Connect with us

Bar

Uhapšeni Barani navodno planirali likvidaciju Nikole Spasojevića!?

Published

on

Kriminalna grupa čiji članovi su i Barani Martin i Stefan JankovićErvin i Eldin MuratovićVladimir UlamaMarko Peruničić i Stefan Mićić, planirala je likvidaciju Nikole Spasojevića i izvjesnog Milana, tvrdi Specijalno državno tužilaštvo (SDT), prenose Vijesti.

Do tih sumnji istražitelji su došli analizirajući presretnutu komunikaciju, ostvarenu putem kriptovane Sky ECC aplikacije, u kojoj su i fotografije.

Sumnje su potkrijepili i vještačenjem baznih stanica, koje su potvrdile da su se osumnjičeni kretali u blizini Spasojevića, odnosno, da su ga pratili i opservirali na teritoriji Bara, Podgorice, Budve i Pljevalja.

Martin Janković i Marko Peruničić juče su, nakon saslušanja kod sutkinje za istragu podgoričkog Višeg suda, Suzana Mugoše, poslati u Istražni zatvor.

Suktinja Mugoša uvažila je prijedlog specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, koji je ocijenio da bi njih dvojica pobjegli, ukoliko se nađu na slobodi, ali i da bi mogli uticati na saizvršioce koji su u bjekstvu – braću Muratović, Ulamu i Stefana Jankovića.

Turković je obrazložio da je ta kriminalna grupa, čiji organizator još nije otkriven, formirana na duže vrijeme, a da iz njihovih međusobnih odnosa proizilazi da su planirali ubistva više osoba.

Likvidaciju izvjesnog Milana, članovi klana koji je blizak škaljarskom, ostavili su za “nakon lišenja života Spasojevića”.

”Iz presretnute komunikacije ostvarene putem aplikacije za kriptovanu komunikaciju SKY ECC, proizlazi osnovana sumnja da su osumnjičeni Stefan Janković, Martin Janković, Edin Muratović, Elvin Muratović, Vladimir Ulama, Marko Peruničić, Stefan Mićić i druga, za sada neidentifikovana lica, kao pripadnici kriminalne organizacije, preduzeli aktivnosti u cilju realizacije kriminalnog plana – ubistva člana suprotstavljene kriminalne organizacije, Spasojević Nikole iz Bara, pa su djelujući po uputstvima organizatora kriminalne grupe, koji je koristio nalog sa pin kodom K****6, u kontinuitetu vršli opservaciju kretanja Spasojevića na teritoriji Bara, Podgorice, Budve i Pljevalja, u namjeri njegovog ubistva”, piše u tužilačkim spisima.

Pojašnjeno je da su osumnjičeni Spasojevića nadgledali iz blizine, ali i optičkim sredstvima, kao i da su informacije o njegovom kretanju i navikama dostavljali organizatoru te krimi-grupe.

”Koji je ostvario komunikaciju sa drugim NN članovima kriminalne organizacije, koji su prihvatili ulogu neposrednog izvršenja ubistva Spasojevića”.

Tužioci su utvrdili kakva je bila uloga uhapšenih Jankovića i Peruničića, šta je bio zadatak Mićića koji se od ranije nalazi u Istražnom zatvoru, ali i kakva zaduženja su prihvatili Stefan Janković, braća Muratović i Ulama, koji su u bjekstvu.

Istražitelji su njihove uloge utvrdili iz komunikacije pripadnika te kriminalne grupe u zatvorenoj grupi za međusobnu komunikaciju, ali i njihovih privatnih poruka na Sky ECC aplikaciji.

”Takođe, iz razmijenjenih komunikacija se utvrđuje da su okrivljeni u ranijem periodu, dakle tokom avgusta 2020. godine, postali pripadnici kriminalne organizacije koja je imala za cilj izvršenje više krivičnih djela ubistvo iz čl. 143 Krivičnog zakonika Crne Gore, teško ubistvo iz čl. 144 Krivičnog zakonika Crne Gore i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403 st. 3 KZ CG”, piše u tužilačkim spisima.

