Connect with us

Bar

Predstavljeni projekti čija izgradnja će doprinijeti razvoju Bara

Published

on

U Baru će biti izgrađena dva stambena kompleksa, u skladu sa sa najvišim standardima kad je u pitanju kultura življenja i prvi hotel u toj opštini sa pet zvijezdica, čija izgradnja će doprinijeti razvoju tog dijela crnogororske obale i države.  

Arhitekta Sahret Hajdarpašić rekao je da na crnogorskom tržištu posluju desetak godina, navodeći da je jedan dio projekata u fazi realizacije, dok se drugi planiraju.

„Ono na čemu sad radimo su tri velika projekta koji su površine 60 hiljada metara kvadratnih. Dva su stambeni kompleksi u široj i užoj zoni Bara i jedan je hotelski kompleks sa pet zvijezdica sa plažom. Svi kompleksi koji se grade i za koje se planira gradnja će biti sa najvišim standardima koje savremena tehnologija gradnje poznaje, što se tiče materijala i rješenja koje smo implementirali“, naveo je Hajdarpašić.

Prema njegovim riječima, renomirane kompanije koje su radile na rješenjima su se potrudile da prenesu sve ono što je nova ideja u oblasti stambene gradnje i hotelijerstva.

„Radi se o projektima u koje je uloženo nekoliko desetina miliona eura“, dodao je Hajdarpašić.

Govoreći o Zaha place objektu, koji je u završnoj fazi projektovanja, Hadarpašić je pojasnio da se radi o modernom konceptu stanovanja, sa najvišim standardima kad je u pitanju kultura življenja i onoga što će biti materijali i tehnologije implementirani u njega.

„Ukupne je površine 19 hiljada metara kvadratnih, sa garažama, savremenim penthausima, dupleksima, apartmanima. Nalazi se u samom centru Bara, sa svim pejzažnim uređenjem i pratećim sadržajima. Počećemo sa realizacijom gradnje u avgustu i računamo da će u naredne dvije godine taj kompleks biti otvoren“, rekao je Hajdarpašić.

Ocijenio je da će ovaj kompleks biti novi momenat u razvoju Bara i da će biti prekretnica za mnoge koji žele da se bave stambenom gradnom u tom gradu, a i šire.

„Sa ovim kompleksom pokušali smo da se smjestimo na nivo ekskluzivnih naselja, kakva nudi Tivat“, istakao je Hardapašić.

Kad je u pitanju kompleks Madam palace, Hajdarpašić je kazao da se taj objekat nalazi na putu ka Ulcinju i cijelom svojom površinom je na obali mora.

„Zauzima poziciju od magistrale prema Ulcinju do mora. Plaža je uređena. Radi se o kompleksu od 180 smještajnih jedinica, sa garažama od tri nivoa, spa i velnes centrom, konferencijskom salom, hotelskim restoranom i svim prateim sadržajima koji su neophodni za ovakvu vrstu kompleksa“, naveo je Hajdarpašić.

Govoreći o kompleksu Emerald residence, kazao je da se nalazi u Bjelišima, u mirnijem kraju, navodeći da u okviru svog koncepta ima otvorene bazene za djecu i odrasle, parkove za igranje, maslinjake, šetališta i sve ono što ekološki standard zahtjeva od modernih naselja.

„Ukupna površina ovog kompleksa je oko 20 hiljada metara kvadratnih. Radi se o četiri stambene zgrade koje imaju 320 stanova“, rekao je Hajdarpašić.

Najavio je da će uskoro prva zgrada iz ovog kompleksa biti u funkciji.

Predstavnik MNE property invest kompanije, Rajner Laborenc, rekao je da prije tri godine nije znao gdje je Bar, a da je otprilike znao gdje se Crna Gora nalazi na karti.

„Od tada se puno toga promijenilo – to da sam po sedmi put u Baru i da sam uložio 22 miliona eura. Prijatelji iz Crne Gore su mi rekli da je to dobra država za investicije. Međutim, imao sam nedoumice u vezi sa tim – Balkan, korupcija, pravni sistem, bankarski sistem. Kao investitor znao sam da ta nesigurnost daje dobre šanse“, kazao je Laborenc.

Rekao je kad je došao prvi put u Crnu Goru shvatio je da je na putu ka EU, navodeći da se tad zaljubio u ovu državu.

„Shvatio sam da Crna Gora, odnosno Bar, je veoma nastrojen prema investitorima. U odnosu na ono što sam imao predrasude, shvatio sam da ovdje čovjek kada da riječ, da je i ispuni i radovi se odvijaju kako treba. Investicija u ove projekte će biti prvi korak“, kazao je Laborenc.

