Connect with us

Bar

Ribolovac iz Istre izvukao malu, pa mu velika ajkula zaljuljala barku!

Published

on

Konobar u hotelu Sanfior na hrvatskom ostrbu Rab, Emil Sotler iz Labina, koji se ribolovom bavi od svoje 13 godine, ulovio je kod rta Crna Punta malog morskog psa teškog oko sedam kilograma ali je malo kasnije imao susret sa mnogo većom i opasnijom ajkulom!

Sotlerovu barku dobro je, prema njegovim riječima, zaljuljao poveći modrulj, vrsta morskog psa koji živi u Jadranskom moru..

“Najčešće lovim kod Crne Punte i Ravni. Dok sam imao batanu lovio sam kod Osora, Unija, Cresa i Lošinja, ali kada je smrtno u ribolovu nastradao moj prijatelj Adam Vlačić, prodao sam batanu i ostavio se neko vrijeme ribolova. Sada imam Istranku i s njom odlazim u ribolov na parangal ovdje bliže. Prije ovog ulova imao sam ja i veće ulove, ali nisam s njima izlazio u javnost. Prije 8-9 godina ulovio sam ugora od 31 kilogram i 60 grama, ulovio sam i goluba od 18 kila, raže od 6-7 kilograma”, ispričao je Sotler za Glas Istre.

Dodaje da je tog dana, kada je ulovio malog morskog psa, bilo lijepo vrijeme, malo valovito, idealno za loviti raže.

“Išao sam loviti parangalom. Ulovio sam najprije jednu ražu a zatim kokota. Odjednom sam osjetio jak trzaj, nikad takav. Pitao sam se što je to, možda tuna, ali tuna neće ići na parangal. Kad sam digao i vidio što sam ulovio malo sam se uplašio. Bio je to morski pas. Međutim, odjednom je iz mora izronio još jedan, veliki morski pas, modrulj od oko 2,5 metra. Digao se gore na barku, vidio sam mu ralje. Bilo je kao u filmu! Barka je duga četiri metra i 99 centimetra i on ju je dobro zaljuljao. Udario je repom i pomaknuo motor kao od šale, kao da je kutija šibica. Srećom je motor bio dobro vezan pa nije pao u more. Srce mi je ušlo u pete, pitao sam se što bi bilo da sam ja pao u more. Srećom, imam nekakvog iskustva i barka je dovoljno visoka. Modrulj je napravio dva kruga oko moje barke i onda nestao u dubinu”, kaže Sotler, dodajući da je sreća da mu se na parangal nije zakačio modrulj, jer tko zna što bi se dogodilo u barci.

Svoj ulov, malog morskog psa, azju ili kostelja, pripremio je na istarski brodet, a ostatak bijelog mesa na pariški.

– Poznavajući ribu moram reći da nema kvalitetnije od morskog psa. Bolja je od brancina, raže i zubatca, zaključio je Sotler.

(Izvor: Glas Istre)

Continue Reading
Ostavi Komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bar

Branka Barbara Romanov pripremila veliko iznenađenje u “Nikad nije kasno”!

Published

on

Ove nedjelje spremite se za novu epizodu emisije „Nikad nije kasno“ koja vam donosi lavinu emocija, smijeha i najljepše muzike,

Pored predsjednika žirija Saše Miloševića Mareta, u goste dolaze glumica Nataša Stanišić i muzičar Zijo Valentino koji će pred sobom imati težak zadatak na kraju emisije.

Veliko iznenađenje pripredila je učesnica Barbara Romanov koja se pojavila u majici sa porukom za Mareta.

Takmičari će svojim performansima probuditi najljepše emocije ne samo kod publike, već i kod članova žirija.

Nastavi Citanje

Bar

Pantović napustio PES: U stranci se dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima

Published

on

Miloš Pantović, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad u Baru, danas je podnio ostavku na sve funkcije u partiji, uključujući mjesto predsjednika tog odbora, mjesto u Glavnom odboru PES-a, a podnio je ostavku i na članstvo u toj stranci.

Prije nešto više od godinu dana, kada drugi nisu htjeli, neki nisu smjeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsjednika OO PES Bar. Moje namjere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike“, kazao je Pantović za Vijesti.

Dodao je da, s obzirom na to da je jedan od njih istupio iz PES-a, a da se u toj stranci “dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima”, te da na te pojave one ne može uticati, osjeća djelimičnu odgovornost, te podnosi ostavku.

On nije htio detaljnije da komentariše ovaj potez, kao ni unutrašnje odnose u PES-u.

Ta stranka je danas saopštila da je Izvršni odbor PES-a na današnjoj sjednici konstatovao da su, zbog kršenja odredbi Statuta, raspušteni odbori u Podgorici i Baru, kao i da Odbor Glavnog grada nije zasijedao više od godinu.

Nastavi Citanje

Bar

Andrija Mandić na tajnom glasanju na Skupštini partije jednoglasno izabran za predsjednika NSD

Published

on

Četvrta Skupština Nove srpske demokratije (NSD) održana je danas u Staroj zgradi Vlade u Podgorici.

Započela je himnom Bože pravde, nakon čega je uslijedila stranačka himna „Onamo ‘namo„.

kupštinu je, na početku, blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Tapušković, podgorički paroh.

Prisutnima se, u uvodnom dijelu, obratio i Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

Za predsjednika stranke, u narednom četvorogodišnjem mandatu, jednoglasno je izabran Andrija Mandić, koji je bio i jedini predsjednički kandidat.

Slijedi opširnije izvještaj…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.