Connect with us

Bar

Otvorena prva specijalizovana radnja ekstra-djevičanskog maslinovog ulja Barsko zlato!

Published

on

U srcu starobarske pjace otvorena je prva specijalizovana radnja ekstra-djevičanskog maslinovog ulja brenda „Barsko zlato“, prvog proizvedenog ekstra-djevičanskog maslinovog ulja u Crnoj Gori, najtrofejnijeg maslinovog ulja na crnogorskom primorju, te jedinog maslinovog ulja zaštićenog žiga i nosioca prestižne vizuelne identifikacije „Dobro iz Crne Gore“.

Izvršna direktorica kompanije d.o.o. Barska uljara, dr Marija Markoč, poručila je da je otvaranje Barsko zlato Olive Oil Shop-a kruna vrijednog, predanog i posvećenog rada tima Barske uljare. Ona je podsjetila prisutne i na čuvenu izreku da je „maslina kao majka, koja nas širom otvorenih ruku dočeka, ma kad god joj se vratili“, te navela da je maslina još jednom okupila poštovaoce ovog svetog drveta i omogućila da zajednički uživaju u njenim plodovima, proizvodima vrhunskog kvaliteta, koji svojim ukusom zasigurno nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Da Barska uljara bira za saradnike isključivo profesionalce, iskrene prijatelje i ljude koji afirmišu tradicionalne vrijednosti Bara i Crne Gore, govori i to da je Barsko zlato Olive Oil Shop ideja koja je nastala udruženim snagama tima Barske uljare i dobro poznatih Starobarana, g. Anesa Đulamerovića i g. Božidara Jankovića.

Prisutnima se obratio i g. Anes Đulamerović, predsjednik MZ Stari Bar i poznati starobarski ugosistelj, koji je u svom inspirativnom obraćanju podsjetio sve da je naša, autohtona sorta Žutica nešto po čemu smo nadaleko poznati i priznati, te da je dužnost nas Barana da je čuvamo i promovišemo, a upravo je otvaranje jedne ovakve specijalizovane radnje pravi primjer za to. Đulamerović je poručio vlasnicima kompanije d.o.o. Barska uljara, g. Dragutinu Dadu Martinoviću i g. Đorđiju Đoku Pavićeviću da su Barani i Starobarani itekako zahvalni na svemu što u kontinuitetu čine za barsko maslinarstvo i uljarstvo.

Prisutne je pozdravio i g. Đorđije Pavićević, rekavši da je dužnost Barana i Starobarana da sačuvaju duh Starog Bara i da mu je naročito zadovoljstvo što se prva specijalizovana radnja maslinovog ulja „Barsko zlato“ otvara baš na ovom mjestu.

Takođe, g. Dragutin Martinović je podsjetio prisutne na srebrnu nagradu za kvalitet Barske uljare osvojenu na Međunarodnom takmičenju maslinovih ulja u Njujorku, koja je proslavila barsku Žuticu, ali i podigla vrijednost barskog maslinovog ulja, te poručio svima da nikada ne odustaju, već da uvijek vjeruju u uspjeh, koji mora biti epilog višedecenijskog predanog i posvećenog rada.

Iz Barske uljare poručili su da će nastaviti sa inovativnim poduhvatima koji dolikuju onima koji se nalaze na samom vrhu poljoprivredno-preduzetničke ljestvice Crne Gore.

Gosti su imali priliku da degustiraju višestruko nagrađivano ekstra-djevičansko maslinovo ulje Barsko zlato i uživaju u njegovom harmoničnom ukusu voćnosti, pikantnosti i gorčine.

Bar

U Ulcinju uhapšen Baranin sa 50 grama marihuane u automobilu

Published

on

Jedna osoba uhapšena je sinoć u Ulcinju zbog posjedovanja 54,3 grama marihuane – saopšteno je iz Uprave policije.

”Sinoć oko 19.30 časova policija je u mjestu Kodre u Ulcinju zaustavila vozilo i kontrolisala vozača P.P. (42) iz Bara.

Kod njega je pronađeno pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana ukupne težine 54,3 grama”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, P.P. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

”On će uz krivičnu prijavu biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost”, zaključuje se u saopštenju.

Nastavi Citanje

Bar

Barani na Trgu palili svijeće za nevine žrtve masakra na Cetinju

Published

on

Barani su na Trgu Vladimira i Kosare kod Sunčanog sata, od 14 do 15 sati palili svijeće za nevino stradale u tragediji na Cetinju.

Prilazili su i odavali počast žrtvama najvećeg masakra u novijoj istoriji Crne Gore.

Jedan od organizatora ovog čina, Petar Koprivica, za Radio Bar rekao kako je ideja grupe građana bila da danas, „na simboličan način, u momentu kada se sahranjaju naši dragi sunarodnici, mi mirno, dostojanstveno, bez ikakvih obilježja osim svijeće u rukama i molitve u srcima – molitve za nastradale i njihove porodice, odamo počast i da poručimo da je i Bar danas Cetinje“.

Nažalost, oni su izgubili svoje živote, a mislim da ne postoji čovjek bilo koje vjere i nacije koga ovo nije potreslo. Ovo je događaj za koji je teško naći prave riječi“, kazao je Koprivica za Radio Bar.

Nastavi Citanje

Bar

Barani danas pale svijeće za nevino stradale na Cetinju!

Published

on

U organizaciji grupe građana Bara, danas će na Trgu Vladimira i Kosare, kod Sunčanog sata, biti zapaljene svijeće za nevino stradale u tragediji na Cetinju.

Počast žrtvama masakra u prijestonici i biće odata u periodu od 14 do 15 sati, kada se na Cetinju održava sahrana.

Organizator poziva da dostojanstveno iskažemo i na ovaj način tugu i bol za nevino stradalima.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.