine, ljude i djecu zasita su i Crna Gora i Evropa sigurne u Budvu. Mi se ovdje osjećamo lijepo. Ovo je najveći televizijski format u Evropi ovoga tipa i upravo će grad Budva biti domaćin dva televizijska prenosa. Do sada nismo imali tu vrstu mogućnosti da imamo jedan grad, a da je odnio dvije pobjede. Budva je ispisala istoriju. Mi ćemo preći i na potpisivanje protokola i ugovora o saradnji jer je bitna uprava ta sigurnost za mlade naraštaje i sve ono što će iz Budve otići na druge nacionalne kanale. Višemilionska gledanost nas očekuje, djevojke i našeg Nikolu očekuje put na Kipar, a takođe ih i očekuje i snimanje spota. Još uvijek nisam ni otišao, a zaista jedva čekam da se vratim ovdje jer sam naišao na nasmijane i prijatne ljude koji su spremni da pokažu da je Budva svjetska metropola”, istakao je između ostalog Karadarević.

On je dodao da se pjesna očekuje u naredna dva mjeseca i da će se spot za pjesmu snimati baš u Budvi, na predivnim lokalitetima.

Ekipu iz Budve čine vokali: Lana Pavićević, Iva Otašević, Milica Radović i Nikola Karadžić, kao i plesači: Jana i Filip Savić.

Nastavi Citanje

Budva

Opština Budva podržava projekte NVO sa 100.000 eura za 2024. godinu

Published

on

Opština Budva objavila je javni konkurs za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2024. godinu, namenjujući ukupno 100.000 eura za podršku projektima koji doprinose društvenom razvoju.

Ovaj fond je namenjen unapređenju različitih društvenih aspekata uključujući zaštitu ljudskih prava, ekologiju, borbu protiv korupcije i razvoj kulture.

Poseban akcenat stavljen je na projekte koji ciljaju na unapređenje kvaliteta života u Budvi, sa dodatnim fokusom na podršku tradicionalnim organizacijama kao što je Gradska muzika Budva, koja se ističe kontinuitetom rada dužim od sto godina.

Spisak oblasti koje su predmet konkursa Opštine Budva:

1. Zaštita i obezbjeđivanje ljudskih prava, posebno ranjivih grupa.
2. Zaštita prirode, ekologija i održivi razvoj.
3. Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.
4. Borba protiv svih vrsta nasilja i bolesti zavisnosti.
5. Aktivno uključivanje mladih u zajednicu i rešavanje njihovih problema.
6. Njegovanje tradicije i kulturnog nasleđa.
7. Kulturni razvoj i edukacija.
8. Podizanje svijesti o značaju cjeloživotnog obrazovanja i volonterizma.
9. Podsticanje multietničkog i multikulturalnog dijaloga.
10. Zaštita životinja.

Kompletnu dokumentaciju možete pronaći na sajtu Opštine Budva na ovom linku.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.