Connect with us

Budva

Raspisan konkurs za podršku ženskom preduzetništvu u Budvi

Published

on

Sekretrijat za privredu Opštine Budva raspisao je konkurs za raspodjelu sredstava opredijeljenih za podršku ženskom preduzetništvu za ovu godinu.

Konkurs je otvoren od 20. juna do 5. avgusta.

Opštinskim budžetom opredijeljena su bespovratna sredstva od 100 hiljada EUR kao podsticaj ženama da pokrenu biznis ili unaprijede postojeći, u cilju podrške lokalnog ekonomskog razvoja i otvaranja novih radnih mjesta.

Konkurs je dostupan na sajtu Opštine Budva.

Bar

Mitropolit Joanikije: Danas niko ne treba da tuguje zbog grijeha jer oproštaj zasija iz groba

Published

on

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije poručio je vjernicima u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici da danas niko ne treba da tuguje zbog grijeha jer oproštaj zasija iz groba.

“Neka se niko ne boji smrti jer nas oslobodi spasova smrt, ugasi je onaj koga je ona držala”, rekao je mitropolit Joanikije u besjedi poslije Vaskršnje liturgije.

Prema njegovim riječima, danas niko ne treba da oplakuje siromaštvo jer se “javi opšte carstvo”.

“Vaskrse Hristos i padoše demoni. Vaskrse Hristos i raduju se anđeli. Vaskrse Hristos i život živuje. Vaskrse Hristos i nijednog mrtvog u grobu. Njemu slava i vlast u vjekove vjekova amin. Hristos vaskrse”, rekao je mitropolit Joanikije.

Na liturgiji u hramu u Podgorici okupio se veliki broj vjernika. Pravoslavni narod u Crnoj Gori se nakon današnje liturgije okuplja u domovima uz svečanu trpezu, na kojoj dominira crveno jaje i vaskršnji hljeb.

Običaj je da danas na stolu stoje obojena i ukrašena jaja. Ukućani i gosti se međusobno kucaju jajima, a onaj čije se razbije predaje ga onome čije je bilo jače.

Nastavi Citanje

Budva

Rađenović: Budvanski PES stao na stranu Spajića i Odovića, umjesto na stranu djece

Published

on

Rađenović: Budvanski odbor Pokret Evropa sad je, umjesto na stranu djece Budve, stao na stranu premijera Milojka Spajića i ministra Janka Odovića, koji je potpisao rješenje za oduzimanje prostora vrtića, kazao je nosilac liste Građanskog pokreta URA na izborima u Budvi Blažo Rađenović.

“Umjesto da gospođa Laković stane na stranu djece i roditelja i pridruži se protestu za ispravljanje nepravde pričinjene vrtiću, gospođa Laković i budvanski PES pokušavaju relativizovati potpisano rješenje ministra Odovića kojim se želi oduzeti prostor za djecu Budve i na najprizemniji način odbraniti u najmanju ruku ovakva skandalozna Odluka 44. Vlade Milojka Spajića i ministra Janka Odovića”, saopštio je Rađenović, u odgovoru kandidatkinji za odbornicu PES-a Nađi Laković.

Rađenović je rekao da su građani Budve i Crne Gore “navikli da slušaju” od Spajića i njegovog PES-a “konstantne pokušaje obmanjivanja javnosti”, ali da “od gospođe Laković to nije očekivao, jer kako kaže u konkretnom slučaju se radi o djeci Budve.”

1 / 8 Foto: URA

“Ako je, kako kaže gospođa Laković, ministar Odović reagovao i na lice mjesta poslao nadležnu inspekciju koja je utvrdila nepravilnosti i o tome sačinila zapisnik, zašto onda nijeste zaustavili radove u prostoru vrtića? Ili je identična situacija kao i u slučaju “Mia investment” na parceli preko puta Jadranskog sajma gdje su Vlada Milojka Spajića i ministar Odović na isti način postupili, a radovi se i dalje nastavljaju ako ne i jos bržom dinamikom. Gospođa Laković ovim pokazuje kako štiti interese građana Budve i Crne Gore i kako 44. Vlada Crne Gore poštuje zakone”, poručio je Rađenović.

On je optužio Spajićevu partiju da je “do sada u svojim radnjama prepoznata kao zaštitnik privatnih interesa i interesa mafije”, ali da ga “čudi ovakvo saopštenje gospođe Laković koja djeluje protiv budvanske djece i vrtića u kojem su pored naše generacije i naše djece, išli i naši roditelji.”

Rađenović je pozvao, kako kaže, “nestranačkog” nosioca liste PES-a da javno kaže ograđuje li se “od ovakvih skandaloznih Odluka ministra Odovića i Spajićeve Vlade ili je možda opet ucijenjen”. Dodaje i da je posebno bitno da javnost sazna da li ovakve odluke Spajićeve Vlade i javno iznesene stavove Nađe Laković podržavaju roditelji sa izborne liste PES-a čija djeca idu u vrtić.

“Spajićeva Vlada je donijela odluku da se Budvi oduzme Luku Budva i da se opet vrate sumnjivi investitori da njome upravljaju, kako je to radio i DPS. Ako u Pokretu Evropa sad misle da će sada svojom politikom nastaviti da oduzimaju prostor koji pripada našoj djeci, neka sigurni budu da im to nećemo dozvoliti. 26. maja će im građanke i građani Budve dati odgovor na takvu politiku i hajdučiju koju sprovode”, zaključio je Rađenović.

Vijesti

Nastavi Citanje

Budva

Žrijeban redosled na biračkim listićima – “Budva naš grad” pod rednim brojem 1!

Published

on

U Opštinskoj izbornoj komisiji u Budvi danas održano žrijebanje za redosljed partija, koalicija i grupa birača na biračkim listićima za lokalne izbore.

Na lokalnim izborima u Budvi 26. maja učestvuje devet partija, ikoalicija i grupa birača.

1. Grupa birača “Budva naš grad” – Nikola Jovanović.
2. Demokrate – Ojačaj, Obnovi, Oživi – Budva odlučuje – Đorđe Zenović
3. Za budućnost Budve – Budva otvoren grad, Mladen Mikijelj
4. Evropa sad – Budva ima šansu – dr Predrag Zenović
5. Crnogorska evropska Budva – dr Novak Adžić – CEP”
6. Demokratska partija socijalista “Budva može bolje – prof. dr Nikola Milović”
7. URA – dr Dritan Abazović – Drugačije”Blažo Rađenović
8. Čist izbor – Petar Odžić- Socijaldemokratska partija, Socijaldemokrate, Liberalna partija i građani
9. Dr Vujičić Božidar – Za stvarne promjene”

Ovo je jedan dio izbornog ciklusa i meni je važno da je sve bilo transparentno zahvaljujući javnom servisu. Predstavnici svih političkih subjekata su bili prisutni, tako da preostaje da im svima poželim sreću. Takođe, još jednom, poručujem da ovo bude jedna fer kampanja i da se izbori tako i završe”, kazao je predsjednik Opštinske izborne komisije Đorđije Vujović.

Vujović je istakao da je OIK izgubila pet biračkih mjesta na Slovenskoj plaži koja je trenutno u službi turizma, te da će građani o novim mjestima biti blagovremeno obaviješteni kada MUP potvrdi ista. Sljedeći korak je određivanje predsjednika biračkih odbora.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.