Prema istoj dokumentaciji, kriminalna grupa zasnovana je na principima hijerarhije i subordinacije, a osoba, čiji identitet istražitelji još nijesu otkrili, za sebe je odredila da, kao organizator, izdaje naloge, daje uputstva za izvršenje krivičnih djela, određuje mjesto, vrijeme, način i sredstva izvršenja krivičnih djela, ali i da obezbjeđuje novac članovima svog klana…

Iz spisa proizlazi da su najmanje dvije osobe formirale tu kriminalu organizaciju – a sve što su preduzimali “jasno ih pozicionira kao organizatore kriminalne organizacije”.

Spasojevića, koji je u bjekstvu, srpska policija potražuje zbog sumnmje da je dio krimalne grupe koju je formirao Pljevljak Darko Šarić, a koja je od početka 2020. do 14. aprila 2022. godine, švercovala kokain i izvršila jedno ubistvo.

Šarića sumnjiče da je tu krimi grupu formirao radi dogovaranja neovlašćene kupovine kokaina, njenog transporta do Evrope – radi dalje prodaje, ali i da su organizovali ubistvo Milana Milovca, zvanog Cigla, u januaru prošle godine u Ekvadoru.

Bar

Branka Barbara Romanov pripremila veliko iznenađenje u “Nikad nije kasno”!

Published

on

Ove nedjelje spremite se za novu epizodu emisije „Nikad nije kasno“ koja vam donosi lavinu emocija, smijeha i najljepše muzike,

Pored predsjednika žirija Saše Miloševića Mareta, u goste dolaze glumica Nataša Stanišić i muzičar Zijo Valentino koji će pred sobom imati težak zadatak na kraju emisije.

Veliko iznenađenje pripredila je učesnica Barbara Romanov koja se pojavila u majici sa porukom za Mareta.

Takmičari će svojim performansima probuditi najljepše emocije ne samo kod publike, već i kod članova žirija.

Nastavi Citanje

Bar

Pantović napustio PES: U stranci se dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima

Published

on

Miloš Pantović, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad u Baru, danas je podnio ostavku na sve funkcije u partiji, uključujući mjesto predsjednika tog odbora, mjesto u Glavnom odboru PES-a, a podnio je ostavku i na članstvo u toj stranci.

Prije nešto više od godinu dana, kada drugi nisu htjeli, neki nisu smjeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsjednika OO PES Bar. Moje namjere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike“, kazao je Pantović za Vijesti.

Dodao je da, s obzirom na to da je jedan od njih istupio iz PES-a, a da se u toj stranci “dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima”, te da na te pojave one ne može uticati, osjeća djelimičnu odgovornost, te podnosi ostavku.

On nije htio detaljnije da komentariše ovaj potez, kao ni unutrašnje odnose u PES-u.

Ta stranka je danas saopštila da je Izvršni odbor PES-a na današnjoj sjednici konstatovao da su, zbog kršenja odredbi Statuta, raspušteni odbori u Podgorici i Baru, kao i da Odbor Glavnog grada nije zasijedao više od godinu.

Nastavi Citanje

Bar

Andrija Mandić na tajnom glasanju na Skupštini partije jednoglasno izabran za predsjednika NSD

Published

on

Četvrta Skupština Nove srpske demokratije (NSD) održana je danas u Staroj zgradi Vlade u Podgorici.

Započela je himnom Bože pravde, nakon čega je uslijedila stranačka himna „Onamo ‘namo„.

kupštinu je, na početku, blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Tapušković, podgorički paroh.

Prisutnima se, u uvodnom dijelu, obratio i Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

Za predsjednika stranke, u narednom četvorogodišnjem mandatu, jednoglasno je izabran Andrija Mandić, koji je bio i jedini predsjednički kandidat.

Slijedi opširnije izvještaj…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.