Connect with us

Bar

Kubanski miris hedonije u Kalamper Hotel & SPA:  Smoking weekend od 10 do 12. juna!

Published

on

Tragajući po Kubi Kristofer Kolumbo je sa svoja dva mornara naišao na grupu ljudi, muškaraca koji su u rukama imali nekakav štapić koji se dimio i nekakve biljke, osušene i uvijene u list nalik na musketu, koji je takođe osušen i upaljen na jednom kraju. Na drugom kraju su uvlačili odnosno uzimali taj dim, pri udisanju.

Kolumbo i mornari su otkrili čitavu zemlju duvana, a da nisu ni slutili u kojoj mjeri će to otrkiće promijeniti svijet. Po povratku  u Evropu slavni moreplovac je predstavio ovu novu vrstu užitka. Nastavak priče je istorija…

Kubanske cigare postale su vremenom simbol glamura i elite, između ostalog i zaslugom velikana prošlog vijeka koji su postali simboli ovog vida hedonije – Čerčila, Tita, Hemigveja, Kastra, Bukovskog…

Za obožavaoce pravih kubanskih cigara radosna vijest je da će u jedinstvenom ritualu uživanja u kombinaciji ukusa i aroma kubanskih cigara moći da uživaju tokom narednog vikenda (10 – 12. jun)  u “Kalamper Hotel & SPA”.

Ovaj hotel kao da je satkan za uživaoce kubanskih cigara – na pjeni od mora, sa enterijerom, uslugom i legendom koja ga prati, vikend posvećen ljubiteljima kubanskih cigara organizuje drugu godinu zaredom pod nazivom Smoking weekend.

Događaj se organizuje u saradnji sa Habano shop iz Podgorice koji je jedini zvanični uvoznik kubanskih cigara u Crnoj Gori.

Gosti će imati prilike da uživaju u jedinstvenom druženju uz razne koktele, savršenoj kombinaciji  gastronomskih specijaliteta i vina i, naravno,  konzumaciji kubanskih cigara.

Na  Smoking weekend dolazi  Zdravko Brkić iz Beograda, čovjek koji je preko 50 puta posjetio Kubu, a koji će gostima“Kalamper Hotel & SPA”  tokom  Smoking weekend-a ispričati  zanimljive doživljaje i iskustva iz karibske države, kao i saznanja o načinu pravljenja cigara…

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Milatović u Baru: Gasili su nam fabrike i hotele a otvarali svoje, SRAM IH BILO SVE NA ČELU S NJIM!

Published

on

Bez auto kolona partijskih podržavalaca, bez prethodno opomenutih službenika lokalne samouprave i radnika firmi pod kontrolom “partije”, bez ucijenjenih i interesno okupljenih… Takav je bio sastav u auditorijumu sale Doma kulture u Baru na završnoj konvenciji predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića!

U prepunoj sali, zajedno su bili glasači Demokratskog fronta, Demokrata, URE, Ujedinjene Crne Gore, Biram Bar… i naravno Evrope sad. Milatović se zahvalio svima na podršci ali, kako je naglasio, naročito slobodnim građanima, onim koji nisu pristali da budu robovi partijske mašinerije bivšeg režima.

Vršili su pritisak decenijama na poštene ljude, da prelome, da se povinuju, da sagnu kičmu, da glasaju za njih kako bi im dali zaposlenje za nedostojnu platu. Gasili su nam fabrike i hotele, a otvarali svoje banke i privatne kompanije. Tu su bili satovi, luksuzni automobili, majbasi, of šor račune… dok je svaki treći građanin Crne Gore muku mučio sastavljajući kraj s krajem. Sram ih bilo sve zajedno na čelu sa njim!“, poručio je Milatović pozdravljen ovacijama slobodnih Barana.

Pogledajte OVDJE

Pri kraju obraćanja Milatović se našalio – plaše građane Crne Gore, kime? Jakovom Milatovićem!

Nastavi Citanje

Bar

Lokomotiva usmrtila djevojku u Bjelišima

Published

on

Sinoć se u Baru, naselje Bjeliši, desila nesreća i stradala je djevojka koju je udarila lokomotiva.

“Prilikom kretanja lokomotive-manevarke ostvaren je kontakt sa I. A. (33) iz Bara koja je smrtno stradala”, saopšteno je iz Uprave policije.

Nastavi Citanje

Bar

TO Bar po prvi put predstavila ponudu na sajmu turizma u Zagrebu 

Published

on

Turistička organizacija Bar je po prvi put promovisala  turističku ponudu destinacije na jubilarnom 10. Međunarodnom sajmu turizma – PLACE2GO, koji je održan u periodu od 24. do 26. marta u Zagrebu. Sajam je okupio oko  700 izlagača iz 38 zemalja svijeta.

Sajam u Zagrebu je najveći i najznačajniji sajam turizma u Hrvatskoj, stoga je odlična prilika za promociju turističkih proizvoda i usluga, upoznavanje novih turističkih trendova, kao i razmjena iskustava među učesnicima. Turisti iz regioni su za našu turističku privredu tradicionalno najznačajnije emitivno tržište, a direktna avio linija iz Podgorice ka Zagrebu ima pozitivan uticaj na turistički sektor u oba grada jer omogućava turistima jednostavniji i brži pristup.

Najveće interesovanje posjetilaca vladalo je za aktivni odmor i hiking. Panoramska ruta “Između dvije čarobne obale”, koja promoviše zaleđe naše opštine, kao i uvijek privukla je veliku pažnju i oduševila mnogobrojne posjetioce.

Crnogorski glumac Momčilo Otašević, pobrinuo se za dobru atmosferu na štandu i na sebi jedinstven način dočarao ljepote Crne Gore. Organizovana je i nagradna igra za posjetioce. Pored nagrada drugih lokalih turističkih organizacija, hotel ,,Princess” je dodjelio nagradu za dvije osobe u oktobru mjesecu na bazi polupansiona.

Na sajmu su predstavljene različite turističke destinacije iz Hrvatske i svijeta, turističke agencije, avio kompanije, hoteli, restorani, turističke zajednice i ostali predstavnici turističke industrije.

Značaj ovog sajma, prepoznao je i hotel Princess, koji je nastupio zajedno sa TO Bar. Pored  TO Bar, svoju ponudu predstavila je i Nacionalna turistička organizacija, kao i lokalne turističke organizacije Herceg Novog, Tivta i Podgorice.

 

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.