Smatra da su potrebni povjerljivi odnosi među ljudima za strane investitore.

„Neću se zaustaviti, ovo je moj prvi korak u investicijama u Crnoj Gori“, poručio je Laborenc.

 

Bar

Milatović u Baru: Gasili su nam fabrike i hotele a otvarali svoje, SRAM IH BILO SVE NA ČELU S NJIM!

Published

on

Bez auto kolona partijskih podržavalaca, bez prethodno opomenutih službenika lokalne samouprave i radnika firmi pod kontrolom “partije”, bez ucijenjenih i interesno okupljenih… Takav je bio sastav u auditorijumu sale Doma kulture u Baru na završnoj konvenciji predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića!

U prepunoj sali, zajedno su bili glasači Demokratskog fronta, Demokrata, URE, Ujedinjene Crne Gore, Biram Bar… i naravno Evrope sad. Milatović se zahvalio svima na podršci ali, kako je naglasio, naročito slobodnim građanima, onim koji nisu pristali da budu robovi partijske mašinerije bivšeg režima.

Vršili su pritisak decenijama na poštene ljude, da prelome, da se povinuju, da sagnu kičmu, da glasaju za njih kako bi im dali zaposlenje za nedostojnu platu. Gasili su nam fabrike i hotele, a otvarali svoje banke i privatne kompanije. Tu su bili satovi, luksuzni automobili, majbasi, of šor račune… dok je svaki treći građanin Crne Gore muku mučio sastavljajući kraj s krajem. Sram ih bilo sve zajedno na čelu sa njim!“, poručio je Milatović pozdravljen ovacijama slobodnih Barana.

Pogledajte OVDJE

Pri kraju obraćanja Milatović se našalio – plaše građane Crne Gore, kime? Jakovom Milatovićem!

Nastavi Citanje

Bar

Lokomotiva usmrtila djevojku u Bjelišima

Published

on

Sinoć se u Baru, naselje Bjeliši, desila nesreća i stradala je djevojka koju je udarila lokomotiva.

“Prilikom kretanja lokomotive-manevarke ostvaren je kontakt sa I. A. (33) iz Bara koja je smrtno stradala”, saopšteno je iz Uprave policije.

Nastavi Citanje

Bar

TO Bar po prvi put predstavila ponudu na sajmu turizma u Zagrebu 

Published

on

Turistička organizacija Bar je po prvi put promovisala  turističku ponudu destinacije na jubilarnom 10. Međunarodnom sajmu turizma – PLACE2GO, koji je održan u periodu od 24. do 26. marta u Zagrebu. Sajam je okupio oko  700 izlagača iz 38 zemalja svijeta.

Sajam u Zagrebu je najveći i najznačajniji sajam turizma u Hrvatskoj, stoga je odlična prilika za promociju turističkih proizvoda i usluga, upoznavanje novih turističkih trendova, kao i razmjena iskustava među učesnicima. Turisti iz regioni su za našu turističku privredu tradicionalno najznačajnije emitivno tržište, a direktna avio linija iz Podgorice ka Zagrebu ima pozitivan uticaj na turistički sektor u oba grada jer omogućava turistima jednostavniji i brži pristup.

Najveće interesovanje posjetilaca vladalo je za aktivni odmor i hiking. Panoramska ruta “Između dvije čarobne obale”, koja promoviše zaleđe naše opštine, kao i uvijek privukla je veliku pažnju i oduševila mnogobrojne posjetioce.

Crnogorski glumac Momčilo Otašević, pobrinuo se za dobru atmosferu na štandu i na sebi jedinstven način dočarao ljepote Crne Gore. Organizovana je i nagradna igra za posjetioce. Pored nagrada drugih lokalih turističkih organizacija, hotel ,,Princess” je dodjelio nagradu za dvije osobe u oktobru mjesecu na bazi polupansiona.

Na sajmu su predstavljene različite turističke destinacije iz Hrvatske i svijeta, turističke agencije, avio kompanije, hoteli, restorani, turističke zajednice i ostali predstavnici turističke industrije.

Značaj ovog sajma, prepoznao je i hotel Princess, koji je nastupio zajedno sa TO Bar. Pored  TO Bar, svoju ponudu predstavila je i Nacionalna turistička organizacija, kao i lokalne turističke organizacije Herceg Novog, Tivta i Podgorice.

 

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.