Connect with us

Bar

Otvorena prva specijalizovana radnja ekstra-djevičanskog maslinovog ulja Barsko zlato!

Published

on

U srcu starobarske pjace otvorena je prva specijalizovana radnja ekstra-djevičanskog maslinovog ulja brenda „Barsko zlato“, prvog proizvedenog ekstra-djevičanskog maslinovog ulja u Crnoj Gori, najtrofejnijeg maslinovog ulja na crnogorskom primorju, te jedinog maslinovog ulja zaštićenog žiga i nosioca prestižne vizuelne identifikacije „Dobro iz Crne Gore“.

Izvršna direktorica kompanije d.o.o. Barska uljara, dr Marija Markoč, poručila je da je otvaranje Barsko zlato Olive Oil Shop-a kruna vrijednog, predanog i posvećenog rada tima Barske uljare. Ona je podsjetila prisutne i na čuvenu izreku da je „maslina kao majka, koja nas širom otvorenih ruku dočeka, ma kad god joj se vratili“, te navela da je maslina još jednom okupila poštovaoce ovog svetog drveta i omogućila da zajednički uživaju u njenim plodovima, proizvodima vrhunskog kvaliteta, koji svojim ukusom zasigurno nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Da Barska uljara bira za saradnike isključivo profesionalce, iskrene prijatelje i ljude koji afirmišu tradicionalne vrijednosti Bara i Crne Gore, govori i to da je Barsko zlato Olive Oil Shop ideja koja je nastala udruženim snagama tima Barske uljare i dobro poznatih Starobarana, g. Anesa Đulamerovića i g. Božidara Jankovića.

Prisutnima se obratio i g. Anes Đulamerović, predsjednik MZ Stari Bar i poznati starobarski ugosistelj, koji je u svom inspirativnom obraćanju podsjetio sve da je naša, autohtona sorta Žutica nešto po čemu smo nadaleko poznati i priznati, te da je dužnost nas Barana da je čuvamo i promovišemo, a upravo je otvaranje jedne ovakve specijalizovane radnje pravi primjer za to. Đulamerović je poručio vlasnicima kompanije d.o.o. Barska uljara, g. Dragutinu Dadu Martinoviću i g. Đorđiju Đoku Pavićeviću da su Barani i Starobarani itekako zahvalni na svemu što u kontinuitetu čine za barsko maslinarstvo i uljarstvo.

Prisutne je pozdravio i g. Đorđije Pavićević, rekavši da je dužnost Barana i Starobarana da sačuvaju duh Starog Bara i da mu je naročito zadovoljstvo što se prva specijalizovana radnja maslinovog ulja „Barsko zlato“ otvara baš na ovom mjestu.

Takođe, g. Dragutin Martinović je podsjetio prisutne na srebrnu nagradu za kvalitet Barske uljare osvojenu na Međunarodnom takmičenju maslinovih ulja u Njujorku, koja je proslavila barsku Žuticu, ali i podigla vrijednost barskog maslinovog ulja, te poručio svima da nikada ne odustaju, već da uvijek vjeruju u uspjeh, koji mora biti epilog višedecenijskog predanog i posvećenog rada.

Iz Barske uljare poručili su da će nastaviti sa inovativnim poduhvatima koji dolikuju onima koji se nalaze na samom vrhu poljoprivredno-preduzetničke ljestvice Crne Gore.

Gosti su imali priliku da degustiraju višestruko nagrađivano ekstra-djevičansko maslinovo ulje Barsko zlato i uživaju u njegovom harmoničnom ukusu voćnosti, pikantnosti i gorčine.

Bar

Milatović u Baru: Gasili su nam fabrike i hotele a otvarali svoje, SRAM IH BILO SVE NA ČELU S NJIM!

Published

on

Bez auto kolona partijskih podržavalaca, bez prethodno opomenutih službenika lokalne samouprave i radnika firmi pod kontrolom “partije”, bez ucijenjenih i interesno okupljenih… Takav je bio sastav u auditorijumu sale Doma kulture u Baru na završnoj konvenciji predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića!

U prepunoj sali, zajedno su bili glasači Demokratskog fronta, Demokrata, URE, Ujedinjene Crne Gore, Biram Bar… i naravno Evrope sad. Milatović se zahvalio svima na podršci ali, kako je naglasio, naročito slobodnim građanima, onim koji nisu pristali da budu robovi partijske mašinerije bivšeg režima.

Vršili su pritisak decenijama na poštene ljude, da prelome, da se povinuju, da sagnu kičmu, da glasaju za njih kako bi im dali zaposlenje za nedostojnu platu. Gasili su nam fabrike i hotele, a otvarali svoje banke i privatne kompanije. Tu su bili satovi, luksuzni automobili, majbasi, of šor račune… dok je svaki treći građanin Crne Gore muku mučio sastavljajući kraj s krajem. Sram ih bilo sve zajedno na čelu sa njim!“, poručio je Milatović pozdravljen ovacijama slobodnih Barana.

Pogledajte OVDJE

Pri kraju obraćanja Milatović se našalio – plaše građane Crne Gore, kime? Jakovom Milatovićem!

Nastavi Citanje

Bar

Lokomotiva usmrtila djevojku u Bjelišima

Published

on

Sinoć se u Baru, naselje Bjeliši, desila nesreća i stradala je djevojka koju je udarila lokomotiva.

“Prilikom kretanja lokomotive-manevarke ostvaren je kontakt sa I. A. (33) iz Bara koja je smrtno stradala”, saopšteno je iz Uprave policije.

Nastavi Citanje

Bar

TO Bar po prvi put predstavila ponudu na sajmu turizma u Zagrebu 

Published

on

Turistička organizacija Bar je po prvi put promovisala  turističku ponudu destinacije na jubilarnom 10. Međunarodnom sajmu turizma – PLACE2GO, koji je održan u periodu od 24. do 26. marta u Zagrebu. Sajam je okupio oko  700 izlagača iz 38 zemalja svijeta.

Sajam u Zagrebu je najveći i najznačajniji sajam turizma u Hrvatskoj, stoga je odlična prilika za promociju turističkih proizvoda i usluga, upoznavanje novih turističkih trendova, kao i razmjena iskustava među učesnicima. Turisti iz regioni su za našu turističku privredu tradicionalno najznačajnije emitivno tržište, a direktna avio linija iz Podgorice ka Zagrebu ima pozitivan uticaj na turistički sektor u oba grada jer omogućava turistima jednostavniji i brži pristup.

Najveće interesovanje posjetilaca vladalo je za aktivni odmor i hiking. Panoramska ruta “Između dvije čarobne obale”, koja promoviše zaleđe naše opštine, kao i uvijek privukla je veliku pažnju i oduševila mnogobrojne posjetioce.

Crnogorski glumac Momčilo Otašević, pobrinuo se za dobru atmosferu na štandu i na sebi jedinstven način dočarao ljepote Crne Gore. Organizovana je i nagradna igra za posjetioce. Pored nagrada drugih lokalih turističkih organizacija, hotel ,,Princess” je dodjelio nagradu za dvije osobe u oktobru mjesecu na bazi polupansiona.

Na sajmu su predstavljene različite turističke destinacije iz Hrvatske i svijeta, turističke agencije, avio kompanije, hoteli, restorani, turističke zajednice i ostali predstavnici turističke industrije.

Značaj ovog sajma, prepoznao je i hotel Princess, koji je nastupio zajedno sa TO Bar. Pored  TO Bar, svoju ponudu predstavila je i Nacionalna turistička organizacija, kao i lokalne turističke organizacije Herceg Novog, Tivta i Podgorice.

 

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.