Connect with us

Bar

Ramotiće sve modele da rekonstrukcija regionalnog puta R-29 Bar-Kamenički most-Krute počne ove godine

Published

on

Ministarstvo kapitalnih investicija i Uprava za saobraćaj razmatraće modele koji će, u skladu sa važećim propisima, omogućiti da rekonstrukcija regionalnog puta R-29 Bar-Kamenički most-Krute počne ove godine, poručeno je na radnom sastanku državnog sekretara MKI Admira Šahmanovića, sa predsjednikom Opstine Ulcinj Omarom Bajraktarijem i predstavnicima Opštine Bar, Uprave za saobraćaj i Uprave za katastar i državnu imovinu.

U saopštenju Ministarstva navodi se da su na sastanku konstatovani problemi u realizaciji projekta rekonstrukcije tog puta i Sporazuma kojim su opštine Bar i Ulcinj i Uprava za saobraćaj preuzele određene obaveze.

Iz MKI su podsjetili da je u avgustu 2020. između Uprave za saobraćaj, Opštine Bar i Opštine Ulcinj, potpisan Sporazum o sufinansiranju rekonstrukcije regionalnog puta R-29 Bar 2 (tunel Ćafe, raskrsnica sa M-1) – Kamenički most – Krute (raskrsnica sa M-1).

Prema tom Sporazumu opštine Bar i Ulcinj preuzele su obavezu da finansiraju i sprovedu postupak eksproprijacije, a Uprava za saobraćaj da finansira izvođenje radova, vrši stručni nadzor i pokrene tendersku proceduru za izbor izvođača radova.

“Konstatovano je da je Opština Bar pokrenula proceduru za ispunjenje svojih obaveza i uplatila novac za rješavanje imovinsko pravnih odnosa dok Opština Ulcinj nije kao i da time nisu stečeni uslovi da se udje u realizaciju rekonstrukcije regionalnog puta R-29”, navodi se u saopštenju i dodaje da je Uprava za saobraćaj raspisivanje tendera za rekonstrukciju regionalnog puta R-29 planirala za četvrti kvartal ove godine, kako bi se izabrao izvođač radova, odnosno otpočelo sa rekonstrukcijom puta za šta je uslov završetak postupaka eksproprijacije.

Iz MKI su naveli da su za tu aktivnost u Kapitalnom budžetu za ovu godinu predviđena sredstva od 1.305.000 eura.

Kako su dodali, iz Kapitalnog budžeta sa pozicije rekonstrukcije regionalnog puta Bar – Kamenički most – Krute preusmjeren je samo dio predviđenih finansijskih sredstva na drugi projekat .

“I ukoliko se, rješavanjem imovinsko pravnih odnosa čije rješavanje nije u nadležnosti MKI niti Uprave za saobraćaj, Uprava za saobraćaj će obezbijediti ova sredstva i to nije i neće biti uzrok odlaganja ili kašnjenja u realizaciji ovog projekta”, rekli su iz MKI.

U pravcu ubrzavanja uslova za raspisivanje javnog poziva za izbor izvođača radova, Uprava za saobraćaj i MKI pozvali su ostale strane potpisinice sporazuma i državne organe koji su nadležni da sprovedu postupak rješavanja imovinsko pravnih odnosa.

“Resorno ministarstvo i Uprava za saobraćaj će u okviru svojih obaveza i nadležnosti razmatrati određene modele koji će, u skladu sa važećim propisima, omogućiti početak radova već ove godine, a u svakom slučaju odmah nakon dobijanja potvrde da su riješeni imovinsko pravni odnosi”, zaključuje se u saopštenju.

Bar

Branka Barbara Romanov pripremila veliko iznenađenje u “Nikad nije kasno”!

Published

on

Ove nedjelje spremite se za novu epizodu emisije „Nikad nije kasno“ koja vam donosi lavinu emocija, smijeha i najljepše muzike,

Pored predsjednika žirija Saše Miloševića Mareta, u goste dolaze glumica Nataša Stanišić i muzičar Zijo Valentino koji će pred sobom imati težak zadatak na kraju emisije.

Veliko iznenađenje pripredila je učesnica Barbara Romanov koja se pojavila u majici sa porukom za Mareta.

Takmičari će svojim performansima probuditi najljepše emocije ne samo kod publike, već i kod članova žirija.

Nastavi Citanje

Bar

Pantović napustio PES: U stranci se dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima

Published

on

Miloš Pantović, dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad u Baru, danas je podnio ostavku na sve funkcije u partiji, uključujući mjesto predsjednika tog odbora, mjesto u Glavnom odboru PES-a, a podnio je ostavku i na članstvo u toj stranci.

Prije nešto više od godinu dana, kada drugi nisu htjeli, neki nisu smjeli, prihvatio sam odgovornost i jednoglasno izabran za predsjednika OO PES Bar. Moje namjere bile su da podržim dvojicu mladih, stručnih, modernih političara za koje i danas mislim da su budućnost crnogorske politike“, kazao je Pantović za Vijesti.

Dodao je da, s obzirom na to da je jedan od njih istupio iz PES-a, a da se u toj stranci “dešavaju pojave koje nisu u skladu sa demokratskim principima”, te da na te pojave one ne može uticati, osjeća djelimičnu odgovornost, te podnosi ostavku.

On nije htio detaljnije da komentariše ovaj potez, kao ni unutrašnje odnose u PES-u.

Ta stranka je danas saopštila da je Izvršni odbor PES-a na današnjoj sjednici konstatovao da su, zbog kršenja odredbi Statuta, raspušteni odbori u Podgorici i Baru, kao i da Odbor Glavnog grada nije zasijedao više od godinu.

Nastavi Citanje

Bar

Andrija Mandić na tajnom glasanju na Skupštini partije jednoglasno izabran za predsjednika NSD

Published

on

Četvrta Skupština Nove srpske demokratije (NSD) održana je danas u Staroj zgradi Vlade u Podgorici.

Započela je himnom Bože pravde, nakon čega je uslijedila stranačka himna „Onamo ‘namo„.

kupštinu je, na početku, blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Tapušković, podgorički paroh.

Prisutnima se, u uvodnom dijelu, obratio i Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

Za predsjednika stranke, u narednom četvorogodišnjem mandatu, jednoglasno je izabran Andrija Mandić, koji je bio i jedini predsjednički kandidat.

Slijedi opširnije izvještaj…

Nastavi Citanje

U Trendu

Copyright © 2021 Nadlanu. Theme , powered by WordPress.