Connect with us

Bar

Predstavljeni projekti čija izgradnja će doprinijeti razvoju Bara

Published

on

U Baru će biti izgrađena dva stambena kompleksa, u skladu sa sa najvišim standardima kad je u pitanju kultura življenja i prvi hotel u toj opštini sa pet zvijezdica, čija izgradnja će doprinijeti razvoju tog dijela crnogororske obale i države.  

Arhitekta Sahret Hajdarpašić rekao je da na crnogorskom tržištu posluju desetak godina, navodeći da je jedan dio projekata u fazi realizacije, dok se drugi planiraju.

„Ono na čemu sad radimo su tri velika projekta koji su površine 60 hiljada metara kvadratnih. Dva su stambeni kompleksi u široj i užoj zoni Bara i jedan je hotelski kompleks sa pet zvijezdica sa plažom. Svi kompleksi koji se grade i za koje se planira gradnja će biti sa najvišim standardima koje savremena tehnologija gradnje poznaje, što se tiče materijala i rješenja koje smo implementirali“, naveo je Hajdarpašić.

Prema njegovim riječima, renomirane kompanije koje su radile na rješenjima su se potrudile da prenesu sve ono što je nova ideja u oblasti stambene gradnje i hotelijerstva.

„Radi se o projektima u koje je uloženo nekoliko desetina miliona eura“, dodao je Hajdarpašić.

Govoreći o Zaha place objektu, koji je u završnoj fazi projektovanja, Hadarpašić je pojasnio da se radi o modernom konceptu stanovanja, sa najvišim standardima kad je u pitanju kultura življenja i onoga što će biti materijali i tehnologije implementirani u njega.

„Ukupne je površine 19 hiljada metara kvadratnih, sa garažama, savremenim penthausima, dupleksima, apartmanima. Nalazi se u samom centru Bara, sa svim pejzažnim uređenjem i pratećim sadržajima. Počećemo sa realizacijom gradnje u avgustu i računamo da će u naredne dvije godine taj kompleks biti otvoren“, rekao je Hajdarpašić.

Ocijenio je da će ovaj kompleks biti novi momenat u razvoju Bara i da će biti prekretnica za mnoge koji žele da se bave stambenom gradnom u tom gradu, a i šire.

„Sa ovim kompleksom pokušali smo da se smjestimo na nivo ekskluzivnih naselja, kakva nudi Tivat“, istakao je Hardapašić.

Kad je u pitanju kompleks Madam palace, Hajdarpašić je kazao da se taj objekat nalazi na putu ka Ulcinju i cijelom svojom površinom je na obali mora.

„Zauzima poziciju od magistrale prema Ulcinju do mora. Plaža je uređena. Radi se o kompleksu od 180 smještajnih jedinica, sa garažama od tri nivoa, spa i velnes centrom, konferencijskom salom, hotelskim restoranom i svim prateim sadržajima koji su neophodni za ovakvu vrstu kompleksa“, naveo je Hajdarpašić.

Govoreći o kompleksu Emerald residence, kazao je da se nalazi u Bjelišima, u mirnijem kraju, navodeći da u okviru svog koncepta ima otvorene bazene za djecu i odrasle, parkove za igranje, maslinjake, šetališta i sve ono što ekološki standard zahtjeva od modernih naselja.

„Ukupna površina ovog kompleksa je oko 20 hiljada metara kvadratnih. Radi se o četiri stambene zgrade koje imaju 320 stanova“, rekao je Hajdarpašić.

Najavio je da će uskoro prva zgrada iz ovog kompleksa biti u funkciji.

Predstavnik MNE property invest kompanije, Rajner Laborenc, rekao je da prije tri godine nije znao gdje je Bar, a da je otprilike znao gdje se Crna Gora nalazi na karti.

„Od tada se puno toga promijenilo – to da sam po sedmi put u Baru i da sam uložio 22 miliona eura. Prijatelji iz Crne Gore su mi rekli da je to dobra država za investicije. Međutim, imao sam nedoumice u vezi sa tim – Balkan, korupcija, pravni sistem, bankarski sistem. Kao investitor znao sam da ta nesigurnost daje dobre šanse“, kazao je Laborenc.

Rekao je kad je došao prvi put u Crnu Goru shvatio je da je na putu ka EU, navodeći da se tad zaljubio u ovu državu.

„Shvatio sam da Crna Gora, odnosno Bar, je veoma nastrojen prema investitorima. U odnosu na ono što sam imao predrasude, shvatio sam da ovdje čovjek kada da riječ, da je i ispuni i radovi se odvijaju kako treba. Investicija u ove projekte će biti prvi korak“, kazao je Laborenc.

Smatra da su potrebni povjerljivi odnosi među ljudima za strane investitore.

„Neću se zaustaviti, ovo je moj prvi korak u investicijama u Crnoj Gori“, poručio je Laborenc.

 

Bar

U Ulcinju uhapšen Baranin sa 50 grama marihuane u automobilu

Published

on

Jedna osoba uhapšena je sinoć u Ulcinju zbog posjedovanja 54,3 grama marihuane – saopšteno je iz Uprave policije.

”Sinoć oko 19.30 časova policija je u mjestu Kodre u Ulcinju zaustavila vozilo i kontrolisala vozača P.P. (42) iz Bara.

Kod njega je pronađeno pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana ukupne težine 54,3 grama”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, P.P. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

”On će uz krivičnu prijavu biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost”, zaključuje se u saopštenju.

Nastavi Citanje

Bar

Barani na Trgu palili svijeće za nevine žrtve masakra na Cetinju

Published

on

Barani su na Trgu Vladimira i Kosare kod Sunčanog sata, od 14 do 15 sati palili svijeće za nevino stradale u tragediji na Cetinju.

Prilazili su i odavali počast žrtvama najvećeg masakra u novijoj istoriji Crne Gore.

Jedan od organizatora ovog čina, Petar Koprivica, za Radio Bar rekao kako je ideja grupe građana bila da danas, „na simboličan način, u momentu kada se sahranjaju naši dragi sunarodnici, mi mirno, dostojanstveno, bez ikakvih obilježja osim svijeće u rukama i molitve u srcima – molitve za nastradale i njihove porodice, odamo počast i da poručimo da je i Bar danas Cetinje“.

Nažalost, oni su izgubili svoje živote, a mislim da ne postoji čovjek bilo koje vjere i nacije koga ovo nije potreslo. Ovo je događaj za koji je teško naći prave riječi“, kazao je Koprivica za Radio Bar.

Nastavi Citanje

Bar

Barani danas pale svijeće za nevino stradale na Cetinju!

Published

on

U organizaciji grupe građana Bara, danas će na Trgu Vladimira i Kosare, kod Sunčanog sata, biti zapaljene svijeće za nevino stradale u tragediji na Cetinju.

Počast žrtvama masakra u prijestonici i biće odata u periodu od 14 do 15 sati, kada se na Cetinju održava sahrana.

Organizator poziva da dostojanstveno iskažemo i na ovaj način tugu i bol za nevino stradalima.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.