Connect with us

Bar

U Baru 142, Budvi 80 novozaraženih koronavisuom!

Published

on

Iz Instituta za javno zdravlje saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom ponedjeljka završile analizu i dostavile rezultate za 2.915 uzoraka od kojih je 1.213 pozitvino!

Registrvoana su tri smrtna slučaja (Budva, Nikšić, Herceg Novi).

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 440, Bara 142, Nikšića 119, Budve 80, Herceg Novog 63, Ulcinja 56, Berana i Kotora po 46, Tivta 33, Bijelog Polja i Pljevalja po 31, Danilovgradu 30, na Cetinju 25.

U Tuzima je registrovano 14 novih slučajeva koronavirusa, Mojkovcu 13, Kolašinu i Rožajama po 11, Petnjici sedam, Andrijevici šest, Plavu tri, Plužinama i na Žabljaku po dva, Gusinju i Šavniku po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za ponedjeljak je iznosio 41,61 odsto.

“Tokom ponedjeljka IJZ-u su prijavljena tri smrtna ishoda povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom, kod pacijenata iz Budve, Nikšića i Herceg Novog. Najmlađa osoba imala je 13, a najstarija 81 godinu”, kazali su iz IJZ-a.

Oni su dodali da su svi preminuli imali osnovne hronične bolesti komplikovane oboljevanjem od kovid-19 i neadekvatan imunizacioni status.

Bar

U Baru uhapšena osoba za kojom je raspisana međunarodna potjernica

Published

on

U Baru je danas uhapšen 60-ogodišnji M.U. za kojim je NCB Interpola Beograd raspisao međunarodnu potjernicu, saopšteno je iz Uprave policije.

“Danas su policijski službenici Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Interpol – Europol – Sirene, u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Bar, sproveli ciljanu potragu i lišili slobode M.U. (60), državljanina Republike Srbije.

Naime, u Baru je slobode lišen M.U. za kojim je raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol-a Beograd, radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnih djela teška telesna povreda i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija”, navodi se u saopštenju. Dodaje se da će M.U. u zakonskom roku biti sproveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, radi određivanja ekstradicionog pritvora.

Nastavi Citanje

Bar

Opština Bar je nova članica Partnerstva za otvorenu upravu

Published

on

Opština Bar postala je dio velike internacionalne mreže Partnerstva za otvorenu upravu na lokalnom nivou – Open Government Partnership local (OGP Local).

“Od 138 pristigih prijava, kandidatura Opštine Bar našla se među 55 odabranih, čime smo i zvanično, od 16. aprila 2024.godine, postali dio OGP local inicijative. Opština Bar je zavrijedila mjesto u društvu lidera koji rade s građanima i organizacijama civilnog društva na implementaciji akcionih planova prilagođenih lokalnom kontekstu i koji imaju za cilj da poboljšaju zajednicu na principima otvorene uprave. Naša misija je da učinimo lokalnu upravu participativnom i transparentnijom”, saopšteno je iz Opštine Bar.

Međunarodno partnerstvo za otvorenu upravu predstavlja, dodaju, svojevrsnu platformu za formiranje lokalnih saveza koji iniciraju promjene u neposrednom okruženju, učeći jedni od drugih i sarađujući sa kolegama iz cijelog svijeta kako bi obezbijedili bolje politike za građane.

“Partnerstvo za otvorenu upravu (OGP) obuhvata 75 zemalja i 104 lokalne samouprave – predstavljajući više od dve milijarde ljudi – i hiljade organizacija civilnog društva. Hvala timu Međunarodnog Republikanskog Instituta (IRI) na velikoj podršci i prilici da budemo dio OGP local inicijative”, navode iz Opštine Bar.

Nastavi Citanje

Bar

Prihodi Nacionalnih parkova veći 94 odsto

Published

on

Nacionalni parkovi Crne Gore prihodovali su od početka godine do 14. aprila 155,76 hiljada eura što je 94,78 odsto više nego prošle godine.

Direktor NPCG, Vladimir Martinović, kazao je da su u ovu godinu ušli sa istim elanom i željom da pokažu da kroz zalaganje, rad i trud svih zaposlenih rezultati ne mogu izostati.

“To pokazuju i posljednji podaci o prihodima koji su premašili rekorde od prošle godine i ujedno najavljuju da je pred nama još jedna uspješna poslovna godina. Prošla godina bila je rekordna po svim parametrima, a i ovu smo započeli uspješno i već do sredine aprila možemo se pohvaliti prihodima koji su skoro 95 odsto veći od prošlogodišnjih”, rekao je Martinović.

Iz NPCG su kazali da je, zahvaljujući dobroj saradnji sa nadležnim institucijama, lokalnim upravama i preduzetnicima, kontinuiranoj saradnji sa turističkom privredom, ali i promocijom nacionalnih parkova na međunarodnim turističkim sajmovima povećano interesovanje posjetilaca za prirodne vrijednosti zaštićenih područja i njihovu turističku ponudu koja se zasniva na aktivnom odmoru.

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.