Connect with us

Bar

Demokrate: Treba odložiti sjednicu SO i zaustaviti proglašenje Diktatorske opštine Bar 8. jula

Published

on

Na 333. sjednici Skupštine opštine Bar zakazanoj za 8. jula kao drugi dnevni red kandidovan je Predlog odluke o izboru predsjednika Opštine Bar.

Tim povodom reagovali su iz opštinskog odbora Demokratske Crne Gore navodeći u objavi na FB stranici da će “ovim činom Skupština opštine Bar 8. jula biti mjesto nezakonitog i protivustavnog oličenja diktatorskog režima najgoreg vrste čiji će odbornici davanjem novi četvorogodišnji mandat aktuelnom načelniku Opština Dušan Raičević i zvanično ukinuti parlamentarna demokratija u gradu pod Rumijom i automatski proglašena diktatura.

“Podsjećamo da je četvorogodišnji mandat za advokatske odbornike istekao 26. juna, a da je produžen ni manje ni više nego na osnovu pisma Ministarstva javne uprave i suludog tumačenja da se odborničkim mandat može produži Stav 3 Zakona o izboru odbornika i poslanika navodi se da je samo „Na dan potvrđivanja mandata odbornika, odnosno članova novog saziva, mandata odbornika i članova prethodne konzume Zvanje se završava.”

Ovo tanko tumačenje moramo nazvati suludom jer u ovom slučaju, Stav 3 se jasno i nedvosmisleno odnosi na stanje neposredno nakon održavanja novih (lokalnih) izbora, koji potvrđuje prvi stav ovog člana u kome je navodilo „Izbori za odbornike i poslanike danima pre isteka izbornog roka odbora nika, ili poslanici sa mandatom. “Izborni period odbornika u ovom slučaju istekao je 26. najkasnije 8. jula kada se navršava tačno četiri godine od kada je izabran predsjednik Skupštine opštine Bar kako to tumače u DPS-u. S obzirom na taj član 5. istim zakonom propisuje da „Mandat odbornika ili poslanika traje četiri godine“, što znači ne duže od 26 dana.

Jun kada je verifikovan stručni mandat tj 8. jula (prema DPS-u) kada je završena sjednica na kojoj su verifikovani mandati advokatski
Zato silu na sramotu, 8. jula, neposredno pred istek četvorogodišnjeg mandata odbornika, pokušava da izvrši svojevrstan udar na temelje demokratije, koji bi na kraju nezakonito i protivustavno omogućio još jedan četvorogodišnji mandat Raičeviću koji će posle ovog datuma zvanično imati neograničenu izvršnu vlast dok će Skupština opštine Bar postati organ koji više nema ni legitimitet ni funkciju.

Najmanje što očekujemo je da će aktuelna predsjednica Skupštine opštine Bar Milena Božović spriječiti pomenutu namjeru barskog DPS- Inače će postati direktni saučesnik javnog paljenja Ustava i demokratije na 8. Jul u barskoj skupštini!”, poručili su iz Demokratske Crne Gore.

Bar

Branka Barbara Romanov pripremila veliko iznenađenje u “Nikad nije kasno”!

Published

on

Ove nedjelje spremite se za novu epizodu emisije „Nikad nije kasno“ koja vam donosi lavinu emocija, smijeha i najljepše muzike,

Pored predsjednika žirija Saše Miloševića Mareta, u goste dolaze glumica Nataša Stanišić i muzičar Zijo Valentino koji će pred sobom imati težak zadatak na kraju emisije.

Veliko iznenađenje pripredila je učesnica Barbara Romanov koja se pojavila u majici sa porukom za Mareta.

Takmičari će svojim performansima probuditi najljepše emocije ne samo kod publike, već i kod članova žirija.

Nastavi Citanje

Bar

Pantović napustio PES: U stranci se dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima

Published

on

Miloš Pantović, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad u Baru, danas je podnio ostavku na sve funkcije u partiji, uključujući mjesto predsjednika tog odbora, mjesto u Glavnom odboru PES-a, a podnio je ostavku i na članstvo u toj stranci.

Prije nešto više od godinu dana, kada drugi nisu htjeli, neki nisu smjeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsjednika OO PES Bar. Moje namjere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike“, kazao je Pantović za Vijesti.

Dodao je da, s obzirom na to da je jedan od njih istupio iz PES-a, a da se u toj stranci “dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima”, te da na te pojave one ne može uticati, osjeća djelimičnu odgovornost, te podnosi ostavku.

On nije htio detaljnije da komentariše ovaj potez, kao ni unutrašnje odnose u PES-u.

Ta stranka je danas saopštila da je Izvršni odbor PES-a na današnjoj sjednici konstatovao da su, zbog kršenja odredbi Statuta, raspušteni odbori u Podgorici i Baru, kao i da Odbor Glavnog grada nije zasijedao više od godinu.

Nastavi Citanje

Bar

Andrija Mandić na tajnom glasanju na Skupštini partije jednoglasno izabran za predsjednika NSD

Published

on

Četvrta Skupština Nove srpske demokratije (NSD) održana je danas u Staroj zgradi Vlade u Podgorici.

Započela je himnom Bože pravde, nakon čega je uslijedila stranačka himna „Onamo ‘namo„.

kupštinu je, na početku, blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Tapušković, podgorički paroh.

Prisutnima se, u uvodnom dijelu, obratio i Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

Za predsjednika stranke, u narednom četvorogodišnjem mandatu, jednoglasno je izabran Andrija Mandić, koji je bio i jedini predsjednički kandidat.

Slijedi opširnije izvještaj…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.