Connect with us

Bar

Ilino: Uhapšen nakon što je provalio u stan, podmetnuo požar i napao stanara!

Published

on

Srpski državljanin M.M. (64), stalno nastanjen u Baru, uhapšen je nakon što je u ponedjeljak obio stan u kom se nalazio B.R., ušao unutra, pripalio posteljinu i izazvao potpunu materijalnu štetu u stanu.

M.M. je ovim činom u opasnost doveo i ostale stanare petospratne zgrade među kojima i dvoje maloljetne djece, koji su morali da budu evakuisani..

„Barska policija je uhapsila M.M. (64) osumnjičenu za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i laka tjelesna povreda koja su izvršena na štetu B.R. iz Bara 18. jula. On je sinoć oko 20.30 časova, došao do zgrade u naselju Ilino u Baru, nasilno otvorio ulazna vrata jednog stana, ušao unutra i upaljačem zapalio posteljinu na krevetu, a na koji način je nadalje pričinio potpunu materijalnu štetu u stanu, te doveo u opasnost ostale stanare u stambenoj zgradi koja broji pet spratova“, saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnja se da je nakon podmetanja požara M.M. izašao ispred zgrade gdje je sačekao oštećenog B.R., kome je oruđem nanio više povreda po tijelu.

Na lice mjesta je izašla interventna grupa policije Centra bezbjednosti Bar, koji su prije dolaska ekipe Službe zaštite i spasavanja, evakuisali veći dio stanara iz zgrade, između ostalog i dvoje maloljetne djece koja su se nalazila u stanu koji je bio zahvaćen dimom, na drugom spratu.

„O događaju je obaviješten tužilac koji je naložio da se lice mjesta obezbjeđuje do dolaska vještaka za PEH koji će zajedno sa pripadnicima policije izvršiti detaljan uviđaj na licu mjesta. M.M. je po nalogu tužioca lišen slobode i priveden uz krivičnu prijavu na dalju nadležnost“, saopšteno je iz Uprave policije

Bar

U Ulcinju uhapšen Baranin sa 50 grama marihuane u automobilu

Published

on

Jedna osoba uhapšena je sinoć u Ulcinju zbog posjedovanja 54,3 grama marihuane – saopšteno je iz Uprave policije.

”Sinoć oko 19.30 časova policija je u mjestu Kodre u Ulcinju zaustavila vozilo i kontrolisala vozača P.P. (42) iz Bara.

Kod njega je pronađeno pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana ukupne težine 54,3 grama”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, P.P. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

”On će uz krivičnu prijavu biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost”, zaključuje se u saopštenju.

Nastavi Citanje

Bar

Barani na Trgu palili svijeće za nevine žrtve masakra na Cetinju

Published

on

Barani su na Trgu Vladimira i Kosare kod Sunčanog sata, od 14 do 15 sati palili svijeće za nevino stradale u tragediji na Cetinju.

Prilazili su i odavali počast žrtvama najvećeg masakra u novijoj istoriji Crne Gore.

Jedan od organizatora ovog čina, Petar Koprivica, za Radio Bar rekao kako je ideja grupe građana bila da danas, „na simboličan način, u momentu kada se sahranjaju naši dragi sunarodnici, mi mirno, dostojanstveno, bez ikakvih obilježja osim svijeće u rukama i molitve u srcima – molitve za nastradale i njihove porodice, odamo počast i da poručimo da je i Bar danas Cetinje“.

Nažalost, oni su izgubili svoje živote, a mislim da ne postoji čovjek bilo koje vjere i nacije koga ovo nije potreslo. Ovo je događaj za koji je teško naći prave riječi“, kazao je Koprivica za Radio Bar.

Nastavi Citanje

Bar

Barani danas pale svijeće za nevino stradale na Cetinju!

Published

on

U organizaciji grupe građana Bara, danas će na Trgu Vladimira i Kosare, kod Sunčanog sata, biti zapaljene svijeće za nevino stradale u tragediji na Cetinju.

Počast žrtvama masakra u prijestonici i biće odata u periodu od 14 do 15 sati, kada se na Cetinju održava sahrana.

Organizator poziva da dostojanstveno iskažemo i na ovaj način tugu i bol za nevino stradalima.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.