Connect with us

Bar

Demokrate Bar: Izbor Raičevića nezakonit i neustavan, imaće i sudski epilog

Published

on

Klub odbornika Demokrata Bar kazali su da današnji izbor Dušana Raičevića ponovo na mjesto predsjednika Opštine Bar nije zakonit ni ustavan.

U svom saopštenju navode da svako ko je danas imao mogućnost da prati skupštinsko zasijedanje 33. sjednice SO Bar imao je i priliku da vidi kako Demokratska partija socijalista (DPS) “koristeći strah i ucjene, suprotno Ustavu, zakonima, Statutu Opštine, ogromnom broju argumenata protiv, a ni jednim ustavnim i zakonitim argumentom za – produžava mandat Dušanu Raičeviću na dodatne četiri godine”.

Kuriozitet, da osim dva nezavisna odbornika i dva „opoziciona“ (SDP) koji su podržali javno njegov izbor i predstavnika DPS-a ni jedan drugi konstituent velike koalicije iz 2018. godine DPS-SD-BIRAM BAR-BS nije javno za govornicom podržao njegov izbor. Neki su i načelno bili protiv, a onda tokom glasanja bili uzdržani. Za razliku od njih, neki su pognutih glava glasali za, a da nisu obrazložili svoj glas. Sve ovo jasno ukazuje da Raičević danas nije imao njihovo povjerenje“, kazale su barske Demokrate.

Dodaju i da kada te izaberu na način da “to neko uradi iz straha, a neko jedino iz ličnog interesa”, onda je i sve da se ne radi o “neustavnom i protivzakonitom izboru, mandat sporan i upitan”.

Ovakav mandat ne bi odbio jedino onaj koji ga je danas i prihvatio – Dušan Raičević. Svaki drugi moralni čovjek, koji drži do sebe, ne bi dozvolio da ga na ovaj način biraju. I to dovoljno govori o DPS-u i njegovom kandidatu“, saopštili su oni.

Današnja sjednica je, prema njihovim riječima, “nažalost bila i još jedna dogovorena predstava, koja je na svu sreću, diskusijama i proceduralnim reagovanjima nas odbornika, uglavnom i razobličena”.

Sistem među koalicionim partnerima „dobar policajac – loš policajac” ovog puta nije prošao. Jer, svako ko je gledao zasijedanje mogao je jasno uvidjeti da je sva moć danas bila u rukama “uzdržanih” i da su oni, da su zaista imali takvu namjeru, mogli zaustaviti, odnosno bar odložiti ovakav neustavan i nezakonit izbor za Predsjednika Opštine, a ne deklarativno protivljenje koje je na kraju rezultiralo time što su bili uzdržani“, saopštile su barske Demokrate.

Izbor Raičevića, kako su kazali, imaće i sudski epilog.

Podnijećemo Upravnom sudu tužbu za poništenje nezakonite Odluke o izboru Dušana Raičevića, za predsjednika Opštine Bar sa velikim brojem argumenata koje smo i danas isticali, a koji jasno pokazuju da današnji izbor nije zakonit ali ni ustavan“, zaključuje se u saopštenju.

Bar

Branka Barbara Romanov pripremila veliko iznenađenje u “Nikad nije kasno”!

Published

on

Ove nedjelje spremite se za novu epizodu emisije „Nikad nije kasno“ koja vam donosi lavinu emocija, smijeha i najljepše muzike,

Pored predsjednika žirija Saše Miloševića Mareta, u goste dolaze glumica Nataša Stanišić i muzičar Zijo Valentino koji će pred sobom imati težak zadatak na kraju emisije.

Veliko iznenađenje pripredila je učesnica Barbara Romanov koja se pojavila u majici sa porukom za Mareta.

Takmičari će svojim performansima probuditi najljepše emocije ne samo kod publike, već i kod članova žirija.

Nastavi Citanje

Bar

Pantović napustio PES: U stranci se dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima

Published

on

Miloš Pantović, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad u Baru, danas je podnio ostavku na sve funkcije u partiji, uključujući mjesto predsjednika tog odbora, mjesto u Glavnom odboru PES-a, a podnio je ostavku i na članstvo u toj stranci.

Prije nešto više od godinu dana, kada drugi nisu htjeli, neki nisu smjeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsjednika OO PES Bar. Moje namjere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike“, kazao je Pantović za Vijesti.

Dodao je da, s obzirom na to da je jedan od njih istupio iz PES-a, a da se u toj stranci “dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima”, te da na te pojave one ne može uticati, osjeća djelimičnu odgovornost, te podnosi ostavku.

On nije htio detaljnije da komentariše ovaj potez, kao ni unutrašnje odnose u PES-u.

Ta stranka je danas saopštila da je Izvršni odbor PES-a na današnjoj sjednici konstatovao da su, zbog kršenja odredbi Statuta, raspušteni odbori u Podgorici i Baru, kao i da Odbor Glavnog grada nije zasijedao više od godinu.

Nastavi Citanje

Bar

Andrija Mandić na tajnom glasanju na Skupštini partije jednoglasno izabran za predsjednika NSD

Published

on

Četvrta Skupština Nove srpske demokratije (NSD) održana je danas u Staroj zgradi Vlade u Podgorici.

Započela je himnom Bože pravde, nakon čega je uslijedila stranačka himna „Onamo ‘namo„.

kupštinu je, na početku, blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Tapušković, podgorički paroh.

Prisutnima se, u uvodnom dijelu, obratio i Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

Za predsjednika stranke, u narednom četvorogodišnjem mandatu, jednoglasno je izabran Andrija Mandić, koji je bio i jedini predsjednički kandidat.

Slijedi opširnije izvještaj…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.