Bar

Otvorena prva specijalizovana radnja ekstra-djevičanskog maslinovog ulja Barsko zlato!

Published

on

U srcu starobarske pjace otvorena je prva specijalizovana radnja ekstra-djevičanskog maslinovog ulja brenda „Barsko zlato“, prvog proizvedenog ekstra-djevičanskog maslinovog ulja u Crnoj Gori, najtrofejnijeg maslinovog ulja na crnogorskom primorju, te jedinog maslinovog ulja zaštićenog žiga i nosioca prestižne vizuelne identifikacije „Dobro iz Crne Gore“.

Izvršna direktorica kompanije d.o.o. Barska uljara, dr Marija Markoč, poručila je da je otvaranje Barsko zlato Olive Oil Shop-a kruna vrijednog, predanog i posvećenog rada tima Barske uljare. Ona je podsjetila prisutne i na čuvenu izreku da je „maslina kao majka, koja nas širom otvorenih ruku dočeka, ma kad god joj se vratili“, te navela da je maslina još jednom okupila poštovaoce ovog svetog drveta i omogućila da zajednički uživaju u njenim plodovima, proizvodima vrhunskog kvaliteta, koji svojim ukusom zasigurno nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Da Barska uljara bira za saradnike isključivo profesionalce, iskrene prijatelje i ljude koji afirmišu tradicionalne vrijednosti Bara i Crne Gore, govori i to da je Barsko zlato Olive Oil Shop ideja koja je nastala udruženim snagama tima Barske uljare i dobro poznatih Starobarana, g. Anesa Đulamerovića i g. Božidara Jankovića.

Prisutnima se obratio i g. Anes Đulamerović, predsjednik MZ Stari Bar i poznati starobarski ugosistelj, koji je u svom inspirativnom obraćanju podsjetio sve da je naša, autohtona sorta Žutica nešto po čemu smo nadaleko poznati i priznati, te da je dužnost nas Barana da je čuvamo i promovišemo, a upravo je otvaranje jedne ovakve specijalizovane radnje pravi primjer za to. Đulamerović je poručio vlasnicima kompanije d.o.o. Barska uljara, g. Dragutinu Dadu Martinoviću i g. Đorđiju Đoku Pavićeviću da su Barani i Starobarani itekako zahvalni na svemu što u kontinuitetu čine za barsko maslinarstvo i uljarstvo.

Prisutne je pozdravio i g. Đorđije Pavićević, rekavši da je dužnost Barana i Starobarana da sačuvaju duh Starog Bara i da mu je naročito zadovoljstvo što se prva specijalizovana radnja maslinovog ulja „Barsko zlato“ otvara baš na ovom mjestu.

Takođe, g. Dragutin Martinović je podsjetio prisutne na srebrnu nagradu za kvalitet Barske uljare osvojenu na Međunarodnom takmičenju maslinovih ulja u Njujorku, koja je proslavila barsku Žuticu, ali i podigla vrijednost barskog maslinovog ulja, te poručio svima da nikada ne odustaju, već da uvijek vjeruju u uspjeh, koji mora biti epilog višedecenijskog predanog i posvećenog rada.

Iz Barske uljare poručili su da će nastaviti sa inovativnim poduhvatima koji dolikuju onima koji se nalaze na samom vrhu poljoprivredno-preduzetničke ljestvice Crne Gore.

Gosti su imali priliku da degustiraju višestruko nagrađivano ekstra-djevičansko maslinovo ulje Barsko zlato i uživaju u njegovom harmoničnom ukusu voćnosti, pikantnosti i gorčine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U Trendu

Exit mobile version